Címkék: 2017 | árak | árlista | fiat | fiat 500

2017. május 29. hétfő, 16:01

 

Az elmúlt öt évben egyedülálló karakterével hódító 500L számára most elérkezett a megújulás ideje. A modell európai népszerűségét és folyamatosan emelkedő piaci részesedésének alapját képező funkciókra és szolgáltatásokra építve a Fiat 500-as család legtágasabb tagja az eddigieknél is fejlettebb információs- és szórakoztató rendszereket, valamint még stílusosabb személyiséget kínál. Az autó mindhárom változata megújult kívül-belül: a City, Cross és Living kivitelek.

 

A felfrissült modell így még jobban illeszkedik az 500-as családba, ezen kívül pedig alkatrészeinek 40%-a is megújult. A tervezés során arra törekedtek, hogy a legfontosabb stílusjegyeit hangsúlyozva megerősítsék a modellcsalád egységét. Az 500L sikeresen ötvözi a kategória sokoldalú praktikumát az 500-as eredeti értékeivel és megjelenésével.
Ezek már önmagukban elegendőek volnának egy egyedülálló karakter megteremtéséhez, ám még intenzívebbé teszi hatásukat az 500-asra jellemző ösztönösség: az 500L az eredeti 500-as modell legendás  világát és izgalmát az egyterűek tágasságával és funkcionalitásával kombinálja. Miközben az ikonikus Fiat világszerte a belvárosi utcákon érzi magát elemében, az 500L a védjegyévé vált kompakt méreteket az új Cross kivitel SUV-kat idéző megjelenésével párosítja.

A modell üzemmódválasztó funkciója az útviszonyoktól és a vezetési stílustól függően háromféle választást – normál, Traction+ és Gravity Control – kínál. Akár városban vagy nyílt terepen használja, az új 500L sofőrje számára minden helyzetben kulcsfontosságú, hogy kapcsolatban maradhasson, megoszthassa társaival az utazás élményét, kommunikálhasson, kedvenc zeneszámait hallgathassa, és hogy valós időben értesüljön a közlekedési és időjárási fejleményekről.

Az 500L esetében mindehhez még csak a kormányt sem kell elengedni, és a tekintetünket sem kell levenni az útról: erről gondoskodik a 7 colos, nagyfelbontású érintőképernyővel, Apple Car Play integrációval felvértezett, Android AutoTM-kompatibilis UconnectTM HD Live rendszer.

A Cross kivitel új dimenzióval gazdagítja az 500L személyiségét. Az üzemmódválasztón túl az autó kalandvágyát egyedi felszereltsége, 25 mm-rel megnövelt szabad hasmagasság, valamint a hamisítatlan crossover megjelenésről gondoskodó stíluselemek – az 500x design-jával harmonizáló lökhárítók, megújult oldalvédő csíkok, valamint új első és hátsó védőlemezek erősítik. A Cross kivitelhez két letisztult városi kiadás: a City és a Living társul; utóbbi hét, szabadon konfigurálható ülésével új mércét állít a tágasság és a sokoldalúság terén.
Többről van itt szó, mint modellváltozatokról: ezt a három teljesen egyedi személyiségű autót eltérő közönség számára, különböző igények kielégítésére tervezték. Közös bennük azonban a színvonalas biztonsági felszereltség– például a 30 km/óra sebesség alatt működő, automatikus városi vészfékrendszer –, valamint a kategóriában kimagasló csomagtérkapacitás.

A modellek belső kialakítása is rendkívül rugalmas, így az ügyfelek akár 1500 különböző módon konfigurálhatják a belső teret. Az 500L tulajdonosai exkluzív csomagok révén tökéletesen saját ízlésükhöz szabhatják a járművet, tetszés szerint kiemelve annak dizájnját, online kapcsolódási lehetőségeit, kényelmét vagy biztonságát. A modellcsalád tagjai benzin- és dízelmotorral, LPG- és CNG kivitelben, akár 120 lóerővel választhatók, öt- vagy hatfokozatú kézi, illetve Dualogic automatizált sebességváltókkal társítva.


Még inkább 500-as
Az új 500L tervezése során arra törekedtek, hogy legfontosabb formai jellemzőit hangsúlyozva megerősítsék az 500-as modellcsalád egységét. Külső dizájnja mindazon jellegzetes elemeket felvonultatja, amelyek a kezdetektől végigkísérték a modellt, egészen az 1950-es években megszületett, nagy elődig; így az új 500L személyiségét áthatja a történelem.
A legszembetűnőbb múltidéző motívum a trapéz alakú orrt uraló „bajusz és embléma”; a krómozott elemeket alkalmazó felső fényszóró, amely továbbra is kör alakú és dinamikus megjelenésű; valamint az alsó LED-es nappali menetfény, amelyben az 500-as márkajelzés két „nullája” köszön vissza. Ezekkel a finoman kidolgozott részletekkel az új 500L a sötétben is összetéveszthetetlen.

Ezen túlmenően az első lökhárító jellegzetes trapéz alakja, valamint a krómozott, háromdimenziós hatást keltő alsó hűtőrács együtt vonzó és kiemelkedően elegáns képet nyújt, így az új 500L orra még kifejezőbb, és még ellenállhatatlanabb. A hátsó traktus meghatározó formai elemei a krómbetétek, amelyek határozottságot és tekintélyt sugároznak. A köd- és tolatólámpák a lökhárító alsó felén kaptak helyet. A változás nem csupán esztétikai: így hatékonyabban világítanak a jelzőfények.
Az új 500L tízféle pasztell- vagy metálszínben rendelhető, és választható bicolor változatban is, háromféle színű (fényes fekete, fehér, vagy matt fekete) tetővel. Az ügyfelek így több, mint 35 eltérő színkombináció közül választhatnak. A három új szín, a Denim kék, a Szicília narancs és Donatello bronz mellett a Gelato fehér, a Trekking sárga, a Cinema fekete, a Maestro szürke, a Moda szürke, a Toscana zöld és a Passione piros színek állnak rendelkezésre.

A helykínálat és a stílus egyedülálló kombinációja
A belső tér ugyancsak felfrissült, kezdve a műszerfal kialakításától. Az összhatás modernebb és még ikonikusabb; utóbbit jól példázza a műszerfalat uraló 500-as logó. Az utastér minden szempontból kényelmes, praktikus, sokoldalú és világos; bővelkedik a finoman kidolgozott részletekben, és az 500-ast idéző apró motívumokban. A modell az ultramodern, gazdag felszereltséget az eredeti 500 által ihletett formavilággal kombinálja. Az átdolgozott, krómrészletekkel díszített, multifunkciós kormánykerék mögé nézve is új látvány fogad; a fordulatszám- és sebességmérő között egy 3,5 colos, színes kijelző található. Az új kormánykerék és a friss műszerfal tökéletes kombinációja még jobb olvashatóságot biztosít, amit a fehér háttérvilágítás fokoz. A vezető az innovatív TFT színes kijelzőnek nagy hasznát veheti, hiszen ezen információk egész sora jeleníthető meg.
Ezen túlmenően az új 500L innovatív koncepciója a szalagszerűen körbefutó ablakokkal még inkább a forgalom urává teszi a vezetőt; a könnyed parkolás mellett kategóriaelső kilátást biztosít a különleges A-oszlop. A szokatlanul nagy, másfél négyzetméteres üvegtető pedig hihetetlenül világossá varázsolja a belteret. A rögzített és motorosan nyitható kivitelben egyaránt elérhető panoráma napfénytető révén fényben úszik a beltér, és a szabadság érzetét kelti.

A műszerfal felső része fiatalos személyiségről tanúskodik, az alsó pedig új, tágasabb tárolórekeszeket, valamint olyan új kényelmi felszerelést kínál, mint a központi könyöklő. A sebességváltó karját áttervezték, ráadásul magasabbra is került, így ergonómikusabb. A váltókart az „500” logó díszíti. Az összes kivitel egyedülálló személyiségjegyekkel bír. A Popstar felszereltség a modell fiatalos, funkcionális és praktikus oldalát emeli ki, a karosszéria színével azonos árnyalatú műszerfallal, fekete szövetülésekkel és az „500” logójával díszített, fehér műbőr szegélyekkel. Az ajtópanel minőségét finom tapintású, fekete szövet kartámasz fokozza. A műszerfal a karosszéria színével harmonizál.

A Lounge kivitel modern és elegáns, az exkluzív műszerfaltól, rajta a UconnectTM HD Live infotainment rendszer 7” érintőképernyőjével, a krómozott díszítőelemekig. Az ügyfelek választhatnak a hűvös és meleg árnyalatok közül; a kárpitozás minden esetben rombusz mintázatú, kettős öltésekkel, fekete műbőr fejtámasszal és kartámlákkal. A műszerfalat az ülés színéhez passzoló szövet borítja. A Cross kivitel esetében maximálisan érvényre juttatja a modell sportos szellemiségét és kalandvágyát a 7” kijelző, fekete belső tér, és a szövet-műbőr üléskárpitok az 500-as logójával. Opciósan világosszürke vagy fekete bőrülések is kérhetők a Lounge és a Cross felszereltségi szintekhez. A belső helykínálat kategóriaelső, köszönhetően az utastér hosszának. A hátsó üléseket előre húzva a csomagtartó 455 literes a City és Cross kiviteleknél, 638 liter a Livingnél (416 liter a hétszemélyes kivitelnél). Az üléseket lehajtva és előre döntve a teljes tárolókapacitás a City és Cross változatoknál 1480 liter, a Livingnél 1784 liter.

Crossover technológia
Az 500L kalandkedvelő személyisége a Cross kivitelben nyilvánul meg legerőteljesebben. Egyedülálló crossover megjelenést kölcsönöznek a modellnek az új lökhárítók és védőlemezek, az új kéttónusú 17” keréktárcsák, és a merész hűtőmaszk, amelyek együttesen sportos, férfias kiállást eredményeznek. A szabad hasmagasság 25 mm-rel nőtt, belül pedig helyet kapott az új üzemmód-választó. A középkonzolon elhelyezett kapcsolót elforgatva a vezető az útviszonyoktól és a vezetési stílustól függően háromféle üzemmód - normál, Traction+ és Gravity Control - közül választhat. A normál az alapértelmezett üzemmód, amely kényelmes és biztonságos vezethetőséget kínál átlagos menetkörülmények mellett. A 30 km/óránál kisebb sebességnél aktiválható Traction+ a hótól, jégtől, sártól csúszós útfelületeken könnyíti meg az elindulást, optimális nyomatékmegosztást biztosítva a két első kerék között: a rendszer a rosszabb tapadású kereket megfékezve a másikhoz juttat több nyomatékot. A Gravity Control állandó sebességű ereszkedést tesz lehetővé meredek lejtőn, és bekapcsolt Traction+ funkció mellett aktiválható. Az aktuális üzemmód megjelenik a TFT kijelzőn.Biztonság és kényelem
Nem csupán a Cross változat élvezi a komoly technológiai tartalom előnyeit. A teljes modellcsalád olyan funkciókat kínál, amelyek fokozzák a vezetési élményt, kényelmet és biztonságot. Mindenekelőtt említést érdemel a városi ütközésmegelőző rendszer. A szélvédő tetején elhelyezett lézeres érzékelő segítségével felügyeli az előttünk haladó járművek helyzetét; 30 km/óránál kisebb sebesség esetén a rendszer képes önállóan fékezni, amennyiben az 500L közvetlen ütközésveszélyt észlel.
Az egyéb fontos felszereltségi tételek közé tartozik a gyermekfelügyelő tükör, amelyen keresztül szemmel tarthatók a hátul utazók, a LED-es nappali menetfény és helyzetjelzők, amelyek nem csupán az 500-as stílusát erősítő dizájnrészletek, hanem kiváló láthatóságot is garantálnak. A külső tükrök nem csupán fűthetők és elektromosan állíthatók, de opcióként elektromosan be is hajthatók..
A belső megvilágítást is továbbfejlesztették: a középkonzol tövében, a padlókonzolon és az ajtókon hangulatvilágítást alakítottak ki. A tolatókamera sem kevésbé modern: mostantól rossz látási viszonyok mellett is nagyobb felbontású képet ad, a manőverezést pedig aktív segédvonalak támogatják (2017 utolsó negyedévétől rendelhető.)

Három személyiség: Cross, City és Living
Az új 500L Cross modellnek egyedülálló crossover megjelenést kölcsönöznek az átformált lökhárítók, a védőlemezek, az új, kéttónusú 17” keréktárcsák, és a merész hűtőmaszk, amelyek együttesen sportos, férfias kiállást eredményeznek. Az autó azonban nem csak megjelenésében idézi a crossovereket: közéjük emeli az új üzemmód-választó funkció, valamint az új Uconnect™ HD Live 7” érintőképernyő.

Az 500L Cross 4,28 méter hosszú, tengelytávja 2,61 méter. Szélessége 1,80, magassága 1,68 méter.
Az 500L városias természete a City kivitelben testesül meg; ez Popstar és Lounge felszereltségben kapható. A modell a stílusos nagyvárosi közlekedés mintapéldánya. Tágas helykínálat a hatékony, kényelmes és praktikus használathoz, a remek városi vezethetőséghez - a modell tökéletesen kielégíti a mindennapi közlekedéssel szemben támasztott igényeket. Az 500L City  4,24 méter hosszú, tengelytávja 2,61 méter, szélessége 1,78, magassága 1,66 méter.

A Popstar kivitel, amely akár az új Denim kék árnyalatban is megrendelhető, még gazdagabb alapfelszereltséget kínál: ABS, ESP, 6 légzsák, manuális klímaberendezés, tempomat, multifunkciós techno-bőr kormánykerék, elektromosan állítható, fűthető külső tükrök, 3,5” TFT kijelző, Uconnect™ rádió Bluetooth és hangvezérlés funkciókkal, 60/40 arányban osztott hátsó ülés, és LED-es nappali menetfény szerepel a listán.
Ennél is fényűzőbb a Lounge kivitel: szövet-műbőr üléskárpit, puha tapintású műszerfal, kétzónás, automata klímaberendezés, valamint olyan szériafelszereltségek, mint a panoráma napfénytető, a krómbetétek a lökhárítókban, a ködfényszórók, a Uconnect™ HD Live rendszer 7” érintőképernyővel, a 16” könnyűfém keréktárcsák, az eső- és sötétedésérzékelők, az áthelyezhető csomagtérpadló.

A hétszemélyes kivitelben is elérhető Living a bőséges helykínálatot sokoldalúsággal, valamint az 500-as egyedi, stílusos karakterével kombinálva optimális megoldást jelent. Popstar és Lounge felszereltségben rendelhető. Az 500L Living a maga 4,38 méteres hosszával a piac legkompaktabb hétüléses járműve.
Ráadásul az 500-asra jellemző módon rugalmasan testreszabható. Az 500L tulajdonosai gondosan összeállított, exkluzív csomagok révén tökéletesen saját ízlésükhöz igazíthatják a járművet, tetszés szerint kiemelve annak dizájnját, kapcsolódási lehetőségeit, kényelmét vagy biztonságát, méghozzá kedvezőbb áron, mintha külön-külön válogatták volna össze a kiegészítőket. Ennek megvalósításához Komfort, Rádió, Biztonság és Stílus csomagok választhatók.

A modell egyes kiviteleihez az ügyfelek egyedi igényeihez leginkább illő motorokat társították.  A benzinmotorok kínálata a 95 lóerős 1.4 16V erőforrástól a 120 lóerős 1.4 16V TJet motoron át a 105 lóerős 0,9-literes TwinAir egységig terjed. Az alternatív üzemenyagválasztékot a 120 lóerős benzin/LPG üzemű 1.4 TJet, valamint a 85 lóerős benzin/metán üzemű 0.9 TwinAir motor testesíti meg. A kínálat a két dízelmotorral teljes: a 95 lóerős 1,3 literes 16V MultiJet akár Dualogic sebességváltóval is rendelhető, míg az 1,6 literes 16V MultiJet 120 lóerőt kínál. Az összes motor teljesíti az Euro6-os károsanyag-kibocsátási normát, a ragyogó teljesítményt kedvező üzemanyag-fogyasztással kombinálják.A Mopar és az új 500L
A Mopar több mint 90 tartozékot kínál, amelyekkel a tulajdonosok még sokoldalúbbá tehetik autójukat, tovább bővítve (eleve kategóriaelső) csomagtér-kapacitását és funkcionalitását, a kisgyermekes családok fokozhatják annak utasbiztonságát és egyedivé tehetik az új 500L megjelenését.


A modell sokoldalúságával összhangban a Mopar számos megoldást kínál a csomagok biztonságos elrendezésére, a védő elemektől a lekötőhálókig és csomagrendezőkig, valamint a szállítási kapacitás növelésére. Erre szolgálnak a Mopar kerékpár- szörfdeszka- és síléc-szállítói, illetve tetőboxai, amelyek egyszerűen felszerelhetők a tetősínekre. Praktikusak és kényelmesek a fejtámlákra erősíthető kabátakasztók, asztalkák, az ülés hátlapvédők, az első utasülésre tervezett, többzsebes rendező, vagy a táblaszámítógép-tartó.
A Mopar emellett innovatív, antiallergén funkciókkal bíró utastéri légszűrőt is kínál.  A polifenolok tulajdonoságait kiaknázó új szűrő csökkenti az allergén anyagok előfordulását az utastérben, ezzel is igazolva, hogy a Fiat a szívén viseli ügyfeleinek sorsát, beleértve egészségüket és jólétüket is.
Végezetül a Mopar segítségével a Fiat 500L ideális megoldást jelent a kisállat-kedvelő családok számára is, hiszen nélkülözhetetlen tartozékok hosszú sorával segíti elő a négylábú kedvencek biztonságos és kényelmes szállítását. Ezek között említést érdemel a kiemelhető és lemosható csomagtérvédő tálca, a merev elválasztó háló, a hátsó ablak árnyékolója, vagy a hátsó ülésre szerelhető, praktikus szállítórendszer.

Új Fiat 500 L árak letöltés 2017. május


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER