Címkék: árvaház | fiat | Fiat Panda | Karvai Sanyi | Kiss Norbi | macska | Macskaárvaház alapítvány | Ne üss el

2014. október 08. szerda, 16:28

 

Rendhagyó sajtótájékoztatóra invitált minket mára a Fiat, a körúton lévő Trattoria Venezia étterembe. Figyelem, minden mindennel összefügg, minden névnek jelentősége van, mivel mindannyian a Macskaárvaház Alapítvány támogatói.

 

Az ajtóban Barta Barbara a Fiat PR managere fogadta az érkezőket, majd Bóday Pál kollégánk Fiat színekben - nocsak Pali szakmát váltott? -, majd Gertrúd a félvak kiscica. A vetítővásznon pedig Kiss Norbi kamionversenyzőnk, Schobert Norbi és Gacsal Balázs 2013 jetski magyar bajnoka nézett le ránk egy-egy macskával a kezükben.



A sajtótájékoztató egy rövid Fiat Panda történeti bemutatással kezdődött, majd innentől lassan kibontakozni látszódtak az összefüggések. Kiderült, hogy Bóday Pali kollégánk a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke, s egyben aktívan részt vesz a munkában is, éjjelente eleséget hord ki egy elektromos rollerral a cicáknak.
Most az árvaház a Kovács autókereskedéstől egy használt Fiat Pandát kapott ajándékba, szervizelési támogatással egyben, mellyel nem csak állatokat tudnak szállítani, de idősebb tulajdonosokat is, például állatorvoshoz eljuttatni kedvenceikkel. A szervezet egyébként befogadja ideiglenesen azon idős beteg egyedülálló emberek macskáit, akik kórházi kezelésre szorulnának, de kis társukat nem tudják kire hagyni.






Az alapítvány egyben elindította a Ne üss el kampányt amely ismertetéséhez csatlakoztak a sportolók, autóversenyzők. Ennek fontosságáról beszélt Borsi Gergő műsorvezető és ötszörös rallybajnok, azaz hogy hazánkban mennyi elütött állat van az utakon, pedig egy kis odafigyeléssel nagyon sok elkerülhető lenne, kiemelte, hogy bizony előfordult, hogy a versenypályára véletlen bekerült állatoknál még a versenyzők is elvették a gázt és kikerülték őket, nem törődve akár a helyük elvesztésével sem.
Pál Laca macskafotós macskás fotózásairól mesélt, az alapítvány weboldalát is az ő képei díszítik.

Norbi nem lehetett személyesen jelen, mivel már úton vannak Le Mans-ba, ahol reméljük megnyeri a 2014. év Kamion Európa Bajnoki címet.



Végül az árvaház egyik megmentettje Gertrúd került a középpontba. Gertrúdot kóborcica hozta a világra, súlyos szembetegséggel – melyet egy toklász okozott - került az alapítványhoz. Sikerült a sebéből kikezeltetniük, azonban a kiscica szemét már nem lehetett megmenteni. A történet happy enddel végződik. A sajtóesemény Gertrúd örökbefogadásával végződött, a boldog tulajdonosa pedig nem más, mint a vak száguldó motoros Karvai Sanyi lett.



 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER