Címkék: fiat | pickup

2017. november 14. kedd, 16:59

 

A strapabíró, sokoldalú Fullback Cross a személyautók kényelmét karakteres formatervvel párosítja, az olasz pickup csúcskiviteleként tökéletesen igazodik a legújabb piaci trendekhez. Ahhoz a piachoz, amely az elmúlt négy év során több mint 60 százalékkal nőtt, és amelyen belül 25 százalékot tesznek ki a szabadidős célú modellvariánsok.

 

Sportos, agresszív megjelenés olyan exkluzív stíluselemekkel, amelyek dinamizmust és erőt sugároznak, az exkluzív, aerodinamikailag optimalizált felületi kidolgozású, fekete bukókerettől a hűtőrácson át a külső visszapillantó tükrökig. A kilincsek, a kerékív-toldatok és maguk a 17 colos keréktárcsák is mind matt fekete kivitelt kaptak. Az új, innovatív kialakítású oldalsó fellépők szintén feketék.



Ez a semmivel össze nem téveszthető megjelenés kivételesen magas színvonalú, személyautókat idéző komforttal párosul. Erre utal a bőséges alapfelszerelés is, a bixenon fényszóróktól a LED-es nappali világításig, a kétzónás automata klímaberendezéstől a tempomaton át a bőrrel bevont ülésekig és kormánykerékig. Az első ülések fűthetők, a vezető oldalán motorosan állíthatók. A kényelmet 7 colos érintőképernyővel, DAB digitális rádióval, CD/MP3 lejátszóval, Bluetooth és USB csatlakozásokkal felszerelt navigációs rendszer teszi teljessé. Végül, de nem utolsósorban a biztonságos kikapcsolódás érdekében nem kevesebb, mint hét légzsák (köztük egy vezetőoldali térdlégzsák), valamint menetstabilizáló elektronika, vontatmány-stabilizáló rendszer, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDW) és dombsegéd vigyáz az utasok épségére.  

Maximális biztonsá
A Fullback Cross kategóriája legsokoldalúbb erőátviteli rendszerével rendelkezik: a négyféle üzemmódnak, valamint a zárható hátsó differenciálműnek köszönhetően minden úti célhoz biztonságosan eljuttatja utasait.
A vezető egyetlen gombnyomással kapcsolhat át az üzemanyag-takarékos kétkerékhajtásból a terephasználatra kifejlesztett, Torsen központi differenciálművel szerelt összkerékhajtásra. Ezen túlmenően a Fullback Cross terepváltóval (felezővel) is rendelkezik, a legkeményebb terepviszonyok leküzdését pedig mechanikus hátsó differenciálzár teszi lehetővé.

Bármilyen nagyok is az ambíciói, a duplafülkés Fullback Cross (5,28 m hosszú x 1,81 m széles x 1,815 m magas; tengelytávja 3,00 m) minden elváráshoz képes felnőni. Tekintélyes méretei ellenére a Fullback Cross kategóriája legmozgékonyabb képviselője, és osztályelső fordulókörrel (11,8 méter) rendelkezik. Ráadásul alapfelszerelésként kínálja a tolatókamerát. A Fullback Cross maximális megengedett teherbírása 1,1 tonna, és akár 3,1 tonna vontatására képes, így gyakorlatilag nem ismer lehetetlent.

A szabadidős és munkafelhasználáshoz egyaránt ideális a Fullback Cross alumínium szerkezetű, 2,4 literes turbódízel erőforrása. A változó szelepvezérlésű erőforrás legnagyobb teljesítménye 180 LE (133 kW), maximális forgatónyomatéka 430 Nm (2500/perc fordulatszámon), így a kedvező üzemanyag-fogyasztáshoz és károsanyag-kibocsátáshoz a teljes üzemi tartományban optimális teljesítmény- és nyomatékkifejtés társul.
A Fullback Cross kétféle sebességváltóval választható: a hatfokozatú kézi mellett elérhető egy ötfokozatú automata sebességváltó is; utóbbi a kormányra szerelt váltófüleknek köszönhetően sportos, lelkesítő vezetési élményt kínál.

Sokoldalú
Csak egy olyan sokoldalú jármű lehet egyaránt otthon a komoly munkavégzésben és az örömteli, szabadidős kalandozásban, mint a Fullback Cross. Funkciói és felszereltsége révén különösen könnyen használható, kényelmét egyértelműen a szabadidős felhasználásra szabták, maximális mozgékonyságának kulcsa a kategória legszűkebb fordulóköre és a parkolást leegyszerűsítő tolatókamera, míg az utasok kényelméről bőr üléskárpitozás és automata sebességváltó gondoskodik.




A Fullback Cross szó szerint nem ismer lehetetlent, és képtelenség zavarba hozni, köszönhetően az alvázas felépítménynek, a maximális terhelhetőséget biztosító futóműnek, a legszigorúbb elvárásoknak (pl. terephasználat teljes terhelés mellett) is megfelelő helykínálatnak és robusztus méretezésnek, valamint a legapróbb részletekig optimalizált, a legkülönfélébb tárgyak és csomagok szállítására alkalmas raktérnek. A számos lekötési pont és a bukókeret révén a legkülönfélébb méretű tárgyak is biztonságosan rögzíthetők a platón. Ráadásul az egyedi kivitelű platóborítással felszerelve valódi csomagtartóvá alakítható át.
 
A Fullback Cross több mint 3 tonnát képes vontatni, teherbírása pedig meghaladja az egy tonnát. Akár lakókabinnal is felszerelhető, és máris kompakt lakóautóval indulhatunk bejárni a világot. A kínálatban megtalálható például a Tischer Trail 200 kabinnal felszerelt Fullback lakóautó, amely gyakorlatilag korlátlan szabadságot biztosít a legnagyobb expedíciókhoz is. A kabin könnyen és biztonságosan fel- és leszerelhető. A lakókabin belső tere kényelmes életteret kínál, bőséges férőhellyel és komfortos ággyal, a felhasznált anyagok és kárpitok a legkiválóbb minőséget képviselik.
A megjelenésében is eklektikus Fullback egy különleges motocross tematikájú fényezéssel is megcsodálható. A Garage Italia Customs segítségével kivitelezett példány annak a 2017-es FIM Motocross-világbajnokságnak (MXGP 2017) a futamain is tiszteletét tette, amelynek végén kilencedik alkalommal is világbajnokká koronázták a Fiat Professional nagykövetét, Tony Cairoli motocross-versenyzőt.

Mopar kiegészítők a Fullback Cross modellhez
A bőségesen felszerelt, rendkívül sokoldalú, minden felhasználási célnak messzemenőkig megfelelő, a mindennapi munkában és a kikapcsolódásban egyformán helyt álló modellhez az időjárási viszontagságoknak teljesen ellenálló, kihúzható alumínium platófedelet (hamarosan elérhető) kínál a Mopar®, az FCA csoport hivatalos szervizpartnere. A rakományt tisztán és szárazon tartó takaró strapabíró és biztonságos, ráadásul tetszetős, praktikus és könnyen kezelhető is. A fekete színű takaró alumíniummal burkolt polimer szövetből készült, könnyen és gyorsan felszerelhető, ráadásul kulccsal zárható, így a felhasználó minden értelemben tökéletes biztonságban tudhatja rakományát. Egy újabb fejlesztés a Mopartól, amely még színesebbé teszi a Fullback eleve sokoldalú tartozék-kínálatát.

FCA Bank finanszírozás a Fullback Cross modellhez
Ahogy a Fullback egyéb kiviteleihez, a Fullback Crosshoz is elérhető a Fiat Professional és MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. támogatott 2,5% fix kamatozású finanszírozási ajánlata.



 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER