Címkék: Chrysler | fiat | részvény

2014. június 21. szombat, 08:10

 

Részvényeket értékesít a Fiat Chrysler prémium kategóriás modellek fejlesztésének finanszírozására - idézi az Automotive News Europe hírportál a Bloomberg hírügynökség értesülését.

 

A Fiat Chrysler 3,5 százalékos Fiat részvénypakettet értékesít és 2,5 százalékosat a brit CNH Industrial mezőgazdasági gépgyártó vállalat részvényeiből amerikai befektetőknek összesen mintegy hatszáz millió euró (820 millió dollár) értékben.

Az olasz Fiat és az amerikai Chrysler autógyár egyesülésével az idei év elején létrejött és Hollandiában bejegyzett Fiat Chrysler Automobiles NV konszern az idén október elején tervezi bevezetni részvényeit a New York-i tőzsdére.

A konszern a következő öt évben eladásainak hatvan százalékos növelésével tervezi megduplázni nyereségét. A cél elérése érdekében 55 milliárd eurós beruházási programmal vezetné be a világpiacra a felső kategóriás Maserati és Alfa Romeo, valamint a Jeep új fejlesztésű modelljeit.

A Maserati 2015-ig a jelenlegi duplájára, ötszázra bővíti márkaképviseleteinek a számát az olyan új modellek, mint a Ghibli terjesztése érdekében. A Maserati az idén már június végére teljesíti tavalyi több mint 15 ezres értékesítési számát.

Sergio Marchionne a konszern vezérigazgatója az Alfa Romeo márka eladásainak hét éve tartó csökkenését 5 milliárd eurós beruházási programmal kívánja megállítani és megfordítani. A márka modellpalettája 2018-it nyolc új taggal bővül és eladásai a tavalyi 74 ezerről 400 ezerre növekednek. MTI

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER