Címkék: abarth | fiat 500 | Riva

2017. június 19. hétfő, 11:05

 

A technológia, az innováció, a legapróbb részletekbe menő igényesség és a teljesítmény iránti elkötelezettség - ezek az értékek mindkét nagyszerű olasz márkára jellemzőek; kettejük együttműködése nyomán jött létre az Abarth 695 Rivale limitált széria. A hajózás legendás márkájának számító Riva neve mindig is egyet jelentett az olasz eleganciával és stílusérzékkel, most pedig mindez hozzájárult minden idők legkifinomultabb Abarth modelljének megteremtéséhez.

 

A fémtetős és cabrio kivitelben egyaránt elérhető, korlátozott példányszámban készülő Abarth 695 Rivale azonnal felismerhető egyedülálló fényezéséről: a Riva Sera kék és  Riva szürke bicolor fényezést kettős akvamarin díszcsík választja el, amely az övvonalnál végig futva a hajók „szépségvonalát” idézi.
Az ajtókilincsek, a csomagtérajtón található “695 Rivale” felirat és a hátsó lökhárítók selyemfényű króm borítása, valamint a csomagtér selyemfényű króm betéte egytől egyig a yachtok kifinomult vonalvezetését idézik; az új Riva hajókon megtalálható oldalsó rostélyokra emlékeztető elem még inkább összetéveszthetetlenné teszi az autót.
Nem kevésbé varázslatos az az elkötelezettség, amellyel az Abarth a folyamatos technológiai fejlesztéseket alkalmazva figyelemreméltó teljesítményt kínál: a 695 Rivale motorházteteje alatt egy 1368 cm3-motor dolgozik, 180 lóerővel és 250 Nm nyomatékkal. A 695 Rivale súly-teljesítmény aránya a legkiválóbb szupersportkocsikat idézi: 5,8 kg/LE, összesen 1045 kg tömeggel. Szintén lenyűgözőek a menetteljesítmények: 225 km/óra végsebesség, és 6,7 másodperces gyorsulás álló helyzetből 100 km/órára. Az autó tehát egyszerre elégíti ki az eleganciát, kifinomultságot és sportosságot kereső, extravagáns ügyfelek igényeit.

Az Abarth 695 Rivale bevezetésével egy időben jelenik meg a 695 Rivale 175th Anniversary modell, amely az 1842-ben alapított Riva 175. születésnapja előtt tiszteleg. Az ultra limitált széria egyedi dekorelemekkel, különleges keréktárcsákkal, az alkalomhoz illő logókkal, valamint kézzel megmunkált kék bőrülésekkel ünnepli a kézműves gyártást. Mindösszesen 175 darab vászon- és 175 darab fémtetős változat készül belőle.

Az autó, amely a forró aszfaltot kedveli, ám a vízben született
A 695 Rivale küldetése, hogy az Abarth hagyományos értékein túllépve, a Riva tagadhatatlan csáberejét kihasználva elégítse ki azon ügyfelek elvárásait, akik egyszerre vágynak izgalmas menetteljesítményekre és felső kategóriás kifinomultságra, valamint eleganciára.Az autó stílusát az új fejlesztésű, vadonatúj Riva „56 Rivale” ihlette - az egyik legdinamikusabb, egyben legtakarékosabb hajó, amelyet a Sarnico-i hajóüzem valaha épített. Ugyanezek a tulajdonságok jellemzőek a 695 Rivale modellre is, amely ráadásul a Riva büszkeségei közül szemezgetve viseli az őt a tömegből kiemelő eleganciát és személyiséget. A yacht és az autó számos stíluselemen osztoznak: ilyen például a Riva jellegzetes szürke színe vagy a selyemfényű króm burkolatok alkalmazása.

A beltérben a carbonszálas lábtámaszok, az üléseket és ajtópaneleket borító kék bőr, a kék betétes fekete szőnyegek vagy a carbonszálas vagy mahagóni műszerfalpanel még tovább erősítik az autó yachtos hangulatát. A fát - a létező legtermészetesebb anyagot - a legmodernebb eljárásokkal feldolgozva értük el a tökéletességet, pont ahogy a Riva hajók esetében, amelyek az innovatív technológia és a tapasztalt kezek kombinációját nyújtják. A mahagóni kivitel még mélyebben tárja fel előttünk a Riva márka filozófiáját: a műszerfalbetéten túl különleges, mahagóni emblémás, kék-fekete bőrrel borított kormány, kék bőr műszerfalbetét, valamint mahagóni váltógomb és lábtámasz teszi teljessé a képet.

A technológiai tartalom is lenyűgöző: az alapfelszereltség részét képezi a UconnectTM infotainment rendszer 7 colos HD érintőképernyővel, Apple CarPlay és Android Auto kompatibilitással. Emellett kézzel sorszámozott plakett is található az autóban, amelyre kívánság szerint akár a hajónk nevét is felírják - így válhat az új Abarth 695 Rivale nagyteljesítményű szárazföldi yachttá. Végezetül az Abarth karakter is egyértelműen megnyilvánul, a szénszálas végcsövekkel szerelt Akrapović kipufogórendszertől kezdve a fekete, négy rögzített dugattyús első nyereggel szerelt Brembo fékekig; a 17 colos, különleges fényes szürke kivitelű Supersport könnyűfém keréktárcsáktól kezdve a frekvencia-szelektív csillapítású (FSD) Abarth by Koni futómű-technológiáig.

Az egyedülálló jellemzőknek köszönhetően az Abarth 695 Rivale már megjelenésekor klasszikus autó státuszba lép, amelynek minden adottsága megvan ahhoz, hogy részévé váljon annak az Abarth Regiszternek, amely kizárólag a legexkluzívabb, műszaki vagy történelmi okokból „gyűjtőinek” minősített autókat tömöríti.Tisztelgés a Riva 175 éve előtt
Az Abarth és a Riva egyaránt dicső múltra tekinthetnek vissza, a vállalatok folyamatosan arra törekedtek, hogy hagyományaikat ápolva formálják meg jövőjüket. Carlo Abarth és Carlo Riva személyes története nagyszerű, vérbeli olasz történet: mindketten legendává nemesítették álmaikat. Egyikük sem félt túllépni a megszokott korlátokon, így születtek meg azok a minden mérce felett álló autók és hajók, amelyek mára globális jelképekké váltak.

A Riva 2017-ben tölti be 175. születésnapját - nem sok márka büszkélkedhet ilyen szép életkorral világszerte. Ennek a csodálatos születésnapnak a tiszteletére született meg a 695 Rivale korlátozott példányban (175-175 darab ferdehátú, illetve cabrio kivitelben) készülő különkiadásával, a 175th Anniversary modellel. Ez a jubileumi példány a legjobb olasz kézműves hagyományok előtt tiszteleg kéttónusú, kézzel varrott fekete-kék bőrüléseivel, a fejtámlákba hímezett, évfordulós emblémáival, amely egyébként a carbonszálas műszerfalpanelre nyomva is megjelenik; az utastérben elhelyezett, sorszámozott plakettel, valamint a tetőoszlopon kívül elhelyezett, jubileumi emblémával.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER