Címkék: fiat 500 | különkiadás

2017. július 23. vasárnap, 09:09

 

A Fiat 500-ból hosszú élete során számos limitált széria készült, hangsúlyozva a modell azon képességét, hogy látszólag egymásnak ellent mondó értékeket egyesítsen önmagában. A kisautó mindvégig hű maradt önmagához, még akkor is, amikor különböző, ám minden esetben exkluzív megjelenési formákat öltött - örök fiatalságának ez az egyik titka.

 

Formaterve születése óta összetéveszthetetlen maradt, és múzsaként inspirálta a művészeket és divattervezőket, akik elegáns, exkluzív és sportos értelmezésben dolgozták fel. A legfontosabb limitált kiadások között említhetjük például a „500C by Gucci” és „500 by Diesel” szériákat, vagy a legutóbbi 500 Riva kivitelt: „a világ legkisebb jachtját.” Megannyi eltérő kreatív univerzum, amelyek sikerrel találkoztak ebben a szeretetreméltó, ihletadó, lenyűgöző autóban.Hogyan is ünnepelhetnénk tehát méltóbban a Fiat 500 hatvanadik születésnapját, mint egy jubileumi limitált szériával? Miután a Genfi Autószalonon bemutatott Fiat 500 Anniversary sorszámozott példányaival az 500-as legexkluzívabb változataként tiszteleg az elmúlt hatvan év előtt, most megérkezett az új Fiat 500 Anniversario:  a Fiat európai márkakereskedéseiben megcsodálható, születésnapi kivitel a modell hamisítatlanul demokratikus természete előtt hajt fejet.

A saját autó tömeges elterjedését lehetővé tevő „ikonikus modell” 1957. július 4-én mutatkozott be Torinóban. Sikere 2007-ben, majd 2015-ben kapott új lendületet, idén pedig már a kétmilliomodik eladott autót ünnepelhettük. A Fiat 500 Anniversario az 500-as ajándéka a rajongók számára: olyan különkiadás, amely megfizethető áron kínál egy sor különleges jellemzőt és szolgáltatást.

A Fiat 500 Anniversario ferdehátú és kabrió kivitelben egyaránt elérhető; a modell azon stílusjegyek modern újraértelmezésével tiszteleg az 1957-es, ikonikus olasz típus előtt, amelyek az eredeti verziót legendássá tették a Dolce Vita éveiben.A stíluselemek a nagyszerű előd összetéveszthetetlen formai jegyeinek modern újraértelmezését tükrözik.
Az új verzió számos kulcsfontosságú részletében a hatvanas éveket idézi: ilyen a két új, exkluzív színárnyalat, amelyeket az egykori legenda ihletett, a motorháztető és a külső tükörházak króm díszítései, a retró Fiat logók, vagy a 16 colos, vintage hatást keltő könnyűfém keréktárcsák (utóbbiak helyett olyan kivitel is kérhető, amely a veterán autók küllős kerekeit idézi.) Az autó eleganciáját a csomagtérfedélen látható, dőlt betűs „Anniversario” felirat teszi teljessé.

Az utastérben minden apró részlet a hatvanas évek gondtalan hangulatát és stílusát hivatott felidézni, ám innovatív értelmezésben. Az új üléseket, amelyek vízszintes sávozású szövetkárpitja tökéletesen ragadja meg a kor hangulatát, színes szegélyek és hímzett 500-as logó díszíti; ez a Szicília narancs és Riviera zöld karosszéria-árnyalatokkal együtt hathatósan kelti életre a Dolce Vita éveit. A Fiat 500 megjelenése mindig is utánozhatatlan volt, és az Anniversario kivitelben ugyanez a kifinomult életkedv és lelkesedés köszön vissza, amiről a karosszéria színére fényezett műszerfalbetét is tanúskodik. A részletekbe menő figyelem kiváló példája a padlószőnyegekbe hímzett, kontrasztos árnyalatú „Anniversario” logó.

A hatvanas évek életvidámsága és a legújabb generációs technológiák alkalmazása nem áll távol egymástól: habár a megjelenés a Dolce Vitát idézi, kényelmi és kapcsolódási szempontból az új Fiat 500 Anniversario a létező legújabb megoldásokat vonultatja fel. Az ügyfelek választhatják az UconnectTM rádió csomagot, amely 7” TFT műszeregységet, Uconnect 7” HD LIVE rádiót, Apple Car Play és Android Auto kompatibilis telefontükrözés funkciót tartalmaz.

Az Anniversario verzió kétféle motorral választható; 1.2 69LE és 0.9 TwinAir Turbo 105LE benzines erőforrásokkal.
Július negyedike, a Fiat 500 születésnapja. Ez minden évben különleges alkalom, ám az ikonikus modell 60. évfordulója még ennél is sokkal többet érdemel.

Születésnapi akciók keretén belül az Anniversario Hatchback 1.2 69LE verzió most ajándék fényezéssel, 7” érintőképernyős UConnect rádióval, Mobiltelefon tükrözés funkcióval, valamint 7” TFT kijelzővel már 3.560.560Ft-tól, Cabrio kivitelben pedig már 4.260.560Ft-tól elérhetőek. 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER