Címkék: fiat 500

2020. július 06. hétfő, 13:47

 

Immár 63 év telt el 1957. július 4-e óta, amikor a Fiat bemutatta az 500-ast, a világ egyik legkedveltebb autójává előlépő "Cinquino"-t.

 

 

 A mitikus modell gyorsan "love brand"-é, igazi divatjelenséggé, a Made in Italy nagykövetévé vált. Elismertségét jelzi, hogy a Fiat 500 első, az ötvenes évek Olaszországában a mobilitást, a szabadságot megtestesítő generációjának egyik példánya, 2017-ben helyet kapott a művészet és design templomának számító New York-i Modern Művészetek Múzeumának (MoMA) állandó kiállításán. A lendület nem tört meg, a Fiat 500 második, 2007-ben útjára indított generációja az olasz divat és stílus ikonjaként hódította meg a világot. Most a harmadik nemzedéken a sor, a 2020-ban piacra lépő új 500 készen áll, hogy a fenntarthatóságot szolgáló innovatív megoldásaival és technológiájával forradalmasítsa a városi mobilitást.

 

 


Az újraindulás alapjait ma, akárcsak egykoron, az olasz stílus és az általa felszabadított pozitív energiák teremtik meg. Mi is lehetne alkalmasabb egy ilyen változás végrehajtására, mint a Fiat 500?

 Virtual Casa 500: virtuális bemutató egy ikon születésnapjának ünneplésére
Ma, 2020. július 4-én - az 500 születésnapján - Torinóból, ahol minden elkezdődött, a legendás autó első generációjának szülőhelyéről indul az esemény. Az új 500 gyártása a Mirafiori gyáregység teljesen felújított gyártósorain vette kezdetét, míg a Lingotto területén található Pinacoteca Agnelli művészeti múzeum negyedik emeletén került kialakításra a Virtual Casa 500. A Fiat ezzel az óriási meglepetéssel ünnepli ikonját.
Az 500 múltját, jelenét és jövőjét bemutató virtuális múzeum állandó kiállításként megtekinthető okostelefonról, PC-ről vagy tabletről. Ez a dinamikus utazás az ötvenes évektől napjainkig meséli el azt a történetet, amely mindannyiunkhoz hozzátartozik, éppen úgy, mint maga az 500.

Egy virtuális előzetessel szeretnénk ízelítőt adni abból, hogy milyen lesz a 2021 tavaszán a Lingotto területén, a Pinacoteca falain belül megnyíló "Casa 500". A változáshoz ismerni kell az eredetünket, a gyökereinket és az otthonunkat. A Fiat 500 első otthona Mirafiori volt, amelynek szerepét ezt követően vette át Lingotto, az ovális próbapályával. Nem is lehetett volna megfelelőbb helyszínt találni az ünneplésre, mint a Pinacoteca-t - a Fiat az egyik fő partnerének otthonát. A márka és a Pinacoteca Agnelli közötti kapcsolat a közös történelemben és értékekben rejlik. Mindegyikük nemzetközi elismerést szerzett Torino városának, ugyanakkor Olaszország nagyköveteiként szerepeltek a világban.

A Virtual Casa 500 digitális környezetében mindent egy kattintásnyira találunk. A tizenegy tematikus terület sorában ott a „The Legacy”, a „Made of Italy”, a „New 500 One Offs”, a „Diary of an Icon”. Bepillanthatunk az „A Journey through 3 Generations”, a „New 500 Experience”, a „500 Design Story”, az „A Story of Social Relevance”, a „The Future Starts Here”, az „500 Vintage Vibes”, az „Open for Change” termeibe. A tárlatba, amely az 500 emlékeket, álmokat és érzelmeket felidéző világába viszi el a látogatót.
Az első terület a Fiat 500 ipari és kulturális örökségére fókuszál, itt az örökzöld popsztár három generáció igényeit testesíti meg: az 1957-es demokratikus 500, a 2007-es individualista modell, majd a társadalmi felelősséget vállaló 2020-as változat.


Az utazás 1957 Torinójából indul, és meghódítja a világot. Az út végigvezet a látnoki képességű zsenik által megálmodott gépkocsi három generációjának történetén, és átélhető a Made of Italy területen kiállított olasz design szimbolikus tárgyain keresztül is. Ezek közé a tárgyak közé tartozik maga a Fiat 500 is, amely felforgatta a design szabályait, és megváltoztatta az érzékelést.
A történelemnek szentelt területen egy digitális emlékkönyv is található számos olyan tartalommal - interjúkkal, reklámfilmekkel, eseményekkel és elismerésekkel, - amelyek a Fiat 500-at nemzetközi sztárrá tették. Nem hiányozhat innen a Fiat ház legkisebb tagjának három generációját világra hozó design fejlődését és kreatív kalandját bemutató vázlatok és képek gyűjteménye. Ezután érünk el az új 500-ra fókuszáló területre: 3D tapasztalaton keresztül fedezhetjük fel a show igazi sztárját, az olasz kultúra ikonját.

A legkarizmatikusabb városi autó elektromos és érzelmi töltöttségén keresztül mutatkozik be a látogatóknak a környezet fenntarthatóságának jegyében. A One-offs területén az új 500 három exkluzív megjelenése látható, ezeket Armani, Bvlgari és Kartell ihlette, akiknek időtálló mesterműveit a kézművesség és a fenntarthatóság jellemzi. Ennek a hihetetlenül izgalmas utazásnak a végén megpihenhetünk a "Chill Zone" területén kialakított csillagos égbolt alatt: az új 500 hozzájárul ahhoz, hogy minden város felett tisztább és nyugodtabb legyen az ég.

 

 


Az új 500 "la Prima" nyitható tetejű változat különlegessége
Az új 500 "la Prima" nyitható tetejű változat az első olyan négyüléses nyitható tetejű gépkocsi, amely nulla károsanyag-kibocsátású: teljesen nyitott, teljesen elektromos, teljesen hangtalan. Mert a Dolce Vita ikonja csakis így, teljes vonzerejét felszabadítva születhetett újjá.

Összetéveszthetetlenül egy 500-as modell, és mint ilyen, nem tehet mást, mint megtestesíti a stílust és a legapróbb részletekbe menő figyelmet. A FIAT Monogram vászontetővel kezdve, folytatva a karosszéria színeivel. Utóbbiak sorában az ásványszürkével (metál), amely a Földre emlékeztet, a tengert képviselő óceán zölddel (metál), és az égbolt előtt tisztelgő égkékkel (háromrétegű gyöngyház). Végül a teljesen LED-es fényszórókkal, az eco-bőr kárpitozással, a 17" méretű gyémánt metszésű keréktárcsákkal, a krómozott felületű díszítésekkel az ablakokon és az oldalsó paneleken, illetve a 85 kW-os gyorstöltővel. Mindezzel együtt szériafelszereltségként!

A "la Prima" szériafelszereltségként kínálja az elérhető legfejlettebb ADAS rendszereket:
az intelligens adaptív sebességtartó automatikát (iACC) és sáv közepén tartó asszisztenst
a közlekedési tábla felismerőt
az önálló vészfékezést gyalogos- és kerékpáros-felismeréssel
az intelligens sebességhatároló
a sávtartó asszisztenst
a nagy felbontású hátsó kamerát
az automatikus szürkület- és vakításérzékelőket
a segélyhívót
az elektronikus kézifék

Továbbá az új 500 "la Prima" nyitható tetejű változat 2-es szintű önvezetéssel rendelkezik - először a városi autó szegmensben, és az új UConnect 5 információs-szórakoztató rendszerrel szerelt: 7" TFT képernyő, 10.25" érintőképernyős NAV, DAB rádió, vezeték nélküli telefontükrözés, szériafelszereltségként mutatkoznak be az új 500 "la Prima" nyitható tetejű változatban.

Az alkalmazások világa az új 500 teljes körű kihasználásához
A Fiat szerint a jövő gépkocsija nemcsak egy elektromos autó. A jövő autója a folyamatos kapcsolattartást biztosító legfejlettebb technológiával rendelkezik. Még egy új funkció: az okostelefonra letölthető alkalmazások tényleges ökoszisztémája, amelyek lehetővé teszik az új 500 teljes körű kihasználását. A Fiat mérnökei egyetlen platformon akarták kialakítani az online funkciókat - ez a FIAT app -, amelybe az FCA fiók adataival léphet be. Ennek az a célja, hogy az új 500 megoldásai még átfogóbbak legyenek, és minden körülmények között kielégítsék az ügyfelek változatos igényeit: otthoni és nyilvános töltés, innovatív fedélzeti megoldások és a gépkocsi távolról történő kezelése.

 

 

 

FIAT app
A FIAT app az új 500 elválaszthatatlan társa. Az Apple App Store-ból és a Google Play Store-ból demováltozatban már letölthető alkalmazás biztosítja az 500 távvezérlését. Segítségével ellenőrizheti a töltés állapotát, kinyithatja és bezárhatja az ajtókat, valamint bekapcsolhatja a világítást és a légkondicionáló berendezést. Megkeresheti a legközelebb lévő nyilvános töltőpontokat, és kezelheti a gépkocsi karbantartását. Szükség esetén vagy vészhelyzetben a gépkocsi összekötheti a vezetőt egy kezelővel, hogy megrendelje a segélyszolgálatot. A "My Navigation" funkcióval előző nap megtervezheti az utazását, majd elküldheti az 500 rendszerébe, hogy másnap rendelkezésre álljon. Továbbá a FIAT appba való első bejelentkezéskor átirányítják az App Store-ba, hogy teljes mértékben megismerhesse a My easy Charge és a My easyWallbox alkalmazásokat.

My easy Charge
A My easy Charge alkalmazással Európában 150 000 helyszínen kezelheti a nyilvános töltést, köszönhetően a Fiat és a Digital Charging Solutions (DCS), az Európai Unió legnagyobb nyilvános töltőhálózata közötti partnerségnek. A My easy Charge alkalmazással azonnal beazonosítható a legközelebbi töltőpont, ellenőrizhető a rendelkezésre állása, elindítható a töltési folyamat, és fizetni is lehet.

My easyWallbox
A My easyWallbox alkalmazást az otthoni töltés távolról történő kezelésére fejlesztették ki, amely hamarosan elérhető az app Store-ból. Normál háztartási csatlakozóaljzathoz képest gyorsabban tudja tölteni az 500-asát a falitöltővel, és kihasználhatja azokat az idősávokat, amikor az energiaárak alacsonyabbak. A kényelem biztosítása érdekében az FCA e-Mobility csapata együttműködést kötött két vezető európai energiaszolgáltatóval, az ENGIE és az ENEL X vállalatokkal három, új 500 márkanévvel ellátott falitöltőre vonatkozóan: az egyik az easyWallbox, gyártója az ENGIE EPS, valamint két online falitöltő áll rendelkezésre, az egyiket az ENGIE Group (EVBOX), a másikat az ENEL X gyártja, amelyek kényelmes és hatékony otthoni töltési megoldásokat kínálnak. Például beállíthatunk egy időzítést, hogy éjfélkor kezdje meg a töltést, amikor az elektromos áram tarifái alacsonyabbak, és 5 órakor leállítsa, amikor véget ér a kedvezményes árú idősáv. A kiadások hatékony és gyors ellenőrzéséhez nyomon követhetjük a felhasznált áram mennyiségét is.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER