Címkék: 500l | beats | fiat

2014. február 18. kedd, 18:57

 

A Fiat bemutatja az új 500L Beats Edition™ limitált szériát, valamint az új, 2014. modellévi Fiat 500L modellsorozatot, amely új színekkel, belső kárpitokkal és új opciós felszereltséggel gazdagítja az 500-as családot. Ezen kívül 2014-ben lép színre az új, 120 lóerős 1.6 MultiJet II dízelmotor, valamint a 120 lóerős, 1.4 T-Jet benzinmotor; utóbbi hamarosan kettős üzemű (LPG/benzin) kivitelben is.

 

Ezek a fontos fejlesztések minden bizonnyal megerősítik az 500-as modellcsalád (500L, 500L Trekking és 500L Living) sikereit; ezek a modellek 2013-ban néhány hónap leforgása alatt kategóriájuk élére ugrottak az európai eladások tekintetében; piaci részesedésük 17,2 százalék. Ezen kívül a modellcsalád Olaszországban kategóriája első számú modellje volt, 40,9 százalékos piaci részesedéssel, továbbá a legkeresettebb autónak bizonyult a közepes méretű, illetve dízelmotoros gépkocsik között.


Fiat 500L Beats Edition™
Ha az ikonikus 500-as modell limitált kiadásai a 'divat' szinonimái, az 500L-é inkább a technológia világában keresendők. Ez a Fiat értelmezésében a kifinomult tartalom mellett egyszerű kezelhetőséget is feltételez, olyan megoldásokkal, amelyek egyszerűbbé és élvezetessé teszik a mindennapi életet.

A Fiat 500L Beats Edition™ audiorendszere forradalmasítja a fedélzeti zenehallgatást. A legendás előadóművész és lemezkiadó Dr. Dre, valamint az Interscope Geffen A&M Records lemezkiadó elnöke és producere, Jimmy Iovine a Fiat csoport hangmérnökeivel szorosan együttműködve fejlesztették ki és hangolták tökéletesre azt az audiorendszert, amely először tavaly mutatkozott be az 500L modell fedélzetén. Az eredmény egy olyan hangrendszer, amely a kizárólag a Dr. Dréhez és Iovine-hoz hasonló zenei nagyságok által megvalósítható, prémium hangzást biztosít.

A Fiat 500L Beats Edition™ kívülről kéttónusú szürke/fekete fényezéséről (matt vagy fényes) ismerhető fel; ezt piros és selyemfényű króm dekorelemek egészítik ki modern, városi hangvételben. Ugyanezzel a stílussal találkozhatunk a beltérben, a jellegzetes 'teljesen fekete' környezettől az új, pirossal szegett, fekete szövet-műbőr kárpitozásig.

Az új 500L Beats Edition™ limitált széria értékesítése Olaszországban még ezen a héten, Európa egyéb piacain hamarosan megkezdődik.



Új, 2014-es Fiat 500L modellcsalád
Az új Fiat 500L Beats Edition™ és az új 120 lóerős motorváltozatok bevezetése kapcsán megújul az 500L modellcsalád. A racionalizált ajánlatban néhány fontos új termékjellemzővel (pl. a vadonatúj Velence-kék metálfényezéssel vagy az új szövet/bőr kárpitvariációkkal), továbbá olyan új, opciós csomagokkal találkozhatnak az ügyfelek, amelyek a lehető legtöbb előnyt biztosítják az 500-as család tagjai számára.

Az adott nemzeti piactól függően a 2014-es Fiat 500L széria három felszereltségi szinten (Pop, Pop Star és Lounge), az 500L Beats Edition™ limitált kiadásban, valamint az üzleti felhasználók számára kifejlesztett Business verzióban kapható. Mindezen felül számos opció, illetve tartozék létezik, amelyek kedvezményes áron, csomagba rendezve vásárolhatók meg - ilyen a ‘Pop Star csomag’, ‘Lounge csomag’ vagy a ‘Trekking csomag’.



Új, 120 lóerős motorvariációk az 500L modellcsaládhoz
Annak érdekében, hogy megőrizze piacvezető pozícióját, az 500L család (beleértve az 500L Trekking és 500L Living modelleket, az 500-as személyiségének két olyan evolúcióját, amelyek a szegmensek közötti, hagyományos határokat lebontva új területekre vezetik be az 500-as karakterét) két új motorral bővül: az 1.6 MultiJet II turbódízel erőforrással, valamint az 1.4 T-Jet benzinmotorral.

Mindkét motor turbófeltöltős, és mindkettő abba a 120 lóerős teljesítményosztályba tartozik, amely Európában a méretosztály eladásainak akár 16 százalékát teszi ki. Ugyanazokkal a nyertes jellemzőkkel bírnak: szükség esetén nagy teljesítmény, élvezetes vezethetőség minden helyzetben, továbbá szerény üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás.

Az 1.6 MultiJet II 120 LE olyan, nagy teljesítményű dízelmotor, amely takarékos üzemű, ideális társ a hosszú utakon, ráadásul Euro5+-os besorolású. A motor 'titka' a fejlett motortechnológiai megoldások és a Fiat saját fejlesztésű MultiJet II technológiájának hatékony kombinálásában rejlik. A Honeywell által gyártott, változó geometriájú turbófeltöltővel felszerelt új motor kategóriaelső teljesítményt biztosít, amint azt a 3750/perc fordulatszámon jelentkező 120 LE csúcsteljesítmény, az 1750/percnél mért 320 Nm maximális forgatónyomaték is mutatja. A modell végsebessége 189 km/óra, álló helyzetből 10, 7 mp alatt gyorsul 100 km/órára, vegyes üzemanyag-fogyasztása 4,6 l/100km, CO2-kibocsátása pedig 120 g/km.

Ha az 1.6 MultiJet Turbo motort a gazdaságosság és a teljesítmény egysége jellemzi, a 120 HP 1.4 T-Jet erősségei a megbízhatóság, a kompakt méretek, valamint a nagyszerű vezethetőség és az igen kedvező üzemben tartási költségek optimális egyensúlya.

Az 1,4 literes motor a 'méretcsökkentés' filozófiájának mintapéldánya, köszönhetően az olyan megbízható, kiforrott technológiai megoldásoknak, mint a FIRE motorcsalád vagy a Turbo feltöltő. A mai napig gyártott, több mint 500 000 FIRE Turbo motor fényesen igazolja annak a technológiának a bevezetését, amely ma már minden piacon, minden felhasználási területen referenciának számít. A Fiat 500L Euro6-os besorolású 1.4 T-Jet motorja már alacsony 2500/perc fordulatszámon biztosítja maximális 215 Nm forgatónyomatékát, és ezzel figyelemre méltó menetteljesítményekre teszi képessé az 500L modellt: 120 LE csúcsteljesítmény 5000/percnél, 189 km/óra végsebesség, 10,2 mp gyorsulás 0-100 km/órára, 6,9 l/100 km átlagos üzemanyag-fogyasztás, 159 g/km CO2-kibocsátás.

A FIRE és a Turbo technológiák kombinációjából eredő, extrém sokoldalúság lehetővé tette az 1.4 T-Jet motor benzin-LPG üzemű változatának a kifejlesztését, amely heteken belül megjelenik az 500L modellek kínálatában. A kettős üzemű erőforrás teljesítménye és forgatónyomatéka megegyezik a benzinmotoréval, ám annak képességein túl alkalmas arra, hogy egy valós környezetvédelmi és anyagi előnyöket jelentő üzemanyaggal üzemeltessék. Ráadásul a legfejlettebb technológiák alkalmazásának köszönhetően a kettős üzemű 1.4 T-Jet motor teljesíti a szigorú Euro6-os károsanyag-kibocsátási normát, valamint hosszabb hatótávolságot és lenyűgöző menetteljesítményeket kínál. Legnagyobb teljesítménye 120 LE 5000/perc fordulatszámon; csúcssebessége 189 km/óra, 0-100km/óra gyorsulása 10,6 másodperc, átlagos üzemanyag-fogyasztása 8,9 l/100 km, CO2-kibocsátása pedig 144 g/km.

Az 1.6 MultiJet II 120 LE dízelmotor kisméretű, változó geometriájú turbófeltöltőjét az autóipari gyártás és technológiai fejlesztés szakértője, a Fortune magazin Top 100-as listáján szereplő Honeywell vállalat szállítja. A Honeywell a turbófeltöltőkön kívül légközlekedési termékeket és szolgáltatásokat, lakossági és vállalati épületvezérlési technológiákat szállít ügyfeleinek világszerte.

Exkluzív Mopar® alkatrészek
Alakítsa át autóját egyedi, személyre szabott közlekedési eszközzé a Mopar® által kifejlesztett és kínált, számtalan exkluzív tartozék és kiegészítő segítségével. A Mopar® az Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA) forgalmazott Fiat-Chrysler márkákhoz kapcsolódó szolgáltatások, vevőszolgálati funkciók, alkatrészek és tartozékok szállítója.
A Mopar kínálatában olyan tartozékok és kiegészítők találhatók az új 500L Beats Edition™ modellhez, mint a gépházfedél vadonatúj, selyemfényű betétje, a polikarbonát küszöbléc vagy az 500-as logóval ellátott, bársony szőnyegek. Emellett az 500-as modellcsaládhoz is elérhető az exkluzív 'Mopar Járművédelem' szolgáltatás, amely annak teljes időtartama során gondját viseli járművének, és garantálja, hogy minden karbantartást az európai szakszervizek magasan képzett, szakértő munkatársai végeznek el, eredeti alkatrészeket felhasználva.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER