Címkék: 30 éves | Fiat Tipo | születésnap

2018. január 29. hétfő, 17:27

 

A Fiat Tipo egy fiatalos harmincéves lendületével és tudatosságával néz szembe a jövő kihívásaival, tudva, hogy számos olyan tulajdonsággal büszkélkedhet, amelyekkel komoly sikerekre számíthat.

 

A Fiat Tipo 1988. január 26-án debütált először A Fiat Ritmo utódjaként, amely korábban a Fiat 128-at váltotta. Az 1100-as óta a középkategóriás Fiat modellek Olaszországban és Európa-szerte is hatalmas népszerűségnek örvendenek, hiszen a kezdetektől fogva tökéletes választásnak bizonyultak a praktikus, modern és elegáns autót kereső fiatalok és családok számára.



Harminc évvel ezelőtt az első Fiat Tipo áttörést jelentett a szegmensben. A Fiat mérnökei olyan autót terveztek, amely kompromisszumokat nem ismerő, kimagasló vezethetősége, menetdinamikája, kényelme és biztonsága mellett az ergonómia terén is soha nem látott előnyöket kínált. A Tipo az innovatív gyártástechnológiáknak, a precíz összeszerelésnek és a kiváló anyagminőségnek köszönhetően megbízhatóságával és minőségével messze kimagaslott a mezőnyből. A vásárlók nagyraértékelték a modell funkcionalitását és letisztult stílusát.
Ezeket a tulajdonságokat örökölte meg az új Fiat Tipo, elődje hagyatékának méltó örököse. A technológia, a tágasság és a jó ár-érték arány egyedülálló kombinációjával hódít; az autót több mint 180 ezren választották az EMEA térségben, ezzel immáron második éve a legnagyobb mértékű növekedést mutathatja fel.

Funkcionalitás és innováció
A Tipo harmincadik születésnapja kiváló alkalom arra, hogy áttekintsük az 1988-as Fiat Tipo kiváló tulajdonságait, melyek az új Tipoban újjászülettek. Az új Tipo büszkén viseli nevét, hiszen hű maradt annak hagyományaihoz. Ami például a formavilágot illeti, a Tipo letisztult, stílusos és kidolgozott. Kategóriájának legtágasabb helykínálatát nyújtja, mind az utasok, mind a csomagok számára.
A Fiat Tipo megjelenése már első látásra is valódi tudással bíró, tekintélyt parancsoló autó benyomását kelti. Az orr vízszintes elrendezése mindhárom karosszériatípus esetén határozott dinamizmusról tanúskodik.  A letisztult, áramvonalas, kecses oldalfal szintén az eredeti modellt idézi. Az 1988-as Tipo szellemének jegyében az ötajtós verzió védjegye a hatalmas csomagtérajtó, amelyen keresztül könnyedén hozzáférhetünk a kategória csúcsát képező, 440 literes (a kombi modellnél 550 literes) csomagtartóhoz. A csomagtérajtó a harminc évvel ezelőtti modellen is kiemelt figyelmet érdemelt, mivel könnyű, korrózióálló műanyagból készült.
A vonzó formaterv ma is olyan belső kialakítással párosul, amelynek tervezése során maximálisan szem előtt tartották a modell fő értékeit: a praktikumot, a letisztultságot és a komfortot. A Fiat alsó-középkategóriás modelljei mindigis ezt a receptet követték; ezek az értékek mélyen a márka génjeiben gyökereznek.

Egyszerű, mégis mindent lefedő modellcsalád
Az 1988-as Fiat Tipo az iparág egyik első moduláris padlólemezére épült, előrevetítve a modernkori Tipo három karosszériaváltozata által megtestesített modellcsalád-koncepciót. A futómű egy sor további Fiat modell, így például a hagyományos szedánként és kombiként egyaránt kínált Fiat Tempra számára is alapul szolgált.
Ma, harminc évvel később a négyajtós, ötajtós és kombi kivitelben is elérhető Fiat Tipo révén a Fiat teljeskörű megoldást kínál azoknak, akik körültekintően, jól átgondolt döntés alapján igyekeznek kielégíteni igényeiket az innovatív technológiák és a rugalmas konfigurálhatóság iránt. A Tipo család minden tagja kiemelkedő ár-érték aránnyal bír, így családok, párok és fiatalok számára egyaránt ideális választás.
Ami a személyiséget illeti, a Fiat Tipo mindhárom kivitele dinamikus stílust és erőteljes karaktert sugároz. A modellválaszték egyszerű felépítésének köszönhetően a motorkínálat és a felszereltségi szintek jól lefedik a piaci igényeket, ugyanazt az egyszerű logikát követve, mint az eredeti Fiat Tipo harminc évvel ezelőtt. Az 1988-as Tipo ötféle benzin-, illetve dízelmotorral, kétféle felszereltségi szinten került piacra, és ezzel teljes mértékben hozzáidomult a kor piaci elvárásaihoz. A Fiat arra fókuszált, hogy a Tipo neve ehhez mérten egyet jelentsen az innovatív tartalmakkal bíró, ám felesleges sallangoktól mentes, praktikus autóéval.

A Fiat Tipo UconnectTM 7” infotainment
Hamisítatlan Fiatként a Tipo család tagjai egy sor olyan megoldást vonultatnak fel, amelyek minden utas számára élvezetessé teszik a fedélzeten töltött időt. Az alapfelszereltség minden kivitelnél különösen gazdagnak mondható. Ide sorolható például (Lounge verzión) az innovatív Uconnect 7" HD LIVE rendszer 7” nagyfelbontású színes érintőképernyővel, amely a táblagépekhez hasonlóan fogadja a csippentő ujjmozdulatokat, parancsokat. Szintén elérhető a telefontükrözés opció, amely Apple CarPlayTM előkészítésének és Android AutoTM kompatibilitásának köszönhetően még felhasználóbarátabb megoldást kínál az okostelefonok csatlakoztatására.
1988-ban nagy szenzációnak számított a Tipo különösen modern technológiai újdonsága: a 'Digit' kivitel elektronikus, digitális műszeregysége egyedi kialakítású műszerfalpanelben kapott helyet. A digitális műszerek funkcionalitásukat és ergonómiájukat tekintve a legmagasabb színvonalat képviselték, olvashatóságuk páratlanul kedvező volt.



Röviden a Fiat Tipo patinás múlttal büszkélkedhet, és alig várta, hogy a korábban már megalapozott tudatossággal és 30 éves tapasztalatával nézzen szembe a jövő kihívásaival. A modellt egy több mint kétezer szakemberből álló, nemzetközi csapat fejlesztette; a három éven túlnyúló fejlesztés során több mint 8,7 millió tesztkilométert tettek meg a legszélsőségesebb klíma-, út- és magaslati viszonyok közepette, hogy megalkossák azt a modellcsaládot, amely ma az EMEA térség több mint 50 országában kapható. Erőfeszítéseiket elégedett ügyfelek tömegével hálálja meg a modell.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER