Címkék: fiat 500

2020. július 13. hétfő, 17:30

 

Magyarországra érkezik az elektromos Fiat 500. A márkakereskedésekben előrendelhető az állami támogatás feltételeihez igazodó speciális „l’Ungheria” kivitel, és megkezdődik a „la Prima” csúcsváltozatok értékesítése is.

 

 

 Budapest, 2020. július 10. – Vége a várakozásnak, az FCA csoport megkezdi első tisztán elektromos hajtásrendszerű autója magyarországi forgalmazását. Az Új 500 háromféle változatban lesz elérhető a Fiat márkakereskedőknél. Várja a vásárlókat az állami támogatás igénylésének feltételeihez igazodó „l’Ungheria”, a csúcsfelszereltségű „la Prima”, valamint a „la Prima” kabrió.

 

 

A „l’Ungheria” az Új 500 kifejezetten a magyar piac igényei szerint kialakított verziója. A későbbiekben
megjelenő legmagasabb felszereltségű „High” kivitelre épülő modell 10.990.000 forintos listaára lehetővé teszi az elektromos gépkocsik vásárlásához igényelhető állami támogatás maximális felhasználását.
Az állami szerepvállalással 8.490.000 forintért előrendelhető „l’Ungheria” sorozatot az érdeklődők megtalálhatják a Fiat kereskedőknél. A Fiat önmagában is nagy hatótávolságú elektromos autójának különleges változata kategóriájában kimagasló felszerelésekkel, illetve biztonsági rendszerekkel teszi a jövőbemutató élménnyé a fenntartható autózást.
Megkezdődik az Új 500 csúcsmodelljeinek forgalmazása is. Az Fiat kereskedéseiben az érdeklődők előrendelhetik a „la Prima” kabrió változatát és várhatóan augusztus elejétől a „la Prima” ferdehátú verzióját is.

Új 500 – A fenntartható
A Fiat ikonikus 500 modelljének harmadik, fenntarthatóságot előtérbe helyező elektromos hajtásrendszerű generációja, átgondolt kialakításával és részletgazdagságával összetéveszthetetlen, minőségi olasz termék. Elődeinél lekerekítettebb, lágyabb vonalaival az Új 500 megőrizte a „Cinquino” páratlan stílusjegyeit.

Az Új 500 színvilágát a természet, illetve a természetes környezet ihlette. A „la Prima” kivitel elérhető a Földet idéző Ásvány szürke (metál), a tengert megtestesítő Óceán zöld (metál), valamint az égbolt előtt tisztelgő háromrétegű Égszínkék gyöngyházfényezéssel. A „l’Ungheria” speciális változata Solid fekete és Solid fehér pasztellfényezést kínál, az alapfelszereltség részeként.

 

 

Hatótávolság, töltés és vezethetőség
A Fiat kiemelt figyelmet fordított az elektromos autózásban kulcsfontosságú hatótávolság növelésére, illetve a beépített akkumulátorok feltöltéséhez szükséges idő csökkentésére. Ennek köszönhetően a 42 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorcsomaggal az Új 500 a WLTP norma szerint, akár 320 kilométert is képes megtenni.

Az Új 500 a töltési idő optimalizálása érdekében 85 kW-os gyorstöltő rendszert kapott. A rendszer valóban gyors, mindössze öt perc elegendő például ahhoz, hogy az átlagos napi használatot meghaladó ötven kilométer megtételéhez szükséges mértékig feltöltsük az akkumulátorokat. És ez még nem minden. Az autó jobb hátulján elhelyezett Combo 2 töltőaljzathoz csatlakoztatható egyen-, illetve váltakozóáramú gyorstöltő mindössze 35 perc alatt 80 százalékra tölti az akkumulátort.
Az Új 500 támogatja az otthoni töltési megoldásokat is. Az Easy WallboxTM, egy olyan töltőrendszer, amely a szokványos háztartási csatlakozóra köthető. A speciális berendezést kizárólag az FCA számára fejlesztette ki az ENGIE EPS, forgalmazását a Mopar az elektromos 500 piacra lépésével párhuzamosan kezdi meg Európában.

Olyan egyszerű és megfizethető, telepítést nem igénylő megoldásról van szó, amely Bluetoothon keresztül
vezérelhető. Lehetővé teszi, hogy a felhasználók kiegyensúlyozzák háztartásuk elektromos terhelését.
Nincs szükség szakemberre, a vásárlók késlekedés nélkül elkezdhetik tölteni az 500 új modelljét akár 3 kW teljesítménnyel is. Amennyiben ez nem elegendő, az Easy Wallbox teljesítménye 7 kW-ra növelhető, így
alig több mint hat óra alatt otthonában mindenki teljesen feltöltheti autóját.

Az Új 500 három üzemmódot kínál, amelyek közül vezetési stílusunknak megfelelően választhatunk.
A Sherpa üzemmód a Himaláján dolgozó, egész expedíciók biztonságáról gondoskodó serpákhoz hasonlóan, úgy optimalizálja a rendelkezésre álló erőforrásokat, hogy az utazó minden körülmények között elérje úticélját. Ennek érdekében számos összetevőt befolyásolva minimalizálja az energiafelhasználást. Indokolt esetben 80 km/órára korlátozza a végsebességet, takarékos gázreakciókat állít be, beavatkozik a klímaberendezés, az ülésfűtés működésébe. A vezető által bármikor felülbírálható korlátozások révén az Új 500 biztonságosan eljuthat a navigációs rendszeren beállított címre, vagy a legközelebbi töltőállomásra.
A „Normal” üzemmód által kínált vezetési érzet szinte teljesen megegyezik a tradicionális, belső égésű motorral szerelt autókéval, míg „Range” üzemmódban egyetlen pedállal vezethető az autó. Utóbbi azt jelenti, hogy az Új 500 vezetése során gyakorlatilag nincs másra szükség, mint a gázpedálra.

Gázadásra a gépkocsi gyorsítással válaszol, ellenben amint a vezető felengedi a pedált, a belső égésű motoroktól megszokott motorfékhatásnál lényegesen erősebb lassulást tapasztalhatunk. Az érzés majdnem olyan, mintha a fékre léptünk volna. A teljes megálláshoz azért szükségünk lesz a hagyományos a fékpedálra, noha kellő gyakorlattal és tapasztalattal az Új 500 valóban akár egyetlen pedállal is vezethető. A 87 kW teljesítményű villanymotor óránként 150 kilométerben maximált végsebesség elérését tesz lehetővé. Az Új 500 álló helyzetből 3,1 másodperc alatt gyorsul 50, és 9 másodperc alatt 100 kilométeres sebességre.

 

 

Kimagasló felszereltség és technológia
A „l’Ungheria” a többi között szériafelszereltségként kínálja a LED-es fényszórókat, az automata klímát, a tolatóradart, a fűthető üléseket és az ablaktörlő lapátoknál ugyancsak fűthető szélvédőt. A biztonságos autózást szolgáló alapvető tartozékok sorában megtaláljuk a gyalogosfelismerővel kiegészülő vészfékező rendszert, a sávtartó és éberségfigyelő asszisztenst, a táblafelismerő rendszert, az esőérzékelőt, az automata távolsági fényszórót, az automatikusan sötétedő belső tükröt. A csomagot a Mode 2 töltőkábel és a 85 kW gyorstöltő bemenet teszi teljessé.
A “la Prima” széria a “l’Ungheria” csomagjától eltérően bézs eco bőr kárpitozást és fix napfénytetőt kapott.
A csúcsmodell állítható kartámla rekesszel, zárható középső konzollal, 360 fokos parkoló asszisztenssel, tolatókamerával, holttérfigyelő rendszerrel, a Fiat navigátor 2-es szintű önvezető funkciójával (intelligens adaptív tempomat, sávtartó automatika), illetve Mode 3 töltőkábellel kényezteti tulajdonosát.

Kapcsolódás
Az Új 500 az FCA csoport első olyan járműve, amelyet az új UConnect 5 infotainment rendszerrel, a jövő
felhasználói számára tervezett, csatlakoztatott platformmal szereltek fel. A mindkét változat – a l’Ungheria” és „la Prima” alapfelszereltség részét képezi a 7 colos TFT kijelző, a DAB rádió, a 10,25 colos érintőképernyős navigációs rendszer, a digitális rádióvevő és a telefontükrözés. A funkciók és alkalmazások megjelenésének módosítására widgeteket állnak rendelkezésre.
Az Új 500 zökkenőmentesen képes integrálni az okostelefonokat 10,25 colos nagyfelbontású érintőképernyőjén, amely vízszintes tájolásával tökéletesen illeszkedik a műszerfal vonalaihoz.

 

 Elektromos Fiat 500 árlista letöltés

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER