2012. február 16. csütörtök, 17:30

 

Február 11-én, szombaton Strasbourg-ból világ körüli útra indult két francia fiatalember, Antonin Guy és Xavier Degon, mégpedig egy Citroën C-Zeróval.

citroen-c-zero-vilag-koruli-ut

Expedíciójuk az « Elektromos Odüsszeia » nevet viseli. 80 évvel az André Citroën által szervezett Sárga Expedíció után tehát a márka ismét komoly technológiai próbatételre vállalkozik : a fiatalok 8 hónap alatt 17 országon utaznak keresztül és összesen 25000 km-t tesznek meg a C-Zeróval. Ez idő alatt az autót több mint 300-szor kell majd tölteni, amiben amiben szándékaik szerint elsősorban a helyi lakosok segítségére számítanak.

electric-odyssey

A családtagok és barátok mellett rengeteg újságíró és a projekt együttműködő partnerei bocsátották útjukra Antonin Guy-t és Xavier Degon-t, akik több mint 15 hónapnyi előkészítő munka után vágtak a nagy kalandba.
A Citroën regionális igazgatója, Nicole Ithier adta át Citroën C-Zero kulcsait a két utazónak. Az igazgatónő felidézte a szinte napra pontosan 80 éve, 1912. február 12-én sikerrel zárult Sárga Expedíciót, amely szintén a márka merészségének és kalandvágyának gyümölcse volt, majd jó utat kívánt a két fiatal mérnöknek.
A világ körüli út célja természetesen az, hogy megismertesse az elektromos autózás lehetőségeit és előnyeit a nagyközönséggel. Az első két állomás Belgium és Hollandia, ahol már számos helyi lakos ajánlotta fel – a www.electric-odyssey.com honlapon – lakása elektromos hálózatát az autó újratöltéséhez. A Citroën a Facebookon folyamatos tájékoztatást ad az expedíció előrehaladtáról.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER