2013. január 14. hétfő, 12:11

 

A Citroen két újdonságot állít ki a január 11-én megnyílt 91. Brüsszeli Autószalonon. A DS modellcsalád legújabb tagja, a DS3 Cabrio ugyanúgy 2013 első felében kerül kereskedelmi forgalomba, mint a Berlingo Electric, a népszerű furgon elektromos meghajtású változata. A standon a Citroen teljes haszongépjármű-kínálata is bemutatkozik.

citroen-ds3-cabrio


Mindössze 30 hónapja létezik a DS-modellcsalád, mégis már 300 ezer DS3-, DS4- és DS5-tulajdonos élvezheti általuk a Citroen utánozhatatlan stílusát. Hamarosan új családtag tűnik fel az utakon: a DS3 Cabrio a zárt karosszériájú változat minden ütőkártyáját megtartja: ugyanolyan stílusos, ugyanolyan komfortos és ugyanolyan élvezet vezetni – de mindezeken felül a napsütésben, szabad levegőn való autózás utolérhetetlen hangulatát is kínálja. A modell 2013 első negyedévében kerül forgalomba.

Brüsszelben is nagy gondot fordít a Citroen az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás csökkentését célzó technológiák bemutatására : ennek bizonyítékaként kap helyet a standon a márka legújabb elektromos meghajtású modellje, a Berlingo Electric furgon, amely immár megérett a szériagyártásra, és a második negyedév során be is kerül a kínálatba.

elektromos-citroen-berlingo


A belsőégésű motorok területén is komoly lépéseket tesz a márka a környezetkímélőbb autózás felé. A Citroen évek óta élen jár a CO2-kibocsátás csökkentésében : 2012 első 9 hónapját tekintve az értékesített modellek átlagos kibocsátása 123,4 g/km – ez 2,3 grammos javulást jelent az előző év hasonló időszakához képest. Nagy szerep jut ebben az eredményben a közelmúltban bemutatkozott új PureTech motorcsaládnak.

A Berlingo Electric természetesen nem egyedül árválkodik a standon: körülveszi a Citroen méltán elismert haszongépjármű-kínálatának minden tagja, a Jumper, a Jumpy, a hagyományos Berlingo és a Nemo.
A jelen mellett a jövőbe is bepillantást enged a márka: az elmúlt időszak egyik legnagyobb feltűnést keltő tanulmányautója, a Tubik is látogatást tesz Brüsszelben. Játékos kikacsintás gyanánt a futurisztikus egyterű mellett feltűnik a HY is, az az emblematikus furgon, amelynek vonalvezetését a Tubik ihletadójaként emlegetik.

Végül pedig nem maradhat el a WRC-sarok sem (benne az elengedhetetlen 4D-s mozival), hiszen a csapat nyolcadik, illetve Sébastien Loeb és Daniel Elena kilencedik világbajnoki címe méltán ad okot a büszkélkedésre.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER