2011. október 03. hétfő, 12:25

 

Az egy éve bevezetett – és azóta több mint 100.000 példányban elkelt –   Citroën C4 sikerei után a márka hamarosan szokatlan modellel bővíti a palettát : a Citroën C4 Aircross-szal. Ezzel az új modellváltozattal a Citroën célja nem más, mint megváltoztatni a kompakt SUV-okról alkotott hagyományos képet.

 

Citroen C4 Aircross

A Citroën C4 Aircross harmonikusan ötvözi a csúcstechnológiát a stílusos dizájnnal, így igazodik napjaink életviteléhez. Az új sziluett a márka legjobb tudása szerint összhangba hozza a terepjárók menetteljesítményét a limuzinok kényelmével. A Citroën C4 Aircross 2012 első félévének végétől kétféle, első- és összkerékhajtással lesz kapható, és előkelő helyet fog elfoglalni kategóriájában a CO2-kibocsátást illetően.

A Citroën C4 Aircross a márkához méltó stílusban egyesíti a Citroën modelljeire jellemző dinamizmust a terepjárók erős egyéniségével.
A Citroën erős stílusjegyei köszönnek vissza például az autó elején végigfutó vízszintes vonalat hangsúlyozó kopoltyú formájú légbeömlőkön, amelyek az aerodinamika szolgálata mellett a kompakt formát erősítik. A motorháztetőn végigfutó vonal, a kiszélesített kerékjárati ívek és a rövid túlnyúlás a robusztus terepjárók megjelenését idézik.
A „kopoltyúkba” függőlegesen beépített LED-ek aprólékos, művészi kidolgozása éjjel és nappal egyaránt meghatározza a Citroën C4 Aircross”tekintetét”. A 18 hüvelykes alufelnik és a hátsó lámpák rajzolatát a Hypnos tanulmányautó ihlette, és a levegő szabad áramlását segítik elő, csökkentve ezzel a CO2 kibocsátást.
A modell külső megjelenését olyan elemek finomítják tovább, mint a visszapillantó tükörbe épített irányjelzők, a hátsó lámpában található fényvezetők, vagy a csomagtér fedél krómozott kilincse alatt megbúvó tolatókamera.
A C4 Citroën egyedi stílusa egyértelműen Citroën örökség : az autó oldalán, a fordított cápauszony-szerű szárnyon, mely a Hypnos tanulmányautó üvegezett oldalára emlékeztet, egy krómozott szélrózsa alakú díszítés kapott helyet, mely a márka hobbiterepjáró-családjához való tartozást hivatott jelezni.

c4-aircross

Egyénileg választható meghajtás

Az új generációs hajtásvezérlésnek köszönhetően a Citroën C4 Aircross minden körülmények között optimális úttartást biztosít. Ezzel a technológiával lehetőség nyílik az állandó négykerék meghajtás használatára, egyenletesen elosztva a nyomatékot az első és hátsó kerekek között.
A vezető kedve és igénye szerint állíthatja a meghajtást a váltó mögött lévő kapcsoló segítségével, és választhat 3 üzemmód között : kétkerék meghajtás (2WD) a takarékos üzemmódban való utazásért, négykerék meghajtás (4WD), mely automatikusan megosztja a rendelkezésre álló nyomatékot az első és hátsó kerekek között - és a « lock » üzemmód, mely emeli a hátsó kerekekre leadott nyomatékot, hogy az autó nehezebb körülmények között is megállja a helyét.


CO2.kibocsátás

A márka környezetvédelmi kötelezettségvállalásának megfelelően a Citroën C4 Aircross CO2-kibocsátása a saját kategóriájában a legjobbak között van, köszönhetően a HDi 110 motornak és a hatsebességes manuális váltónak. Azért, hogy mindenki ki tudja választani az életviteléhez legmegfelelőbb változatot, a HDi 110 motor két- és négykerék meghajtással egyaránt kapható lesz.
A Citroën C4 Aircross bevezetéstől kezdve elérhető lesz HDi 150 motorral (két- vagy négykerék meghajtással és hatsebességes kézi váltóval), és 115 lóerős 1.6i benzinmotorral is (kétkerék meghajtással és ötsebességes kézi váltóval).

citroen-c4aircross

Kompaktság, kezelhetőség és vezetési élmény

A kompakt forma (4,34 m hosszú, 1,79 m széles és 1,63m magas) és a kezelhetőség (10,6 m fordulókör) minden nehézség nélkül teszi lehetővé a városi környezetben való közlekedést. Felsőbb kategóriás limuzinhoz méltó helykínálatával és 442 literes csomagtartójával könnyen alkalmazkodik a modern életstílushoz. A cél a kényelem és a menettulajdonságok optimális szintézise, ezért a felfüggesztés gondos megtervezése mellett a tervezők mindvégig hűek maradtak a Citroën értékeihez.

A Citroën C4 Aircross vezetője magasított vezetési pozíciójának köszönhetően könnyebben rálát az útra. A panorámatető rengeteg fényt enged az utastérbe, és hozzájárul az utasok kellemes közérzetéhez. Sötétben a tetőbe épített LED-es világítás felel a hangulatért.
A vezetőhely ergonómiájának kialakításakor az egyszerű mindennapi használat volt a fő vezérelv. A komfortos utazás és vezetés szolgálatában a Citroën C4 Aircross magas felszereltséget kínál : kulcs nélküli ajtónyitás és indítás, érintőképernyős GPS navigáció, tolatókamera, meghajtásválasztó tárcsa, USB és Bluetooth csatlakozási lehetőség a hordozható lejátszók számára.

Műszaki adatok :

Méretek : hosszúság: 4,34 m ; szélesség: 1,79 m ; magasság: 1,63 m
Fordulókör : 10,60 m
Csomagtér : 442 L

Motor
1.6i 115
HDi 110
HDi 150
2.0i 150
(Európán kívül)
Sebességváltó BVM5    BVM6    BVM6    BVM5/CVT
Max teljesítmény (kw)    85    82    110    113
Max nyomaték (Nm))    152    270    300    198
Hengerűrtartalom (cm3)    1590    1560    1798    1998
Légszennyezési Norma    Euro 5    Euro 5    Euro 5    Euro 4
Típus 4x2/4x4    4x2    4x2 / 4x4    4x2 / 4x4    4x2 / 4x4

A nemzetközi piac igényeinek megfelelően a 150 lóerős 2.0i benzinmotor Európán kívüli piacokon lesz elérhető két- és négykerék meghajtással és 5 sebességes kézi váltóval  vagy fokozatmentes automata váltóval.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER