2011. október 28. péntek, 15:42

 

Célegyenesbe érkezett a BMW es a PSA Peugeot Citroen együttműködési megállapodása: megalakult a BMW Peugeot Citroen Electrification elnevezésű vegyes vállalat, amelynek fő profilja hibrid es elektromos járművek fejlesztése es gyártása.

bmw-psa

Együttműködési megállapodás keretében, mintegy 100 millió euró értékű beruházással hibrid és elektromos járművek fejlesztésére szakosodott technológiai vegyes vállalatot hozott létre a BMW és a PSA Peugeot Citroën. A müncheni kutatási és fejlesztési központ már megkezdte működését, míg a franciaországi Mulhouse-ban található PSA-üzemben 2015-től indul meg a termelés. Az elektromos hajtásláncok gyártására szakosodó egység komoly lendületet adhat az európai iparnak.
A felek egyúttal meghatározták a közös célok mihamarabbi elérésének alapvető feltételeit is. A két csoport elektromos meghajtású modelljeihez szükséges alkatrészek gyártása 2015-ben kezdődik.

A BMW Peugeot Citroen Electrification célja, hogy az elektromos meghajtás területén meghatározó szereplővé, a jövő közlekedésének egyik hivatkozási pontjává váljon. A vegyes vállalat nyílt technológiát kíván alkalmazni, jelentősen hozzájárulva ezáltal egy átfogó európai ipari ágazat létrehozásához.

A BMW es a PSA Peugeot Citroen folytatják közösen meghatározott céljaik megvalósítását - nyilatkozta Wolfgang Gullich, a BMW Peugeot Citroen Electrification elnök- vezérigazgatója. – Terveink szerint a vegyesvállalat néhány éven belül világszinten is az elektromos meghajtás ágazatának egyik legfontosabb gyártója lesz.

A BMW es a PSA Peugeot Citroen mintegy 100 millió eurót fektetett az új cég létrehozásába. 2011 végéig a müncheni kutatási es fejlesztési központ munkatársainak száma körülbelül 400-ra emelkedik. Az egység elsősorban elektromérnököket és elektromos közlekedésre specializálódott mérnököket alkalmaz. Az ő feladatuk lesz azon alkatrészek kifejlesztése, melyeket a mulhouse-i üzemben fognak gyártani, ahol közel 250 dolgozó foglalkozik majd kifejezetten ezen alkatrészek készítésével.

A BMW Peugeot Citroen Electrification az elektromos hajtáslánchoz szükséges valamennyi alkatrész (akkumulátorok, elektromotorok, generátorok, elektronikai berendezések, töltőberendezések es vezérlőszoftverek) gyártására felkészül. A vállalat nyílt technológiát alkalmaz, ami azt jelenti, hogy a fejlesztési es beszerzési folyamatokban külső partnerekkel is együttműködik, illetve az általa gyártott hibrid alkatrészeket a két fő részvényesen kívül más gyártóknak is értékesíteni kívánja.

Célunk, hogy új hivatkozási alapot teremtsünk a jövő közlekedésében. A rugalmas, hatékony működés és az elektromos meghajtásban szerzett nemzetközi elismertségünk megfelelő alapot szolgáltat e cél eléréséhez – tette hozza Jean Leflour, a BMW Peugeot Citroen Electrification ügyvezető igazgatója.

A BMW es PSA Peugeot Citroen együttműködése közel tíz éve kezdődött. 2002-ben írta alá a két cég az első megállapodást; azóta több mint 1,8 millió négyhengeres benzinmotor készült, melyek a MINI egyes változataiban, valamint több Peugeot és Citroen modellben is sikerrel szerepelnek. 2010 februárjában a felek megújítottak az egyezményt, így a négyhengeres benzinmotorok következő generációja is kooperációban készül majd. A most létrejött új vegyes vállalat várhatóan felgyorsítja a hibrid alkatrészek gyártásának standardizálását, es így jelentősen hozzájárulhat a beszerzési és termelési költségek csökkenteséhez.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER