2012. január 26. csütörtök, 21:52

 

A DS-modellcsalád nyerte a 27. Nemzetközi Automobil Fesztivál formatervezési nagydíját. A szakma így díjazza a merész, formabontó stílusukról ismert modelleket. Sébastien Loeböt, a Citroen „tiszteletbeli nagykövetét” ugyanezen a fesztiválon kiemelkedő sportpályafutása, nyolc világbajnoki címe elismeréseképpen Arany Pálma díjjal tüntették ki.

Arany Pálma Sebastien Loebnek
A Citroen és Sébastien Loeb közös kalandja 2001-ben kezdődött. Tíz évvel később az akkori ígéretes fiatalemberből nyolcszoros ralivilágbajnok, a motorsport eddigi legeredményesebb versenyzője lett, címét 2004 óta nem tudja tőle elvenni senki.

Saját trófeáin kívül Sébastien Loeb hét konstruktőri világbajnoki címhez segítette a CITROËNt, és a versenynek még koránt sincs vége, hiszen a 2012-es szezon első versenyén ismét tarolt a márka. A 27.

Nemzetközi Automobil Fesztivál zsűrije Arany Pálma díjjal jutalmazta Loeb nem mindennapi sportteljesítményét. A 37 éves bajnok január 25-én, a párizsi Invalidusok Palotájában vette át a kitüntetést.

Formatervezési nagydíj a Citroen DS családnak

A Nemzetközi Automobil Fesztivál formatervezési nagydíja egyrészt a CITROËN dizájnercsapatának munkáját dicséri, másrészt elismerése annak is, hogy a márka modelljei egyre magasabban pozicionáltak. A díjat január 25-én, a 27. Nemzetközi Automobil Fesztivál hivatalos díjátadó rendezvényén vette át Jean-Pierre PLOUE, a PSA Peugeot Citroen formatervezési csoportjának igazgatója.

A DS-modellcsalád jelenleg háromtagú: a DS3, a DS4 és a DS5 a CITROËN klasszikus kínálatát egészíti ki. A DS-modellek olyan ügyfeleknek készülnek, akik a prémium kategóriában megszokott sztereotípiáktól eltérő, egyedi, karakteres megoldásokat keresnek felépítés, stílus, kifinomultság és vezetési élmény tekintetében. Az egyediség, a CITROËN legendás újító szelleme a műszaki tartalomból sem maradhat ki : a család legújabb tagja, a közelmúltban bemutatkozott DS5 a márka történetében először kínálja a Hybrid4 elnevezésű dízel hibrid technológiát. A modellcsalád máris nagy kereskedelmi sikert aratott, hiszen az első családtag, a DS3 bevezetése óta eltelt 20 hónap alatt már összesen több mint 180 ezer DS talált gazdára világszerte.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER