2012. január 27. péntek, 22:08

A 2011-ben számos európai díjat nyert Peugeot 3008 HYbrid4 most újabb elismerést aratott Németországban. Kereskedelmi bevezetése előtt néhány héttel a világ első sorozatgyártású full dízel hibrid autója kapta meg a német Motor Presse csoport
Paul-Pietsch Díját.

A Paul-Pietsch díjat 1989 óta ítélik oda a német auto motor und sport magazin által alapított és évente megrendezett, rendkívül rangos Besten Autos díjátadó ceremónián. Paul-Pietsch neves autóversenyző és a Motor Presse csoport egyik alapító tagja.

A díjjal minden évben egy olyan műszaki újítást vagy járművet tüntetnek ki, amely meghatározó módon járul hozzá az automobilitás fejlődéséhez, különösen azok környezeti lábnyomának csökkentéséhez. 
Az auto motor und sport szerkesztőiből, más autós médiumok neves újságíróiból, valamint egy szakértő testületből álló zsűri a 3008 HYbrid4-nek, a világ első sorozatgyártású full dízel hibrid autójának ítélte oda a Paul-Pietsch Díjat 2012-ben.



A 3008 HYbrid4 egyedülállóan ötvözi a környezet kíméletét és az élvezetes autózást.
A 3008 HYbrid4 crossover hajtóművében az első kerekeket a 163 lóerős 2.0 HDi FAP dízelmotor hajtja, a hátsókat pedig egy tengelybe épített villanymotor (37 LE). A kombinált hajtás a vezetés új örömét – ezt az összkerékhajtás, a maximális 200 LE teljesítmény és a «nulla kibocsátású» üzemmód biztosít – a 100 km-kénti 3,8 litertől (99 g/km CO2) induló átlagfogyasztással ötvözi, amely 35 százalékkal alacsonyabb egy hasonló teljesítményű hagyományos autóéhoz képest. 

Tavasszal a dízel hibrid hajtású 508 RXH, majd az 508 limuzin megjelenése illusztrálja a HYbrid4 technika alkalmazhatóságát más modellek esetében.

2011-ben a 3008 HYbrid4 Franciaországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban és Ausztriában nyert díjat.
Németországban megkapta az Öko Globe Díjat, valamint a Goldenes Lenkrad Környezetvédelmi Díjat.

A Peugeot másodszor részesül a Paul-Pietsch Díjban: 2000-ben a Peugeot 607-ben világújdonság


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER