2012. december 16. vasárnap, 14:22

 

A Pappas Autókereskedelmi Csoport és a Daimler AG üzleti kapcsolatuk átrendezéséről állapodott meg. Az illetékes versenyhatóságok hozzájárulása esetén a Daimler AG 2013. január 1.-től átveszi a Pappas Csoportnak a Mercedes-Benz Hungária Kft.-ben, mely a Mercedes-Benz, smart és Fuso márkák generálimportőre, valamint a finanszírozást végző magyar társaságokban – Mercedes-Benz Leasing Kft. és Mercedes-Benz Credit Zrt. – meglévő részesedéseit, és egyedüli tulajdonosként működteti tovább e társaságokat.

mercedes-logo

"Magyarországi új felállásunk további fontos lépést jelent világméretű értékesítési stratégiánk megvalósításában. Az importőri funkció teljes átvétele révén a jövőben még hatékonyabban és nagyobb ütőerővel leszünk képesek cselekedni." – mondja Dr. Joachim Schmidt, a Mercedes-Benz Cars ügyvezetésének Értékesítésért és Marketingért felelös tagja.

Az üzleti kapcsolat átrendezésével a Daimler Ausztriában is átveszi a Pappas üzletrészeit a Mercedes-Benz Österreich Vertriebsgesellschaft m.b.H. cégben, valamint a Mercedes-Benz Financial Services GmbH pénzügyi szolgáltató társaságban. A Pappas 35 értékesítő- és szervizüzemével a Daimler márkák legnagyobb magyarországi és ausztriai kereskedője marad.
Dr. Schmidt így folytatja: "A Pappas személyében a jövőben is erős partnert tudhatunk magunk mellett, amely irányadó módon vett részt magyarországi értékesítési hálózatunk kiépítésében. Köszönetet mondunk a Pappas Csoportnak, amely évtizedek óta partnerségével támogatott bennünket abban, hogy a Daimler márkákat és termékeket sikeresen pozícionáljuk a piacon.“

„A Pappas Csoport mostantól teljes egészében a magyarországi, ausztriai és dél-németországi autó-kiskereskedelmi- és vevőszolgálati üzletágra összpontosítja erőit“ –, hangsúlyozza Gerhard Haggenmiller, a Pappas Csoport pénzügyi igazgatója. A fókuszban a termék- és szolgáltatási kínálat további kiépítése, valamint a munkatársak ki- és továbbképzése áll az ügyfelek még jobb kiszolgálása érdekében. A Mercedes-Benz továbbra is a cég portfóliójának fő márkája marad.

"Az új felállás révén jobban tudunk összpontosítani az alapvetö feladatainkra, és ez által biztosítjuk optimálisrészvételünket a piacon. Ennek célja pedig, hogy jelentősen növeljük piaci részesedéseinket" –, magyarázza Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezetője a növekedési stratégiát.

A Daimler AG1989 óta van jelen a magyar piacon. 1990-ben a Pappas megalapította az MB-Auto Magyarországot, a magyarországi vezérképviseletet. 2005-ben a Daimler és a Pappas vegyesvállalataként jött létre a Mercedes-Benz Hungária Kft.
A Daimler 4 évvel a befektetési döntése után idén március 29.-én indította be a termelést az új kecskeméti személygépkocsi gyárában. Azóta a Mercedes-Benz kompakt autók új generációjának első termékeként új B-osztályú személygépjárművek gördülnek le a futószalagról. Időközben megindult az újonnan kifejlesztett 4 ajtós coupé (CLA) tesztgyártása is. A kecskeméti Mercedes-Benz gyár munkatársainak létszáma nemrég meghaladta az erre az évre tervezett 3.000 főt.

Egy hónappal ezelőtt a Daimler közös szándéknyilatkozatot írt alá a magyar kormánnyal egy átfogó partnerségi együttműködésről.


A Daimler AG a világ egyik legsikeresebb autógyártó vállalata. A Mercedes-Benz Cars [autók], Daimler Trucks [kamionok], Mercedes-Benz Vans [kisteherautók], Daimler Buses [buszok] és a Daimler Financial Services [Pénzügyi Szolgáltatások] üzleti területekkel a vállalat a prémium kategóriás személygépkocsik legnagyobb felkínálói közé tartozik, és a legnagyobb világszerte jelen lévő haszongépjármű gyártó. A Daimler Financial Services finanszírozást, lízinget, flottamenedzsmentet, biztosításokat és és a mobilitást segítő innovatív szolgáltatásokat kínál. Gottlieb Daimler és Karl Benz, a cég alapítói, 1886-ban történelmet írtak az automobil feltalálásával. Az automobil-építés úttörőjeként a Daimler ma is alakítja a mobilitás jövőjét: Ennek során a vállalat az innovatív és zöld technológiákat részesíti előnyben, valamint a biztonságos és kiváló minőségű járműveket, amelyek elbűvölik és lelkesítik ügyfeleiket. A Daimler évek óta következetesen hajt végre beruházásokat új motorokba, azzal a céllal, hogy hosszú távon lehetővé tegye a károsanyag-kibocsátásmentes autózást. Ennek köszönhetően a Daimler a hibrid járművek mellett a lokálisan kibocsátásmentes – elemmel és üzemanyagcellával működő – elektromos járművek legszélesebb palettáját kínálja. Ugyanis a Daimler igénynek és kötelességének tekinti, hogy eleget tegyen a társadalommal és a környezettel szembeni felelősségének. A Daimler a világ majdnem összes országában forgalmazza járműveit és öt kontinensen rendelkezik gyártóművekkel. Mai márka-portfoliójához tartozik a Mercedes-Benz – a világ legértékesebb prémium kategóriás autómárkája – mellett a smart, Maybach, Freightliner, Western Star, BharatBenz, Fuso, Setra és a Thomas Built Buses. A vállalatot a frankfurti és stuttgarti tőzsdén jegyzik (tőzsdén használatos rövidítése: DAI). A 2011-es évben a konszern több mint 271.000 munkatársat foglalkoztatott, és 2,1 millió járművet forgalmazott. A forgalom 106,5 milliárd euró volt, és az EBIT [adózás előtti nyereség] 8,8 milliárd eurót tett ki.



  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER