2012. július 04. szerda, 16:54

 

A kecskeméti Mecedes-Benz gyárban nem lesz nyári leállás, de a győri Audi és a szentgotthárdi Opel szokás szerint idén nyáron is szünetelteti a termelést néhány hétig.


Németországban az Audi és a Mercedes-Benz idén nyáron igyekszik minél rövidebbre fogni a szabadságolásra és karbantartásra szánt szokásos nyári szünetet. Az Audinál például csak a műszakok számát csökkentik, a Mercedesnél pedig négyezer idénymunkást terveznek felvenni, mert Kínában és az Egyesült Államokban erőteljes a kereslet.

Sztipichné Kozári Edina, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. marketing és PR vezetője szerdán az MTI kérdésére elmondta, hogy ezen a nyáron nem lesz leállás a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában, melyben március 29-én indult a termelés. Sztipichné Kozári Edina emlékeztetett arra, hogy kedden jelentették be, a terveknek megfelelően július közepén elindul a második műszak bevezetése, és az év végére háromezer főre bővül a gyár alkalmazottainak száma.
Az év második felében a Mercedes-Benz B-osztály gyártása mellett beindul az új négyajtós kupé, a CLA próbagyártása is.

A győri Audi-üzem motorgyárában július 30-án kezdődik meg a háromhetes, míg a járműgyárban augusztus 8-án a négyhetes nyári leállás, amikor a munkatársak rendes évi szabadságukat töltik - közölte Lőre Péter kommunikációs igazgató. Hozzátette: a vállalat megrendelés-állománya „nagyon jó", így idén is 30 ezernél több autót és legalább 1,9 millió motort állít elő a csaknem 8500 munkatársuk.

Az Opel Szentgotthárd Kft. a nyugat-európai autógyárakhoz igazodva minden nyáron több hetes leállás keretében július közepétől augusztus elejéig szabadságolja a munkatársakat - közölte az MTI érdeklődésére Légrádi Edit, a szentgotthárdi gyár szóvivője.
Idén a leállás július 16-tól augusztus 3-ig tart majd a gyárban, a dolgozók többsége - nemcsak termelő, hanem támogató osztályokon is - ebben az időszakban veszik ki az éves szabadságnak egy részét - tájékoztatott.
A tervek szerint a tavalyihoz képest idén kis mértékben emelkedik a Szentgotthárdon gyártott motorok száma. Ez az emelkedés elsősorban a tengerentúli piacokra történő szállításból adódik, hiszen 2012-ben a készmotorok több mint felét az USA-ba és Mexikóba exportálja az Opel Szentgotthárd - fűzte hozzá.
MTI


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER