2013. szeptember 23. hétfő, 16:41

 

A hétvégén rendezték meg Fóton a Nemzetközi Díjlovas- és Lovasterápiás versenyt a Lovasterápiás Központban, mely a Fóti Gyermekváros területén helyezkedik el.

mercedes-tesztvezetes

A nemzetközi felnőtt díjlovasokon kívül fogyatékos gyerekek díjlovagló parasport versenye is zajlott, mind díjlovaglási, mind pedig feladatok végrehajtásában, melyre csapatok neveztek. Gyógypedagógiai voltizsálást, látássérülteknek, hiperaktív, tanulásban akadályozott és értelmileg akadályozott gyerekek számára írtak ki több korcsoportban. Figyelemre méltó, hogy a gyerekeknek a nevezési díjat, startdíjat és bokszköltségeket nem kellett fizetniük, sőt a szállásuk és ellátásuk is ingyenes volt.

dijlovas


A három napos rendezvénysorozatot a Mercedes is támogatta. A kiállított autókat a nézők megtekinthették, kinyithatták, bele is ülhettek, sőt bárkinek lehetősége volt egy GLK és egy M osztályos Mercedest vezetni 15-20 perces közúti próbaút keretében, instruktori felügyelet mellett.
A gyerekek részére egy kreszpályát épített a Mercedes, itt biciklizhettek vagy egy kis pedálos autóval körözhettek. A felügyelők segítették a gyerekeket, hogy figyeljenek a táblákra és a lámpákra.

mercedes-fot


mercedes-kreszpalya


A kis lovasokhoz visszatérve, meséket láthattunk előadásukban, melyek mindegyikén központi szerepet játszott a lovuk.

lovas-mesejatek


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER