2012. július 31. kedd, 14:53

 

Michael Schumacher a kikapcsolódás különleges formáját választotta szombaton, az időmérő edzés után. A Mercedes AMG Petronas csapat pilótája ellátogatott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Lovasterápiás Központjába, ahol rendhagyó "gyermek-sajtótájékoztatót" tartott.

michael-schumacher

A gyerekek jobbnál jobb kérdéseket tettek fel a hétszeres világbajnoknak. Megtudhattuk, hogy Schumacher 4 éves kora óta versenyzik, hogy akárcsak családja, ő is nagyon szereti a lovakat, és előfordult már, hogy félt a pályán.  

A sajtótájékoztató után a pilóta átadta dedikált overallját Edvi Péternek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökének és Bozori Gabriellának a Lovasterápiás központ vezetőjének, valamint apró ajándékokkal kedveskedett a gyerekeknek.

michael-schumacher-mercedes

A Mercedes-Benz és az NGYSZ partnersége korábbra nyúlik vissza, hiszen 2012. április 1-jén együtt indították el Magyarországon a MobileKids programot. A Daimler AG által 2001-ben életre hívott MoKi közlekedésbiztonsági program célja, hogy világszerte játékos és szórakoztató módon tegye fogékonnyá a négy-tíz éves korosztályt a mobilitás és a közlekedésbiztonság kérdéseire.

A kezdeményezés társadalmi hasznosságára való tekintettel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat is bekapcsolódott a programba, amelynek hazai alapítója a Mercedes-Benz Hungária Kft., szakmai támogatója pedig az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága. 
A MoKi program Magyarországon egy jótékony célú árveréssel indult, amelynek során az első Magyarországon gyártott B-osztály jótékonysági árveréséből befolyt összeget, 20.110.000,- Ft-ot is a gyerekek javára fordították.

Most Michael Schumacher overallját, melyet a Gyerek-sajtótájékoztatón adott át Edvi Péternek - fogják hasonló célból értékesíteni.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER