2012. július 03. kedd, 09:32

 

Alig több mint három hónap után, 2012. július 02-án legördült a 10.000. Mercedes-Benz B osztály a futószalagról. A felfutási idő alatt a kecskeméti gyár termelése tervszerűen működik, a hónap közepén elindul a második műszak bevezetése, és az év végére 3000 főre bővülő gyári alkalmazottak létszáma.

Az első 50 hazai gyártású B-osztály magyar tulajdonosokhoz kerül, míg a többi járművel a kecskeméti gyár a világ minden tájáról beérkező megrendeléseknek kíván eleget tenni. A személyautókat a Mercedes-Benz központi értékesítési részlegének adják át, akik az autók elosztását végzik.

kecskemet-mercedes-b

A Daimler AG március 29-én indította be a termelést az új kecskeméti személyautó gyárában. A Mercedes-Benz új kompakt-autó generációjának első termékeként a B-osztály került le a gyártósorról, amelynek termelését már 2011. szeptemberében megkezdték Rastattban, a Mercedes-Benz egyik németországi üzemében. A gyártókapacitás kibővítése révén az autó iránti egyre növekvő keresletet kívánják kielégíteni: a 2011. novemberi piaci bevezetés óta ugyanis több mint százezer megrendelés érkezett. Ez év második felében a Mercedes-Benz B-osztály gyártása mellett beindul az új négyajtós kupé, a CLA próbagyártása is.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER