2012. november 11. vasárnap, 19:51

 

Stratégiai partnerségi megállapodást írtak alá a magyar Parlamentben, cél, hogy a kecskeméti régió a magyar járműipar központjává váljon.

kecskemet-cimer-mercedes-gyar

A Magyar Kormány és a Daimler AG stratégiai együttműködésről döntött. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Martin Jäger, a Daimler AG kül - és közpolitikai kapcsolatokért felelős alelnöke a magyar Parlamentben stratégiai partnerségi megállapodást írtak alá. Elsődleges cél, hogy a kecskeméti régió a magyar járműipar központjává váljon, és hosszútávon tovább erősödjön. A Daimler AG az év elején nyitotta meg kecskeméti kompaktautó-gyártó üzemét.

A stratégiai partnerségi megállapodás fő elemei közé tartozik a szakképzés továbbfejlesztése és támogatása a régióban, a magyar felsőoktatási járműipari kutatási projektek segítése, valamint a hazai beszállítói kör erősítése. A Daimler ezenfelül innovatív és környezetbarát járműveivel kíván részt venni a közlekedést érintő nyilvános pályázatokon, és megvizsgálja a fenntartható mobilitási koncepció bevezetésének magyarországi lehetőségeit is . A magyar kormány kifejezi azon szándékát, hogy erősíti a hazai befektetési feltételeket, és még vonzóbbá teszi a külföldi vállalkozások számára Magyarországot.

Martin Jäger a következőket mondta az együttműködés aláírása kapcsán: „Együtt kívánjuk Magyarországot, mint befektetési helyszínt fejleszteni. A továbbiakban is bízunk a Magyar Kormány és vállalatunk közötti már meglévő kiváló együttműködés sikerében.“
Mindkét fél egyetértett abban, hogy a Mercedes-Benz kecskeméti gyára és az aláírt stratégiai partnerségi megállapodásban foglalt intézkedések nagymértékben hozzájárulnak Magyarország és a Német Szövetségi Köztársaság további sikeres együttműködéséhez. A konkrét intézkedések és lépések kidolgozásához egy hosszútávon működő munkacsoportot hoznak létre, amely az együttműködés aláírását követően meg is kezdi a munkát. A grémium tagjai a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), a Daimler AG és a Mercedes-Benz Manufacturing Kft. képviselői.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER