2012. október 15. hétfő, 10:53

 

Díjkiosztó gálaesttel zárult a Figyelő TOP200 idei eseménysorozata. A díjakat az 5 független szakértőből álló zsűri döntése alapján 2012. október 13-án osztották ki a Szépművészeti Múzeumban. Ennek eredményeképpen a 2012-es TOP 200 díjátadó gálán a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary lett Magyarországon „Az év munkahelyteremtője

Az ünnepi fogadást Lambert Gábor, a Figyelő főszerkesztője és Christopher Laska, a Telenor vezérigazgatója nyitotta meg. A független zsűri elnöke dr. Chikán Attila, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora, tagjai pedig Reszegi László (Budapesti Corvinus Egyetem), dr. Várhegyi Éva (Pénzügykutató Zrt.), Dobák Miklós (Budapesti Corvinus Egyetem) és Lantos Csaba (a Széll Kálmán Alapítvány kuratóriumának tagja) voltak.

mercedes-gyar-kecskemet

A gyár megnyitásakor – ez év márciusában – 2500 főt foglalkoztatott a kecskeméti Mercedes-Benz, de a dolgozói létszám év végére eléri a 3000 főt. Az üzemben a Mercedes-Benz B-osztály mellett, megkezdődött a négyajtós CLA coupé próbagyártása is, ezért nyár közepén elindult a második műszak. Csak a Mercedes-Benz B-osztály gyártásához a kecskeméti gyár 17 magyarországi beszállítóval áll kapcsolatban és ez a szám természetesen a CLA modell gyártásának elindulásával tovább nő.
A gyár jelenlétével így Kecskemét és térségében is több ezer új munkahely teremtődött.

A Daimler AG az új Mercedes-Benz gyár telephelyének kiválasztását megelőzően minden lehetséges tényezőt, faktort figyelembe vett, a területi adottságot, az infrastruktúrát (úthálózat, vasút, energia, víz, gáz), a beszállítói és gazdasági környezetet, valamint a megfelelő szakképzettségű munkavállalók jelenlétét.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. munkatársaitól kezdetektől elvárja a minőségi munkavégzést. Fontos, hogy a dolgozók komolyan vegyék munkájukat, szakmai fejlődésüket, s a maximális teljesítménynyújtásra való törekvést. Ehhez a vállalat minden segítséget megad.

Minden alkalmazott belépéskor a családias jellegű Welcome Day-t követően egy általános Daimler-képzésen vesz részt a Compliance, termékfelelősség, munkavédelem, környezetvédelem és minőségbiztosítás területeken. Itt nem a szokványos vállalati oktatásokról, hanem Daimler-specifikus témákról van szó. Emellett természetesen elengedhetetlen a szakterület speciális oktatása, amelyen szintén részt vesznek a dolgozók. A folyamatos képzés kiemelt jelentőséggel bír a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft-nél.

kecskemet-mercedes-gyar

Kecskemétről eddig 1300 munkatárs vett részt a németországi három hónapos részképzésen, amely elengedhetetlen a magas szintű munkavégzéshez. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. három éve, 2009-ben hozta meg stratégiai döntését a duális szakképzés bevezetéséről. A duális szakképzés mind társadalmi, mint vállalati oldalról nagy jelentőséggel bír, hiszen egy növekvő szektor foglalkozási területén kínál biztos munkahelyeket, azáltal hogy a jövő szakembereit gyakorlati szakmai és főiskolai képzéssel készíti fel munkájukra.
A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. - biztos munkahelyet és jó perspektívákat nyújtva - segíti a magyar fiatalok elhelyezkedését a régióban.
„Jelenleg több mint 70 diákunk van, akik ebben a rendszerben kezdtek el tanulni, 11-en pedig most kezdték meg főiskolai tanulmányaikat a duális képzésben.”- mondta Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary ügyvezető igazgatója. „Magyar munkatársaink tudásukkal és hozzáállásukkal nagymértékben hozzájárulnak projektjeink és aktivitásaink sikerességéhez. Naponta tapasztaljuk, hogy mind a személyes kapcsolat, mind a mindennapi munkavégzés terén a magyar és német mentalitás nagyon jól megfér egymással, így „mindkét kultúra legjobbját“ adjuk a közös sikerért.”

A kezdetek óta több tízezren jelentkeztek a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary által meghirdetett álláshelyekre. A nyitott pozíciók száma folyamatosan változik, idén első sorban a gyártási területre keres a gyár munkaerőt.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER