Címkék: Fiat Panda

2024. július 04. csütörtök, 18:50

 

Egészen 1980-ig visszanyúló, hosszú, közös örömökben bővelkedő története során az ihletadó, ikonikus Fiat Panda immár negyvennégy éve vezeti az eladásokat; az évek során több mint 8 millió példányban talált gazdára Európa-szerte.

 


 A Fiat Panda, a Made in Italy értékrend jelképe 2011 óta készül az olaszországi Pomigliano d’Arcóban, ahol a mai napig több mint kétmillió példányt gyártottak az olaszok szívéhez legközelebb álló személyautóból.

A mai naptól pedig új modellválasztékkal rendelhető meg minden idők leggazdagabb technológiai felszereltségű Pandája. A FIAT alapvető fejlesztéseket hajtott végre a biztonsági és technológiai tartalmak terén: az új Fiat Panda új fejlett vezetőtámogató funkciókat (ADAS), új digitális műszeregységet, valamint új kormánykereket kapott. Az 1,0 literes, 70 lóerős Hybrid motorral elérhető új Panda két felszereltségi szinten rendelhető.

A belépő Panda verzió messzemenőkig kielégíti minden ügyfél kívánságait, míg a csúcskivitelű Pandina a Cross modell karosszériájára épül, és karakteresebb személyiséget kínál.

 

 

 

Minden idők legfejlettebb technológiai tartalmat kínáló Panda modellje

Az új Panda modellcsalád kulcsfontosságú fejlesztéseket kínál a vezetőtámogató funkciók (ADAS) terén. Az alapfelszerelés részeként olyan vadonatúj szolgáltatások jelentek meg a modell fedélzetén, amelyek városban és azon kívül egyaránt a vezető segítségére lehetnek. A ráfutásos ütközés kockázatát mérséklő, fejlett városi automata vészfékvezérléstől kezdve a sávban tartó asszisztensen át a vezető éberségére felügyelő rendszerig, amely figyelmezteti a vezetőt, ha elfáradt. Szintén alapfelszerelés a közlekedési jelzőtáblákat felismerő rendszer, amely észleli és azonosítja a jelzőtáblákat, majd megjeleníti azokat az új, teljesen digitális, 7 colos műszeregységben.
Míg a fenti rendszerek a biztonságot fokozzák, az új Panda számos kényelmi funkciót is kínál. A tolatószenzor gyerekjátékká teszi a zsúfolt városi utcákon történő parkolást, míg az új tempomat – amely a belépő modellhez a városi csomag részeként rendelhető, a Pandina kivitelen pedig az alapfelszerelés részét képezi – 30 km/óra felett önműködően tartja a beállított menetsebességet anélkül, hogy a vezetőnek a gázpedálra kellene lépnie. Az automata távolságifény-vezérlés (alapfelszerelés a Pandina esetében) a forgalmi viszonyok függvényében kapcsolja fel vagy le a fényszórót, egyszerűbbé téve az esti vezetést. A legtöbb funkciót a belső visszapillantó tükör mögött elhelyezett kamera vezérli. Ezeken felül hat légzsák teszi tejessé a biztonsági szériatartozékok listáját.
A belső tér két fontos újdonsága a 7 colos, digitális műszeregység, amely háromféle grafikus megjelenítést kínál, illetve az átdolgozott kormánykerék.

A csúcskivitelű Fiat Pandina ezen túlmenően vadonatúj 7 colos DAB rádiós érintőképernyőt is kínál, Apple CarPlay és Android Auto™ okostelefon-integrációval. Formai szempontból feltűnő fejlesztés az új, fehérre festett műszerfal; a Pandina jelzésű, dombornyomott logóval díszített új ülések, amelyeket kettős sárga öltések, fehér részletek, továbbá a tengeri hulladékból gyártott, teljes mértékben nyomon követhető, fenntartható Seaqual anyagból készült kárpitozás tesz egyedivé. A külső megjelenést olyan játékos részletek dobják fel, mint a kerékagy-burkolatokat díszítő panda-arc, a 'Pandina' logó a kontrasztos festésű oldalsó burkolatokon, vagy a Pandina szitanyomás a hátsó oldalablakon.


A FIAT „nincs több szürke” stratégiájával összhangban az új modellkínálat új sárga, fehér, fekete, piros és kék színekben választható. Ezen felül az új Fiat Pandina zöld színben, valamint fekete-fehér karosszériával is megrendelhető. A külső megjelenést az oldalsó borításon látható Pandina logó sárga részleteire rímelő, kontrasztos sárga tükörházak teszik még látványosabbá.


 


  •  

Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER