Címkék: Fiat Panda

2024. június 15. szombat, 14:41

 

A több mint egy évszázadnyi múltra visszatekintő FIAT az egyik legrégebb óta működő autógyártó a világon, egy hamisítatlan globális márka, amely idén ünnepli 125. születésnapját.

 

 

A FIAT útját dicső eredmények, rekordok, elsőségek és globális jelenlét szegélyezik; a márka mindig is kiemelt figyelmet szentelt ügyfeleinek. A FIAT ebben a jelentős jubileumi évben jelenti be az új Grande Panda érkezését, és ezzel olyan új, globális modellt kínál a nemzetközi ügyfélkörnek, amely ideális megoldást jelent családoknak, és tökéletesen otthonosan mozog napjaink nagyvárosi környezetében.

„Nem is ünnepelhetnénk méltóbb módon a FIAT 125. születésnapját annál, mint hogy elkezdjük megírni történetünk következő fejezetét.” – mondta Olivier Francois, a Fiat vezérigazgatója, a Stellantis marketing igazgatója. „A jövőbe vezető történet első főszereplője pedig az új Grande Panda. Az olaszországi Torinóban, a FIAT formatervezési központja által tervezett újdonság hiánytalanul testesíti meg a legendás elődök értékeit. Az új kisautó egy globális padlólemezre épül, lehetővé téve a márka számára, hogy tovább erősítse világméretű jelenlétét. A Grande Panda bevezetésével a FIAT megkezdi az átállást azokra a globális platformokra, amelyek a világ összes régióját lefedik, az ebből eredő előnyöket pedig mind ügyfelei javára fordítja.

 


A Grande Panda a világ bármely országában tökéletesen alkalmas családi és városi használatra egyaránt – egyszóval, hamisítatlan FIAT!”

A Grande Panda egy új modellcsalád legelső tagja, amelyet mostantól kezdve 2027-ig évente egy-egy új típus követ majd. Az új modellcsaládra nem kisebb feladat vár, mint hogy meghódítsa a világ útjait, és kiteljesítse a márka modellkínálatát. A FIAT innovatív projektjének a lényege, hogy egy olyan, globális multienergia-platformra – az STLA Smart architektúrára – építse fel típusait, amely a világ minden térségében megállja a helyét, lehetővé téve a márka számára, hogy nagy számban hozzon létre változatos járműveket, így kielégítve a világ különböző régióiban élő ügyfelek eltérő igényeit.

Fiat Grande Panda: Olaszországban terveztük, az egész világ számára
Az olaszországi Torinóban működő Centro Stile által megálmodott Fiat Grande Panda egyedülállóan kompakt méreteivel tűnik ki a B-szegmens más szereplői közül – karosszériája mindössze 3,99 méter hosszú, szemben a kategória 4,06 méteres átlagával –, letisztult vonalai mellett az optimális karosszéria-kialakításból adódó, hatékony helykihasználás és praktikus belső tér jellemzi. Az új FIAT modell öt utas számára kínál férőhelyet, így maradéktalanul helyt áll kényelmes családi járműként és a modern elvárásoknak megfelelő, nagyvárosi autóként egyaránt. Az erőt és egyedi karaktert sugárzó karosszéria robusztus, jól felépített képet mutat. Az erősen hangsúlyos karaktervonalak ék alakú kontúrt és dinamikus formavilágot rajzolnak ki. A Grande Panda innovatív, intelligens helykihasználásával, vagány személyiségével és meglepő jellemzőivel a jövőbe vezeti át a márkát.

Az új Fiat Grande Panda különleges külső megjelenésében fontos szerepet játszanak azok a határozottan strukturált vonalak és lágy, merészen megformált felületek, amelyek együtt kiemelt hangsúlyt adnak a robusztus kerékíveknek. Ezen túlmenően összetéveszthetetlenül olasszá teszi az új Fiat Grande Pandát az az ikonikus, egyszersmind ironikus formatervezés, ami mára a szépség szinonimájává vált. A kompakt családi modell karosszériája élénk színekben – köztük sárgában – pompázik.

 

 

 

A kompakt kialakítású orr új, karakteres személyiséggel bír. A precíz, merőleges vonalak olyan progresszív rácshálót rajzolnak ki, ami erőteljes, mégis kecses megjelenéssel vértezi fel az autót. A fényes fekete kidolgozású felső hűtőmaszk középpontjából pixelek sorozata vezet a fényszórókig. Az első lökhárítóba integrált alsó védőbetét szabadidőjárműves karaktert kölcsönöz a modellnek, míg az opálos kockákból felépülő fényszórók a lingottói gyárépület homlokzatát tagoló ablakokat idézi.
Ezen felül a kockák némelyikét az egyedülálló karakterfények mellett futó, az irányjelzőkbe átforduló nappali fények világítják meg: ezek aztán sakktáblaszerűen elrendezett, vízszintes képpontokként jelennek meg az orr összképében.

Oldalnézetből a Fiat Grande Panda sziluettje az 1980-as évek Pandájának erőteljes karakterét idézi, amelyben a dinamikus utastér és a hangsúlyos üvegfelületek megkérdőjelezhetetlenül magabiztos, vonzó személyiséggel vértezték fel a modellt.

A karosszéria és az utascella ék alakját még hangsúlyosabbá teszik a tetősínek, amelyek felülről hátrafelé lejtenek.

A klasszikus Panda 4x4 előtt tiszteleg a váratlanul karakteres Panda felirat: az ajtókat díszítő háromdimenziós, dombornyomott betűk visszatükrözik környezetüket, és élettel töltik meg az oldalfal alsó részét.

Ezen túlmenően a függőleges far összetéveszthetetlen dőlésszöge a robusztus C-oszlopban köszön vissza. A négyzet alakú, fekete embléma az üvegfelületek rajzolatához igazodva lenyűgöző hatást kelt: a FIAT márkanév négy betűje négy sávvá alakul át, amelyek mintegy körüljárják a járművet.

A far hasonlóképpen merész kialakítást kapott, köszönhetően a hangsúlyos kerékíveknek, az ablakok dőlésszögének, valamint a hátsó szélvédő, a lámpatestek és a lökhárító védőbetét pozícionálásának, amelyek együtt oltalmazó, stabil megjelenést kölcsönöznek a robusztus kiállású Fiat Grande Pandának. A háromdimenziós Panda felirattal ellátott, fényes fekete keret megnöveli a karosszéria optikai tömegét – ez a stíluselem megint csak az eredeti Panda előtt tiszteleg. Végezetül, az 1980-as évek geometrikus hangvételét futurisztikus stílussal kombináló tematikát a 17 colos, diamond cut kidolgozású könnyűfém keréktárcsák lenyűgöző X alakú dizájnja teszi még hangsúlyosabbá.

Különleges, új formanyelvével a Fiat Grande Panda már ma a jövőt alakítja. A modell kulcsfontosságú szerepet vállal a márka azon törekvésében, hogy a világ minden pontján olyan különleges autót kínálhasson ügyfeleinek, amely karakteres formatervével a márka összes alapvető értékét közvetíti.


 

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER