Címkék: Fiat Ducato

2024. március 22. péntek, 19:49

 

Az új, 2024-es modellévi Ducato, Scudo és Doblò modellek jelentős átalakuláson estek át: új elektromos hajtásláncokat, új formanyelvet, új kapcsolódási rendszereket és új generációs vezetőtámogató (ADAS) technológiákat vonultatnak fel.

 

 

 A több mint egy évszázadnyi múltra visszatekintő FIAT Professional mértékadó szereplője a haszongépjármű-iparágnak, köszönhetően termékei kiemelkedő takarékosságának, megbízhatóságának és ötletes megoldásainak, amelyekkel a márka legfőbb értékeiként egyedi megoldások széles skálájában találkozhatunk. A létező technológiákat mindig is hatékonyabbá, takarékosabbá tevő, úttörő szellemiségű márka 1903 óta áll a könnyű haszongépjárművek műfajának élvonalában, és ezáltal az e-mobilitási forradalomban is vezető szerepet tölt be. Ennek tökéletes bizonyítéka az új generációs Ducato, Scudo és Doblò modellek kínálata, amelyek innovatív, fenntartható és villamosított megoldásokkal szolgálják ki a jövő vállalkozásait.

A FIAT Professional kettős személyiségű márka, amennyiben a professzionális felhasználók világában éppúgy kulcsszerepet tölt be, mint a szabadidős szektorban. Az utóbbi terén a kempingbuszok és lakóautók stratégiai jelentőséggel bírnak a márka portfoliójában, lehetővé téve, hogy a szabadidős járművek piacán is meghatározó szereplővé emelkedjen a FIAT Professional. Ez a pozíció nem csupán kereskedelmi és szakmai biztonságot, megbízhatóságot, praktikumot és kedvező üzemben tartási költségeket eredményez, de egyben olyan exkluzivitást, technológiai innovációkat és kísérleti szellemiséget is közvetít, amely az érzelmek hullámhosszán is megszólítja az ügyfeleket.

 

 

 

Az új Ducato és E-Ducato: minden feladatra alkalmas
A Ducato olyan bajnokmodell, amely 1981 óta szünet nélkül áll az ügyfelek rendelkezésére, amelyet a világ több mint 80 országában forgalmaznak, és amelyet sorban tizenhat alkalommal választott meg a legkiválóbb lakóautó-alapnak a Promobil szakfolyóirat. Negyvenévnyi piacvezető szereppel a háta mögött a Ducato folytonosan megújulva őrizte meg kategóriaelső pozícióját.

A „házon belül” tervezett új E-Ducato a portfolió koronaékszere, amely kompromisszumok nélküli elektromos mobilitást kínál. Az új, 110 kWh kapacitású akkumulátorcsomag a kategória legkedvezőbb emissziómentes felhasználói élményét kínálja, hiszen a WLTP norma szerint akár 424 km* hatótávolságot nyújt. Ez 30 százalékkal felülmúlja az elődmodell azonos értékét, és a kategória egyik vezető szereplőjévé teszi az új E-Ducatót. Emellett az új Ducato vételára 25%-kal csökkent, így ügyfelek szélesebb köre számára vált elérhetővé, összhangban a márka ügyfélközpontú szellemiségével.
A töltőrendszer ugyancsak vadonatúj; egyenáramú gyorstöltéssel akár 55 perc alatt 80 százalékra tölthető az akkumulátor. Ráadásul az új elektromos architektúrának köszönhetően az új E-Ducato friss funkciókkal bővítette fejlett vezetőtámogató szolgáltatásainak kínálatát, és ezzel kategóriájának legbiztonságosabb haszongépjárművévé vált.

Az új Ducato megőrizte kategóriaelső raktérkapacitását (akár 17 m3) és hasznos teherbírását (akár 1500 kg az elektromos, és 2000 kg a dízel változatnál), amelyek már eddig is kategóriájának legkeresettebb tagjává tették. Versenytársaihoz viszonyítva a Ducato kiemelkedően hatékonyan használja ki a rendelkezésére álló teret: azonos hosszúság mellett több mint 21 centiméterrel több hasznos helyet kínál: kisebb befoglaló méretek mellett nagyobb rakteret biztosít. Ráadásul még a legnagyobb terhelés mellett is a szegmens legkomfortosabb, legpontosabb, legélvezetesebb vezethetőségét nyújtja, függetlenül az útviszonyoktól.

A Ducato akkumulátoros és dízelmotoros változatain egyaránt bemutatkozó, új megoldás az „Eat&Work” üléspad, amelynek különösen azok a felhasználók fognak örülni, akik munkanapjuk java részét az autójukban töltik. A funkció egy olyan sík, multifunkciós felületet biztosít, amely íróasztalként éppúgy szolgálhat, mint étkező pultként, míg a hátsó része pohártartókkal és tolltartókkal segít rendezetten tartani a fülkét. Az asztalka ráadásul az utasok irányába forgatható, még praktikusabbá téve a használatát.

A fedélzeten töltött időt fejlett technológiai megoldások teszik élvezetesebbé. Az elektromos modell alapfelszerelésként kínálja a kulcs nélküli nyitás és indítás funkciót (hagyományos kulcs nélküli nyitható, illetve zárható a vezetőfülke, valamint a raktér összes ajtaja, illetve indítható be az erőforrás.) Szintén szériatartozék az elektromos rögzítőfék, ami a kezelőszerv optimális elhelyezése mellett szellősebbé teszi a vezetői környezetet. Ide sorolható még a 10 colos rádió és navigációs rendszer, amelynek teljes körű online kapcsolódási funkcionalitását olyan új, elektromos járművekre szabott megoldásokkal egészítettük ki, amelyek elősegítik a felhasználó és a jármű közötti interakciót, illetve a F2M eSolutions szolgáltatásainak igénybevételét. Az új E-Ducato szériatartozékainak listáját a 7 colos, teljesen digitális műszeregység zárja.

A dízelmotorok gazdag választékát a legújabb generációs MultiJet erőforrások alkotják. Az Euro 6E besorolású erőforrások a kategória legnagyobb teljesítményű, legrobusztusabb dízelmotorjai közé tartoznak. Hatfokozatú kézi sebességváltóval társítva három (120, 140 vagy 180 LE) teljesítményszinten választhatók, míg az új nyolcfokozatú automata sebességváltó a 140 vagy a 180 lóerős erőforráshoz rendelhető. Az Euro 6E besorolású, nagy teherbírású modellváltozatok a két magasabb teljesítményszinten (140 és 180 LE) választhatók, hatfokozatú manuális vagy nyolcfokozatú automatikus sebességváltóval.
A Fiat Professional mérnökei számos ponton tökéletesítették az új Ducato aerodinamikai jellemzőit, ami hozzájárul ahhoz, hogy az új modell akár 5%-kal kevesebb üzemanyagot fogyasszon, illetve szén-dioxidot bocsásson ki, mint az előző generációs típus. Mindezt anélkül, hogy kompromisszumot kellett volna kötni a hajtáslánc elismerten kiemelkedő teljesítménye terén: az akár 450 Nm maximális forgatónyomaték az egyik legkedvezőbb érték a szegmensben.

Az új Doblò és E-Doblò: mintha az irodában dolgozna
A sokoldalú, tágas és rugalmas új Doblò olyan fejlett kapcsolódási megoldásokat és technológiákat kínál, amelyek hatékonyabbá és egyszerűbbé teszik a mindennapi munkavégzést. A modernizált akkumulátoros elektromos modellváltozat immár több mint 330 kilométeres hatótávolságot kínál a WLTP vegyes ciklus szerint, míg gyorstöltéssel mindössze 30 perc alatt 80%-ra tölthető az akkumulátor. Az E-Doblò emellett hőszivattyúval is felszerelhető, így még takarékosabban üzemeltethető.
Az elektromos és belsőégésű motorral szerelt modellváltozatok egyaránt kategóriaelső, akár 1 tonnás hasznos terhelhetőséget kínálnak, a belső tér szélsőséges mértékben a felhasználó igényeihez alakítható, és bővelkedik élvonalbeli technológiai megoldásokban. Ezekkel hatékonyabbá tehetik a munkavégzést, és valóságos mobil műhellyé alakíthatják át a E-Doblòt.

Az E-Doblò másik fontos újdonsága az okostelefon-állomás, amelynek köszönhetően a vezető az okostelefonjára telepített összes infotainment alkalmazást a kormánykeréken elhelyezett kapcsolókkal, illetve szóbeli utasításokkal vezérelheti. Szintén említést érdemel a 10 colos digitális műszerfal, amely több szinten javítja a felhasználói élményt. Az új 10 colos, színes Uconnect érintőképernyős rádió pedig magasabb szintű tájékoztatást és szórakoztatást kínál, integrált navigációs rendszere képes megjeleníteni az érdeklődésre számot tartó, fontos úti célokat. A rendszer kompatibilis az Apple CarPlay és Android Auto™ funkciókkal; a 10 colos színes kijelzőn testre szabva jeleníthetők meg az adatok.
Az új elektromos modellváltozat vezetője a kormánykeréknél elhelyezett fülek segítségével szabályozhatja a regeneratív fékrendszer erősségét; a három rendelkezésre álló fokozat jóvoltából minden felhasználó kiválaszthatja az igényeinek és vezetési stílusának leginkább megfelelő opciót. Az új E-Doblò menetteljesítményeit három üzemmód - Normál, Eco és Power - közül választva módosíthatja a sofőr.

Ami a biztonságot illeti, a legfontosabb fejlesztés a Magic Mirrort (holttérfigyelő) érinti, amely új kialakítást és megújult, nagyobb látómezőt kapott, így a személyautóknál is kedvezőbb kilátást biztosít vezetőjének. A több kamerát alkalmazó Magic Mirror jóvoltából a felhasználó a jármű melletti és mögötti területeket is szemmel tarthatja, beleértve a holttereket is. Ez egy olyan élvonalbeli funkció, amely fokozottan biztonságos manőverezést tesz lehetővé, ráadásul tökéletesen megtestesíti azt az ötletességet, amely mindig is jellemezte a márkát. Mostantól az összes fejlett vezetőtámogató funkciót (ADAS) alapfelszerelésként kínálja a Doblò, amely ezáltal a lehető legkomfortosabban, legbiztonságosabban használható.

Új Scudo és E-Scudo: mindenre tökéletes a mérete
Az új Scudo megőrizte azokat az értékeit, amelyek mértékadóvá tették a piacon: ugyanolyan robusztus, sokoldalú és élvezetesen vezethető, mint eddig, ráadásul módosított dizájnjához még takarékosabb üzem, élvonalbeli kapcsolódási technológiák, valamint még kifinomultabb vezetőtámogató funkciók társulnak. Az új E-Scudo egy modern, megállíthatatlan jármű: tisztán elektromos hajtáslánca a kategória legkedvezőbb, akár 352 kilométeres (WLTP vegyes ciklus) hatótávolságát biztosítja, továbbá még finomabb, még robbanékonyabb vezethetőséget kínál.

Az új Scudo helykihasználása, a fülke kialakítása kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy a professzionális felhasználók a lehető legkedvezőbb körülmények között végezhessék a munkájukat. A terjedelmes rakomány elhelyezését elősegítő, ultramodern rendszer jól szemlélteti a modell egyedülállóan sokoldalú funkcionalitását. A Moduwork funkcionalitása lehetővé teszi, hogy a felhasználók meghosszabbítsák a rakteret. Ilyenkor a normál kivitelen akár 3,67 méteres, a nyújtott kivitelen akár 4,02 méteres tárgyakat szállíthatnak.
A kényelmes vezetői üléshelyzet és a visszafogott méretek jóvoltából a Scudo személyautós kényelemben részesíti utasait. Így teljesen stresszmentes munkanapokat biztosít ügyfeleinek, akár hosszabb utazások alkalmával is. Habár kívül kompakt, a modell kiemelkedően nagy, akár 6,6 köbméteres rakteret kínál. A hasznos teherbírás az elektromos verzió esetében 1, a belsőégésű motorral szerelt változatokon akár 1.4 tonna. Ráadásul a Scudo visszafogott méreteinek köszönhetően akár a városközpontban is mozgékonyan manőverezhető, 190 centiméteres magasságával pedig minden mélygarázsba és parkolóházba befér.
Ami a biztonságot illeti, alapkivitelben kínált vezetőtámogató funkciók széles köre gondoskodik a pihentető, biztonságos járműhasználatról. A FIAT Professional új Scudo modellje olyan új kapcsolódási és infotainment technológiákat vonultat fel, amelyek révén a felhasználók hatékonyabban végezhetik feladataikat a munkanapokon.


 


  •  

Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER