Címkék: robotok | Toyota

2014. június 10. kedd, 13:59

 

A Toyota Motor Corporation (TMC) idén ősszel megkezdi a „Járástanító segédrobot” és „Egyensúlyozást tanító segédrobot” frissen kifejlesztett klinikai kutató kiviteleinek kísérleti lízingjét húsz japán egészségügyi intézet részére.

A klinikai kutató kivitelek a Toyota partner-robot sorozat részeként még 2011-ben bemutatott egységek továbbfejlesztett változatai. A tökéletesített robotok feladata, hogy segítsen az olyan betegek rehabilitációjában, akiknek betegség vagy sérülés miatt nehezükre esik a járás, illetve rossz az egyensúlyérzékük.



Az új robotok fejlesztése 2007-ben vette kezdetét, együttműködésben a Toyoake-i (Aichi prefektúra) Fujita Egészségügyi Egyetem Klinikájával. A Toyota 2011 óta dolgozik együtt a különböző egészségügyi intézményekkel a robotok tesztelésén és továbbfejlesztésén, különös tekintettel azok felhasználóbarát jellemzőire, és ennek érdekében egyszerűsítették a motoros tanulási elméleteken alapuló tanító funkciókat.

A Toyota végső célja, hogy mindenki számára optimális mobilitást biztosítson. Ezzel összhangban a vállalat a lehető leghamarabb szeretné piacra bocsátani a Járástanító segédrobotot és az Egyensúlyozást tanító segédrobotot.


A Toyota a japán rehabilitációs gyógyászati szövetség 51. éves konferenciáján (2014. június 5-7., Nagoya kongresszusi központ) mutatja be frissen kifejlesztett, klinikai kutatómodelljeit.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER