Címkék: Aygo | gyártás | Toyota

2014. május 29. csütörtök, 08:50

 

A Toyota Peugeot Citroën Automobiles (TPCA) elindítota az új Toyota Aygo gyártását a Toyota – PSA vegyes vállalkozásának üzemében, a csehországi Kolin városában. 2005 óta ebben az üzemben készül a Toyota Aygo, valamint a Peugeot 108 és a Citroën C1, a mai napon pedig kezdetét vete a második generációs Toyota Aygo és PSA-ikertestvéreinek gyártása is.

Az új, városi kisautó gyártása új korszakot nyit a TPCA életében: a három új model bevezetése több mint hatmilliárd cseh korona értékű beruházást és 700 új munkahelyet teremtet. „A mai nappal új korszak kezdődik a TPCA életében. Hiszem, hogy ez ugyanolyan sikeres lesz, mint az előző, amelynek során csaknem 2,4 millió, kiváló minőségű városi modellt állítottunk elő. Arra számítunk, hogy hagyományos, nyugat- és kelet-európai piacaink számára különösen vonzó lesz az új kisautó” – mondta Kent Koide, a TPCA elnöke.



Jelenleg naponta mintegy 300 gépkocsi gördül le a TPCA gyártósoráról: 55 másodpercenként készül egy autó. A gyár termelését azonban már a jövő héten több mint 700 darab/napra emelik, június elejére pedig elérik a napi ezer autót is meghaladó gyártási kapacitást. A TPCA éves szinten több mint 210 000 darab gépkocsi gyártását tervezi. A Toyota részéről az éves értékesítési terv meghaladja a 80 000 darabot (2015. évben) a hozzávetőleges piaci részesedés várhatóan 6 % lesz.

Az új Aygo a 2014. évi Genfi Autószalonon tartotta a világpremierjét. Az új X alakú orrkialakítástól kezdve sokféle személyre szabhatóság jellemzi a kis kocsit. A modellválaszték 3 felszereltségi szintből és 3 évente változó limitált szériából áll majd.

A külső és belső kialakítása során arra törekedtek, hogy a vásárlók a lehető legváltozatosabb kiviteleket valósíthassák meg. Az autó több, mint 10 alkatrésze könnyedén és viszonylag gyorsan lecserélhető eltérő színű vagy kivitelű komponensekre, akár évekkel a vásárlást követően is.

Az új Aygo a Toyota díjnyertes, háromhengeres, 1,0 literes VVT-i benzinmotorjának egy átdolgozott változatát kapja meg, amely kézi vagy ’x-shift’ automata sebességváltóval is kapható lesz. A modell 3,8 l/100 km, illetve 88 g/km CO2 kibocsájtással büszkélkedik.

Az új Toyota Aygo európai forgalmazása 2014 nyarán veszi kezdetét.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER