2013. április 11. csütörtök, 17:01

 

A Toyota új Verso családi autó az új Toyota RAV4-gyel együtt mutatkozott be. A rövid menetpróba során, amikor is 3-an ültünk egy autóban, s mi először a hátsó üléseken foglaltunk helyet, az első megállapítás az volt, hatalmas helyek vannak itt hátul kérem szépen. Úgy a hátsó üléseken, mint a harmadik üléssor, illetve a csomagtér felé.

Képgaléria
Toyota Verso
Toyota Verso
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!

Gyerekek szeretnek középen ülni. Jól látnak előre, és jól tudnak kommunikálni az elöl ülő szüleikkel. Rallys múlttal rendelkező kolléga pedig igen keményen tolta neki, - így észleltük azt is a menettulajdonsággal nincs baj - eközben a középső ülés tetőre szerelt biztonsági öve, ha nem is 5 pontos Sparco sportülést és bekötések jellemzőit mutatta, mégis jól tartott.
Végre a vezetőülésbe szabadulva azon ülés kényelmességét is tapasztalhattuk. A majdnem középre tett kijelzők a vezető felé fordulnak, jól láthatóak.

uj-toyota-verso-muszerfal


A bemutató előadásból megtudtuk nem csak az egyik legkedveltebb családi autó, mely megvásárlása növekvő tendenciát mutat, de a flottaértékesítésben az előkelő 4. helyet foglalja el. A Toyota 2013-ban 20%-os növekedéssel számol az itthoni eladásban 2013-ban.

Felmérések szerint egyre inkább igény van a 7 üléses autók iránt, mivel sokszor egy család vagy családtag a gyerekek barátait is magával viszi, így a Toyota is efelé fejlesztette autóit, s a kínálat legnagyobb része hétüléses változat.

A 2002-ben bemutatott első generációból 100.289 darab talált gazdára. A 2004-ben megjelent második generáció értékesítési eredménye már 410.236 darab volt, míg a harmadik generációból 144.638 darab kelt el az autó 2009-es bemutatása óta.
Mindegyik modellsorozatot a Toyota minősége, tartóssága és megbízhatósága jellemezte; ezek az autó jó ár-érték arányt és kompakt karosszériájukhoz képest kivételesen nagy utasteret kínáltak, ezt a hagyományt követi az új Verso helykínálata is. A Törökországban gyártandó új Verso 2013-as eladási darabszámát 50.000 –re várják, mely 5 százalékos piaci részesedést jelent a C-MPV szegmensben.

uj-toyota-verso


A Toyota új dizájn-irányzata alapján megformált autó, minősége és stílusa magasabb szintre lépett, áttervezett 2.0 D-4D motorjának CO2-kibocsátása alacsonyabb lett, menetdinamikája javult.
Az első és hátsó rész új, agresszívebb formavilága a magasság helyett a jármű szélességét és hosszúságát hangsúlyozza ki.
Az Under Priority dizájn alapján megformált nagyméretű, trapéz alakú alsó hűtőrács benyúlik az áttervezett első lökhárítóba, a kisebb felső légbeömlő pedig teljes szélességében végigfut az új fényszórók között.
Oldalról szemlélve feltűnik, hogy az új Verso megőrizte elődjének jellegzetes, kétzónás kialakítását. Ezt a megoldást erősíti a hangsúlyos övvonal, amely az első lökhárítótól a az ajtók alsó részén át fokozatosan emelkedve egészen a C-oszlopig fut, beleolvadva a tetőbe épített légterelőbe.
Az új formájú hátsó lökhárítóba épített diffúzor is az új modell széles és stabil kiállását hangsúlyozza. Az új hátsó lámpatestek középső lencséinek színe megváltozott.
4.460 mm-es hosszával az új Verso 20 mm-rel hosszabb elődjénél, a növekedés oka az orr- és a hátsó rész új dizájnja, ami 15, illetve 5 mm-rel gyarapította az autó méretét.
Az új Verso 11 féle külső fényezéssel rendelhető.

Utastér

Az új Verso utastér-kialakításnak legfontosabb eleme a rugalmas alakíthatóság. A Toyota Easy Flat ülésrendszere 32 különféle konfiguráció szerint állítható be, így a kabin igen rugalmasan alakítható. A második-harmadik üléssorban is különálló ülések találhatók, amelyek a fejtámla eltávolítása nélkül is ledönthetők. A második sor ülései 195 mm-es úton csúsztathatók előre-hátra, s a harmadik üléssor támlái is lehajthatók. Ha mind a két üléssor támláját ledöntjük 1.575 mm hosszú és 1.430 mm széles rakteret kapunk.
Hét üléssel a csomagtér 155 liter, öt üléssel 440 liter. Az 5 üléses modellek raktérpadlója külön rekeszt találunk, amennyiben azt nem pótkerékkel alakították ki.

uj-toyota-verso-utaster


Futómű

Áttervezték az első MacPherson rugóstagot, és a hátsó csatolt lengőkaros felfüggesztést. Megváltoztatták a lengéscsillapítók és az ezekben levő szelepek beállításait a stabilabb irányíthatóság és a kényelmesebb rugózás érdekében.

Motorok, váltók és fogyasztás
Az új Verso ötféle motorral rendelhető.


A kínálatban megtalálható az áttervezett 124 lóerős, 2,0 literes D-4D dízelmotor, mely fogyasztására hatfokozatú kéziváltóval 4,9 l/100 km-t adnak meg, a 2,2 literes D-CAT dízelmotor 150 és 177 lóerős változata, valamint az 1,6 literes, 132 lóerős és az 1,8 literes, 147 lóerős Valvematic benzinmotorok.

A 2,2 literes, 150 lóerős D-CAT dízelhez hatfokozatú automatikus váltó, a 177 lóerős változat pedig hatfokozatú manuális váltó csatlakozik.
A 150 lóerős változat üzemanyag-fogyasztása 6,4 l/100 km értékre, a 177 lóerős egységé pedig 5,8 l/100 km-re mérséklődött.

Az 1,6 és 1,8 literes Valvematic benzinmotorokhoz egyaránt hatfokozatú manuális váltó csatlakozik. Mindkét motor CO2-kibocsátása 4 g/km-rel, 154, illetve 158 g/km értékre csökkent. Átlagos üzemanyag-fogyasztásuk is alacsonyabb lett: az 1.6-os blokk fogyasztása 6,6 l/100 km, míg az 1.8-as egységé 6,8 l/100 km.

Az 1,8 literes erőforráshoz megrendelhető az áttervezett Multidrive (CVT) automata váltó is, amelynek váltókarja határozottabb kapcsolási érzetet közvetít, s a szerkezet sokkal közvetlenebb kapcsolatot teremt a motor fordulatszáma és a jármű gyorsulása közt.

uj-toyota-verso-csomagter-7-ules


Az új Verso is háromféle felszereltségi szint lehetséges
A Live alapfelszereltséghez tartoznak a Nappali fény normál izzóval, a Hazakísérő Fény funkcióval kiegészített fényszórók, valamint az irányjelzőt is magukban foglaló, fűthető és motorosan állítható külső tükrök és az állítható magasságú vezetőülés.

A Active változat felszereltségében megtaláljuk a kétzónás automata légkondicionáló, az alsó hűtőrács krómozott díszlécét, a ködfényszórók dekorációs gyűrűit,a kétszínűre fényezett, 16 colos, csiszolt felületű könnyűfém keréktárcsákat és a tolatókamera monitorát is magában foglaló Toyota Touch rendszert.

A Lounge felszereltségi szinten mindezt dupla öltésekkel díszített bőrkárpit egészíti ki az ülőlapokon, a kartámaszokon és az ajtókon. Az autó az intelligens kulcsrendszerrel nyitható és indítható, s a felszereltséghez hátsó oldalsó napárnyékolók, 17 colos füstszínű könnyűfém keréktárcsák, valamint Xenon fényszórók tartoznak.

Árlista

toyota-verso-arlista-motorok-valtoktoyota-verso-fogyasztas














Új Toyota Verso árlista letöltés


Új Toyota Verso műszaki adatok letöltés

uj-toyota-verso-hatul


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER