2012. szeptember 17. hétfő, 08:42

 

A Toyota Yaris Hybrid, Prius + és Prius PHEV került ismertetésre. A Toyota 1997-től Full Hybrideket. Jelenleg 4 millióToyota hybrid fut a világon, ebből 400 ezer Európában. A Toyota első sorban a teljesen elektromos autókkal szemben a hybridek fejlesztését tartja fontosnak, így a jövőben minden fő szegmensben kíván hybrid modellt gyártani.

toyota-prius-hibrid-plug-in

A Prius és az Auris HSD modellek után 2012-ben a Yaris Hybrid megjelenésével folytatódott a Toyota full hybrid modellcsaládjának bővítése. 2015-re mintegy 10 új hibrid modellt piacra bocsátani. A márka célkitűzése, hogy lehetőleg már a 2020-as évek elején minden, Európában forgalmazott modelljének létezzen Hybrid Synergy Drive® hajtású kivitele.

Toyota Yaris hybrid
Toyota Prius+
Plug-in Hybrid


Az Auris Hybridet követő a Yaris Hybrid a Toyota második tömegmodellje, amelyben megjelenik a HSD technológia is. 2012-től a Toyota hibrid-kínálatában már öt modell szerepel: a Yaris Hybrid, az Auris Hybrid, a Prius, a Prius+ és a Prius Plug-in Hybrid.


Részletesen ismertetésre került a Toyota Prius PHEV, melyet 5 éven keresztül magánszemélyek minden napos tapasztalatai során folyamatosan fejlesztettek, illetve javítottak. A konnektorról 8-12 óra alatt, gyorstöltőről 90 perc alatt feltöltődő autó 25 km-t tud megtenni tisztán elektromos üzemmódban, mely a kutatások szerint elegendő a mindennapi használatra. Az üzemmódok kézi választással is szabályozhatók, tehát ingázók tartalékolhatják az elektromos energiát a több fogyasztást igénylő városi araszolásra, nem utolsó sorban, a városi levegő kímélésére is.
A kombinált fogyasztást 2,1 l/100 km-ben jelölte meg a gyártó, mely függ a vezetési stílustól, üzemmód választástól.
A Toyota Pius PHEV induló ára: 11.790.000 Ft


magyar-solarMagyarországi első vásárlója, egyben a tesztprogramban is részt vevő Magyar Szolár Szövetség elnöke Glattfelder Béla, aki lelkesen osztotta meg jövőképét a hallgatókkal, mely szerint minden háztetőn napelemeket kéne elhelyezni, mely szerinte teljes mértékben kielégítené a - jelen esetben – autó elektromos energiaigényét, s ezt a beruházást saját autója számára meg is tette. Támogatná továbbá külföldi mintára a bevásárlóközpontok, nagyobb parkolók napelemekkel való lefedését, árnyékolását is.




plug-in-prius


toyota-prius-plug-in-hybrid




Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER