2012. január 27. péntek, 19:33

 

Az AMG, a Mercedes-Benz márkája, az autósportban világszerte több mint 40 éve testesíti meg a teljesítményt, a sportosságot, a vezetés örömét. 342 versenyen 1988 óta aratott 165 győzelemmel, valamint 32 egyéni-, márka- és csapatbajnoki címmel a Mercedes AMG a legsikeresebb márka a DTM történetében. Az AMG 1996 óta folyamatosan jelen van a Formula 1-ben, ő bocsátja rendelkezésre a biztonsági- és az orvosi autót. Most logikus lépés tehát továbberősíteni a kapcsolatot az AMG és a Mercedes-Benz Forma 1-es szereplése között.

A Mercedes-Benz autósport-főnöke, Norbert Haug, így nyilatkozott erről: "Formula 1-es csapatunk az AMG és a Mercedes-Benz Ezüst Nyilak hagyományát kapcsolja össze az autósport királykategóriájában. A három betű, az A, az M és a G a csúcstechnika, a sportbéli csúcsteljesítmény szinonimája, ez a lépés pedig egyértelműen jelzi a Mercedes-Benz stratégiai elkötelezettségét a Formula 1 iránt. A 24 pilóta közül, aki részt vett a brazíliai idényzáró futamon, 16-nak volt vagy van kapcsolata a Mercedes-Benzzel. A gyári csapatunk mellett ott vagyunk az ügyfél-motorokkal, illetve a hivatalos biztonsági- és orvosi autóval is."

A Mercedes-Benz Forma 1-es motorcége az angliai Brixworthban hosszú ideje működik együtt az AMG-vel. A 100 százalékos Daimler leányvállalat neve mostantól Mercedes AMG High Performance Powertrains.
Ola Källenius, a Mercedes-AMG GmbH igazgatója: "A Mercedes AMG márka jelszava egyben ígéret: 'Driving Performance'. Mi testesíthetné meg jobban a filozófiát, mint a Formula-1 intenzív versenykörnyezete? Az AMG név első ízben kerül kapcsolatba az Ezüst Nyíl gyári csapattal, és ez óriási lehetőségeket nyit meg: egyrészt erősíthetjük a Mercedes AMG márka sportos identitását a világviszonylatban egyik legtöbbet nézett és legsikeresebb sportággal, másrészt kutatjuk és felhasználjuk ezt a műszaki tudást a közútra is. Ez máris gyakorlat az SLS AMG E-Cell Projekt esetében, hiszen az elektromos hajtásláncot együtt fejlesztette ki a Mercedes AMG és a motorspecialista Brixworth közös vállalata."

Az autót, amellyel a 2012-es idényben rajthoz áll a Mercedes AMG Petronas Formel 1 Team, jelenleg az angliai Brackleyben fejlesztik. Típusjelzése F1 W03, bemutatkozni 2012 második téli tesztelésén, február 21.-én fog, Barcelonában.
Ross Brawn csapatvezető: "Büszkék vagyunk, hogy ma nyilvánosságra hozhatjuk csapatunk új nevét. Ezáltal erős teljesítmény-elemmel bővítjük a csapat identitását, jobban összekapcsolódik Brackley és Brixworth, szilárdabban összekovácsolódunk! A gyárban már régóta a 2012-es idény kihívásaira összpontosítunk, egyértelmű célunk, hogy ebben az évben újabb lépéseket tegyünk a csúcshoz vezető úton. A téli fejlesztési és gyártási folyamat megköveteli a kompromisszumot - idő kell ahhoz, hogy minél nagyobb teljesítőképességet hozzunk ki, de ahhoz is, hogy ezt ténylegesen gyorsaságra válthassuk a tesztelések során. Úgy hisszük, hogy az F1 W03-mal megtaláltuk az eszményi összhangot a tervezési, illetve a fejlesztési munka között."

Az AMG:
AMG - e három betű az autózásban több mint 40 éve egyet jelent a csúcsteljesítménnyel, sportossággal és a dinamikus élményautózással. Az 1967-ben alapított vállalat komoly autósport-sikerekkel és erős Mercedesekkel alapozta meg hírnevét, mint a Mercedes-Benz márkája, és ma már mint a Daimler AG száz százalékos leányvállalata képezi a konszern műszaki élcsapatát az erőautók terén.
Az AMG mélyen összekapcsolódik a Mercedes-Benz fejlesztési folyamataival, és egyedülálló portfóliót mutathat fel nagy teljesítményű autókból. Aki különlegességet keres, és szereti az exkluzivitást, a Mercedes-AMG-nél megtalálja a neki valót. A Performance Studio Affalterbach/Stuttgartban egyéni AMG-autókat is fejleszt, illetve gyárt kis darabszámban.
A AMG versenypályán született, és évtizedek óta ott érzi magát otthon - sikeresen szerepel a DTM-ben, ügyfeleit pedig magas színvonalú versenyautóval, az SLS AMG GT3-mal látja el.
Jelenleg több mint ezer fő dolgozik a Mercedes-AMG GmbH affalterbachi egységében. Náluk magától értetődik a precizitás és a hatékonyság - hiszen minden egyes AMG a legapróbb részletig a legnagyobb értéket képviseli, kimagasló teljesítményű és lenyűgöző vezetési élményt nyújt.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER