2011. szeptember 30. péntek, 19:03

 

A Mercedes-Benz design kimagasló. Ezt támasztja alá az Automotive Brand Contest 2011 verseny három első helyezése is. A rangos szakmai zsűri a „Team of the year“ címmel ismerte el a Mercedes-Benz designcsapatát, ezen kívül pedig  a legmagasabb „Best of Best“ kitűntetést ítélte exterieur kategóriában a Mercedes-Benz CLS-nek. Szintén „Best of Best“ lett a Concept A-osztály utastere a Concept & Study, enteriőr kategóriában.

 

mercedes-dizajn

Az Automotive Brand Contest az autós ágazat első számú nemzetközi márka- és design-versenye, amelyet a Német Szövetségi Parlament döntése értelmében az 1953-ban alapítványként létrehozott  Formatervezési Tanács hívott életre. Ennek a versenynek a keretében jutalmazza ez a független intézmény a márkavezetés, a márkakommunikáció és a design kiemelkedő teljesítményeit, kizárólag autós területen. A nemzetközi szinten nagy elismertségnek örvendő Tanács ezzel hangsúlyozza a design és a márka-image nagy jelentőségét egy autóipari vállalat sikerének szempontjából.

Kivételes helyet foglal el Prof. h.c. Gorden Wagener, a Mercedes-Benz design-főnöke, és körülbelül ötszáz munkatársa Sindelfingenből, illetve négy külföldi stúdióból.  Az Automotive Brand Contests 2011 szakértő zsűrije ugyanis nekik ítélte oda a „Team of the year“ címet. „Valamennyien örülünk ennek az értékes kitüntetésnek, amely egy rendkívüli csapatteljesítményt jutalmaz “, mondta Prof. Wagener. „Csapatunkban mindenki nap mint nap elkötelezetten azon dolgozik, hogy a jövő Mercedes-Benz modelljei is a márkára jellemző összetéveszthetetlen karaktert és a legmagasabb fokú esztétikai igényességet tükrözzék.“

Erőfeszítésük további kézzel fogható sikereként könyvelheti el a Mercedes design-csapata, hogy az Automotive Brand Contest 2011 „Best of Best“ címét két kategóriában is elnyerte: a Concept & Study Enteriőr kategóriában a Mercedes-Benz Concept A-osztály utastere lett az első – bionikus sejtstruktúrák, repülőgéptervezési utalások, az okostelefont integráló kezelési koncepció, valamint az egyedülálló és forradalmi grafikai design háromdimenzióban dinamikusan növekvő üvegelemei nyújtanak egy kis ízelítőt az A-osztály új nemzedékéből.

Az exterieur kategória „Best of Best“ címe a Mercedes-Benz CLS-osztályának új nemzedékéé lett, amely a nemzetközileg már régóta design-ikonnak tekintett típuselőd sikertörténetét folytatja. Az új CLS az elegáns kupé-sziluettet ötvözi kifejező frontrésszel. Dinamikusan atlétikus alakjának feszültséghordozó vonalai és felületjátékai, a „Dropping-Line” karaktervonallal együtt, újra értelmezik a történelmi Mercedes-sportkocsik gazdag formakincsét.

A kitüntetéseket szeptember 13-án, a Frankfurti Autószalonon adták át az Automotive Designers Night rendezvény keretein belül.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER