2011. november 30. szerda, 17:19

 

A Mercedes-Benz minden autómárkánál sikeresebb az „Arany kormánykerék“ választás történetében. Az idei szavazáson az M-osztály és az SLK lett kategóriájának győztese.

mercedes-m

A stuttgarti prémiummárka e két első hellyel az „Arany kormánykerék” örökranglistájának élére került. Összesen 21-szer győzedelmeskedett a Mercedes-Benz Európa egyik legfontosabb autós kitüntetésén. A díjakat Dr. Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatója és a Mercedes-Benz Cars vezetője, illetve Dr. Thomas Weber professzor, a Daimler AG konszernkutatásáért és a Mercedes-Benz Cars fejlesztéséért illetékes igazgatósági tagja vette át tegnap este Berlinben.

mercedes-slk-roadster

A „Bild am Sonntag“ és az „Auto Bild“, valamint ezek 22 európai országban megjelenő 25 testvérlapjának több mint 260 000 olvasója adta le szavazatát az „Arany kormánykerék” idei választásán. Az SUV-kategóriában, közvetlen választással, a Mercedes-Benz M-osztályt hozták ki győztesnek. Az SLK négy vetélytársával együtt jutott a döntőbe, ahol, szakértői vizsgálat után, a zsűri neki ítélte az „Arany kormánykereket”.

Az egész Európát képviselő olvasók nemcsak az M-osztály jellegzetesen markáns designját és kényeztető utasterét díjazták, hanem kimagasló hatékonyságát és környezetkímélő üzemmódját is. Úgyszintén szerepet játszott meggyőzésükben az állandó összkerékhajtású Mercedes-Benz M-osztály kiegyensúlyozott utazási komfortja, mind úton, mind terepen nagyfokú menetdinamikája, hatótávja, és kimagasló biztonsága.

Az SLK roadster mindenekelőtt a könnyed sportosság és a stílusos komfort, a mindennapokhoz is tökéletesen illő markáns sportkocsi-design, a csúcsteljesítmény és a példás környezetkímélet ötvözésével győzte meg a szavazókat. Nagyszerű menetteljesítményeivel, példásan takarékos, de erős motorjaival, és olyan műszaki innovációival, mint a gombnyomásra elsötétedő vagy kivilágosodó MAGIC SKY CONTROL panoráma-variotető, kompromisszum nélkül emeli új magaslatokra a nyitott autózás élvezetét.

Az „Arany kormánykerék” idei kettős győzelmével szép hagyományt folytat a Mercedes-Benz: eddigi összesen 21 első helyével élen áll az 1976 óta megrendezett választáson.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER