2013. július 11. csütörtök, 10:23

 

Goodwoodban mutatkozik be a Citroen DS3 Racing kabrió változata. Hivatalos premierje a Frankfurti Autószalonon lesz.

citroen-ds3-kabrio-racing

A Sussexben Goodwood Festival of Speed-en a veterán versenyautók egyik legnagyobb rendezvényén 2013. július 12-től 14-ig láthatja a nagyközönség az újdonságot.

A DS3 Cabrio Racing – ahogyan neve is mutatja – egyesíti a Racing változat sportos karakterét a Cabrio kifinomultságával. A DS3 Cabrio ideális felépítésű a sportos vezetési stílust kedvelők számára, és csupán 25 kg-mal nehezebb a zárt karosszériájú változatnáls, még a sima DS3-nál is több egyéni testre szabási lehetőséget kínál. Erről maga Sébastien Loeb is meggyőződhetett, amikor az ismert franciaországi síparadicsomban, a col du Corbier-ben tesztelte az autót.




A DS3 Cabrio Racing két fő jellemvonása, a sportosság és az egyediség. Az alaphangulatot a texturált matt Moondark szürke fényezés adja, amelyhez remek fókuszpontokat kínálnak a 19 collos ragyogó fekete felnik és a kilincsek, a csomagtérfedél és a visszapillantó tükörházak Black Chrome betétei. A tanulmányautó őrzi a DS modellcsalád különös ismertetőjegyeit: a DS-embléma megjelenik a karbonszálas anyagok szövési technikájával készült fekete vászontetőn és a visszapillantótükör-házakon. A féktárcsák, a kerékközepek, az ajtók és a DS-logó kárminvöröse kontrasztot teremt a robusztus sötétszürke alappal.

A Citroën Racing is beletette az autóba a maga világbajnok szaktudását: a karbon elemeken túlmenően a versenyműhelyből érkezett a fékrendszer és a speciális futómű is. A motor a korábbi Racing változatoknál megszokott 202 lóerős 1,6 literes benzinmotor.

citroen-ds3-cabrio-racing-muszerfal


A DS3 Cabrio Racing fedélzetén is egymásra talál az elegancia és a teljesítmény. A kárpitozáshoz háromféle (nappa, DS-mintás és alcantara) bőrt használnak, megjelenik a fém óraszíjra emlékeztető Bracelet-mintázat, az ülések varrásait kárminvörös fonallal oldották meg, és ugyanilyen színek jelennek meg a műszerfalon és a sebességváltón is.

citroen-ds3-cabrio-racing

A modellhez kapható lifestyle termékek sora: a háromféle bőrből készült, Bracelet-mintás gyerekülés vagy a karosszéria színeiben pompázó sapkák.
A DS3 Cabrio Racinget legközelebb a 65. Frankfurti Autószalonon láthatja a nagyközönség.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER