2013. október 01. kedd, 05:03

 

A PSA Peugeot Citroen és helyi partnere, a Changan szeptember 27-én nyitotta meg új gyártóüzemét a Hongkonggal határos Shenzen városában, amely 12 millió lakosával Kína egyik leggyorsabban fejlődő városa és egyben legforgalmasabb kikötője. A legmodernebb technológiákkal dolgozó üzemben az első időszakban a DS5 gyártása folyik majd.


Most, hogy a kínai ügyfeleknek szánt DS5-öket helyben, a márka shenzeni üzemében kezdik gyártani, a DS minden bizonnyal még dinamikusabban fog teljesíteni a prémium kategória második legfontosabb piacán.  A nagy pillanat méltó megünneplésére nem mást kért fel a márka, mint Sophie Marceau-t, akit a kínai közönség jól ismer és nagyra becsül, és aki – a francia elegancia és báj megtestesítőjeként – méltó nagykövete lesz a modellnek. A DS 15 hónappal ezelőtt önálló márkaként mutatkozott be Kínában; ma már a modellcsalád minden tagja saját márkakereskedői hálózatban kapható.

citroen-gyar-kina


A DS5 2012-ben mutatkozott be Európában, és sajátos, merész, művészi dizájnjával, valamint nagyon dinamikus vezetési élményével új színt hozott a prémium kategóriába. A modell gyártása mindezidáig a franciaországi Sochaux-ban zajlott, és az európai piacra szánt autók továbbra is ott készülnek. A kínai gyártás beindulása ugyanakkor minden bizonnyal nagy lendületet ad majd a DS teljesítményének Kínában, amely immár a világ első számú autópiaca, de a prémium kategóriában is feljött a második helyre.

A DS kínai sikerét az alábbi tényezők is segítik:

- saját márkakereskedői hálózat, amely az év végére 50 tagot fog számlálni, és az ország 40 legnagyobb városát lefedi. Ezekben a kereskedésekben a DS modellcsalád minden tagja – a DS3, a DS3 Cabrio, a DS4 és a DS5 is – megvásárolható, így minden igényét kielégíthetik a közelmúltban megerősödött fiatal üzleti elit rétegnek, amely élénken érdeklődik a prémium kategória DS által kínált újfajta értelmezése iránt.

- A modellcsalád exkluzivitását innovatív, személyre szabott szolgáltatások növelik.

- Sanghaj legelegánsabb környékén, a Nanjing sugárúton idén tavasszal nyílt meg a DS World, a DS legelső exkluzív kiállítóterme, amely – felelevenítve a történelmi DS hangulatát – a francia luxus világába kalauzolja el a látogatót.

- A kommunikáció vonzerejét tovább emelendő, a márka Sophie Marceau-t kérte fel arra, hogy a DS5 nagykövete legyen Kínában.

A DS modellcsalád kínai térhódítása nem áll meg a shenzeni üzemnél és a DS5-nél, 2014-ben a felső középkategória két új modellje – egy limuzin és egy sportos szabadidőautó – debütál az ázsiai országban.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER