Címkék: autókiállítás | BMW | kabrió | Párizsi Autószalon

2014. szeptember 13. szombat, 09:45

 

Aktuális modelloffenzívája legújabb képviselőivel a BMW az idei párizsi Mondial de l'Automobile autószalonon a márkára jellemző vezetési élmény átélésének még újabb formáit mutatja be.

 

A Párizsi Autószalonon, amely a nagyközönség előtt október 4-19. között áll nyitva, két új típus is világpremierjét ünnepli: a BMW 2-es Cabrio és az új BMW X6. Ezenkívül a francia fővárosban a BMW 5-ös sorozat új négyhengeres dízelmotorjait, a BMW 7-es luxuslimuzin egy exkluzív különleges kiadását és a BMW ConnectedDrive kínálatának innovációit is leleplezi a márka. A szakkiállítás egyúttal a BMW 2-es Active Tourer, valamint a BMW i8 plug-in hibrid sportautó franciaországi premierjének helyszíne is.



Az újdonságok jól szemléltetik a BMW kompetenciáját az újszerű járműkoncepciók és a jövőbemutató hajtáslánc-technológiák, valamint az újabb szegmensek felé nyitás terén. A BMW 2-es Cabrio és az új BMW X6 egyaránt egy-egy úttörő utódja. A világ első nyitott prémium alsó-középkategóriás típusának és a Sports Activity Coupé járműkategória alapítójának. A négyhengeres dízelmotorok új generációjának köszönhetően a BMW 518d és BMW 520d modellek tovább fokozzák a gazdaságosság terén elért előnyüket a felső-középkategória prémium típusai között. A BMW Group új motorcsaládjának tagjai a BMW 2-es Active Tourert kiemelkedően sportos menetteljesítményekhez, valamint példaértékű üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékekhez segítik. Ráadásul ezzel a - márkára jellemző vezetési élményt magas fokú belső funkcionalitással ötvöző - típussal a BMW újabb célcsoportok felé nyit a prémium kompakt kategóriában.


BMW 2-es Cabrio világpremier
Sportosan elegáns vonalvezetés, a nyitott tetős autózás élménye és a prémium kompakt szegmensben rendkívülinek számító dinamizmus jellemzi a párizsi autószalonon világpremierjét ünneplő BMW 2-es Cabrio modelleket. A négyüléses modell a BMW 1-es Cabrio utódja, és következetesen tovább fokozza a kategóriában világszerte a legnépszerűbb prémium típusnak számító elődje erősségeit. A kifejező, elegáns formaterv és az alacsony övvonal, amely jól kihangsúlyozza a nyitott tetős jármű „motorcsónak-fedélzet” karakterét, markáns megjelenést és felfrissítő szabadságérzetet biztosítanak. Az elektromos működtetésű vászontető optimalizált akusztikai komfortot nyújt, és akár 50 km/h tempóig menet közben is 20 másodperc alatt nyitható vagy zárható. A különösen nagy torziós merevségű karosszériaszerkezet és a továbbfejlesztett futómű érezhetően megnövelik a jármű agilitását, míg az új motorkínálat a fokozott sportosságot kiemelkedő gazdaságossággal egyesíti.



A BMW 2-es Cabrio utastere innovatív felszereléseket, még nagyobb teret, kényelmet, valamint fokozott funkcionalitást és prémium karaktert kínál. A BMW ConnectedDrive palettája is bővült egy exkluzív újdonsággal. A BMW 2-es Cabrio az első típus, amely a Professional navigációs rendszer új nemzedékével rendelhető – ez a navigációs adatok „over-the-air” frissítését is lehetővé teszi a járműbe fixen beépített SIM-kártya segítségével.


Új BMW X6 világpremier
A BMW X6 új nemzedéke határozottabb megjelenésével és formatervének extrovertáltabb atletikusságával, kiemelkedő teljesítményével, utasterének fényűző kialakításával, valamint innovatív felszereléseivel tervez hódítani. Elődjéhez képest jelentősen kibővített szériafelszereltsége többek között kettős xenon fényszórókat, 19 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsákat, automatikus csomagtérfedél-mozgatást, nyolcfokozatú Steptronic Sport sebességváltót, bőrkárpitozást, kétzónás automatikus klímaberendezést és a BMW ConnectedDrive kínálatából a Driving Assistant vezetőtámogató rendszert is tartalmazza. A Sports Activity Coupé exkluzív stílusa ezenkívül az M sportcsomaggal, a Design Pure Extravagance csomaggal és a BMW Individual további, kifejezetten a típushoz szabott ajánlataival még jobban kihangsúlyozható.



Az új BMW X6 piaci bevezetésekor három erőteljes, de gazdaságos, a BMW TwinPower Turbo technikáját alkalmazó motor közül választhatnak az ügyfelek. Az összes modellváltozat alapfelszereltségének részét képezi a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás. A menetdinamika és kényelem fokozására az új BMW X6 esetében rendelkezésre áll a Dynamic adaptív futómű-csomag, a Comfort adaptív futómű-csomag és a Professional adaptív futómű-csomag, amely a Dinamikus csillapítás-szabályzást (Dynamic Damper Control), a légrugózású hátsó futóművet, a Dinamikus teljesítmény-szabályzást (Dynamic Performance Control) és a karosszériadőlést aktívan kompenzáló Dynamic Drive rendszert is magában foglalja.


BMW 2-es Active Tourer Franciaország-i premier
A BMW 2-es Active Tourer modellekkel a térkínálat és a komfort a BMW márkára jellemző dinamizmussal, stílussal és eleganciával talál egymásra a prémium kompakt járművek kategóriájában. Az új, Franciaországban első ízben bemutatandó típus kompakt külső méreteket (mindössze 4342 milliméter hosszú, 1800 milliméter széles és 1555 milliméter magas), magas üléspozíciót, variálható hátsó üléseket és nagyvonalú csomagteret (468–1510 liter) kínál. A térkínálat, a variálhatóság és a funkcionalitás terén a legkomolyabb elvárásoknak is megfelel a BMW 2-es Active Tourer a modern elsőkerék-hajtás jóvoltából. A három-, illetve négyhengeres motorok a márkára jellemző vezetési élményt és példaértékű gazdaságosságot biztosítanak.



Új motorgeneráció a BMW 5-ös sorozatban
Négyhengeres dízelmotorok új generációjának bevezetésével fokozza tovább előnyét a gazdaságosság terén a BMW 5-ös Limousine és a BMW 5-ös Touring a felső-középkategória prémium szegmensében. Az új, BMW TwinPower Turbo technikát is alkalmazó kétliteres erőforrások az új BMW 518d és az új BMW 520d modelleket 5-5 kilowatt teljesítménynövekedéshez segítik. Egyúttal az EU-cikluson mért átlagos üzemanyag-fogyasztás akár 0,4 literrel csökken száz kilométeren, illetve a CO2-kibocsátás akár 10 grammal mérséklődik kilométerenként. Így az új BMW 520d Limousine az opcionális nyolcfokozatú Steptronic váltóval átlagosan 4,5–4,1 literrel is megelégszik száz kilométerenként (119–109 g/km; az adatok a választott abroncsméret függvényében).

BMW Concept X5 eDrive: az innovatív hibrid technika és az intelligens összkerékhajtás találkozása
A BMW Concept X5 eDrive bemutatja egy innovatív módját, hogyan lehet egy Sports Active Vehicle üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeit tovább csökkenteni. A tanulmány az xDrive intelligens összkerékhajtási rendszer nyújtotta jellegzetes vezetési élményt, a fényűző hangulatot és a plug-in hibrid hajtásláncot ötvözi. Ez utóbbi tisztán elektromos üzemmódban akár 120 kilométer/óra tempójú autózást tesz lehetővé, miközben az EU-tesztciklus alapján száz kilométerenként átlagosan kevesebb, mint 3,8 liter üzemanyagot igényel. Ezzel a koncepció a BMW EfficientDynamics fejlesztési stratégia hatékonyságának kiemelkedő példájává válik. A BMW Concept X5 eDrive hajtáslánca egy négyhengeres, BMW TwinPower Turbo technikájú Otto-motorból és egy elektromotor együtteséből áll. A tanulmányautó lítium-ion akkumulátora bármely háztartási áramforrásból vagy a BMW i Wallbox segítségével is gyorsan feltölthető.


BMW 7-es Individual Final Edition a francia piacra
Igényes és egyedülálló módon kombinált BMW Individual opciós felszereléseivel a kimondottan a francia piacra tervezett BMW 7-es Individual Final Edition a luxuslimuzinok szegmensében az exkluzivitás egy új szintjét képviseli. E kivitel különlegességei közé tartozik a BMW Individual fényezés, valamint a belső kialakítás és felszereltség harmonikus összeállítása. A kontrasztárnyalatú szegéllyel díszített BMW Individual Merino finom erezetű teljes bőrkárpitozás, a BMW Individual Alcantara tetőkárpit és a BMW Individual zongoralakk-fekete magasfényű belső díszítőelemek gondoskodnak az utastér rendkívül stílusos hangulatáról és fényűző kényeleméről.


BMW i8, Franciaország-i premier
Számos úttörő műszaki megoldás találkozik a BMW i8-ban, amely éppen így válik a jövő sportautójává. Iránymutató formaterve a BMW i számára kifejlesztett LifeDrive-járműszerkezetre épül, amely két modult egyesít: egyik a szénszál-erősítésű (CFRP) utascella, míg a másik, alumíniumból készült modul a hajtásláncot, a nagyfeszültségű akkumulátort és a futóművet hordozza, valamint az ütközésbiztonsági és teherviselő funkciókat is ellátja. A BMW Group első plug-in hibrid típusának hajtáslánca a BMW TwinPower Turbo és a BMW eDrive technikákat ötvözi, így lehetővé teszi, hogy egy nagy teljesítményű sportautó menetteljesítményeit egy kisautó üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékei mellett produkálja.



A BMW i8 kínálatában szerepelnek BMW i-specifikus mobilitási szolgáltatások a BMW ConnectedDrive kínálatából és a 360° Electric innovatív szolgáltatásai is. Ezenkívül a BMW i8 a világ első sorozatgyártású autója, amely opcionálisan lézer-fényszórókkal szerelhető fel.


Új a BMW ConnectedDrive kínálatában: navigációs adatok „over-the-air” frissítése, LTE-technológia, valamint a BMW i8 és okosórák közötti adatcserét biztosító BMW i Remote alkalmazás

A BMW ConnectedDrive kínálatát új funkciók és technológiák bővítik, amelyek az intelligens hálózatba kapcsolt járművek használatát még kényelmesebbé teszik. Így például a Professional navigációs rendszer legújabb generációja első ízben kínálja a térképadatok „over-the-air” frissítésének lehetőségét. A térkép frissítése a járműbe épített SIM-kártya segítségével mobilhálózati adatkapcsolaton keresztül történik – a felhasználó számára költségmentesen. Annak érdekében, hogy a BMW ConnectedDrive ezen és további szolgáltatásai számára különösen gyors és megbízható adatátvitelt biztosítsanak, a jövőben a BMW modellekbe épített SIM-kártyák már az LTE-szabványnak (Long Term Evolution) is megfelelnek majd.

Kifejezetten a vezető és elektromotoros járműve közötti kényelmes adatcserére fejlesztették ki a BMW i Remote alkalmazást, amely speciális interfészek segítségével okostelefonon vagy okosórán is használható. A Mondial de l'Automobile 2014 kiállításon a BMW i8 plug-in hibrid sportautó és a Samsung GALAXY Gear okosóra között a BMW i Remote alkalmazás által lehetővé tett adatátvitelt tekintheti meg a közönség. A BMW i8 sofőrje így járműve állapotának minden fontos adatát leolvashatja a csuklóján, ezenkívül többek között navigációs- és címadatokat is továbbíthat, valamint a távolból aktiválhatja az utastér légkondicionálását is.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER