Címkék: Grand Cherokee | Jeep | Jeep Cherokee | Jeep Wrangler | Párizsi Autószalon | Renegade

2014. október 03. péntek, 12:41

 

A Jeep® márka a 2014-es Párizsi Autókiállítást választotta helyszínül két fontos modellje - a limitált  példányszámú Grand Cherokee SRT Red Vapor és az új Jeep Wrangler Unlimited "X Package" speciális sorozatának – bemutatására. A standon kiemelt szerepet kap még az új Jeep Renegade, az elsőként a világ több mint 100 országában értékesített kis méretű városi SUV,  valamint a vadonatúj középkategóriás Jeep Cherokee.

A szabadság, hitelesség, szenvedély és az új horizontok felfedezésére irányuló vágy a merev szabályok felrúgásával. Ezek a jelzők a JEEP valamennyi modelljének erényei között említhetők és ezek minden bizonnyal hozzájárultak a  márka jelentős mértékű növekedéséhez Európában: +48.1 százalék júliusban és +45.2 százalék augusztusban. 2014 első nyolc hónapjában a Jeep több mint 21,700 járművet értékesített, 44.7 százalékkal többet, mint 2013 azonos időszakában.


Az új Grand Cherokee SRT Red Vapor speciális sorozat
A fényszórók a Párizsban először bemutatásra kerülő Jeep modellre irányulnak: a nagy teljesítményű Jeep Grand Cherokee SRT változat új Red Vapor speciális sorozatára, amelyik a valaha gyártott leggyorsabb és legerősebb Jeep modell. A modell agresszív külső megjelenését kihangsúlyozzák a 20 collos, ötküllős feketére krómozott “Goliath” keréktárcsák és a különböző fényes fekete jelvények (“SRT, “Jeep” and “Grand Cherokee”). Radar vörös vagy fényes króm részletek ragadják meg a szemet és hangsúlyozzák ki az új speciális sorozat luxuskivitelű és agresszív hangulatát.A Jeep Grand Cherokee SRT Red Vapor másik különlegessége az aktív zajszűrő technológia (ANC) bevezetése, ami az erőteljes 6,4 literes HEMI® V8-as motor (468 lóerő, 624 Nm nyomaték) klasszikus hangját az utastérbe juttatja. A kisebb üzemanyag fogyasztást és alacsonyabb károsanyag-kibocsátást szolgáló “Fuel Saver” technológia mellett a motor az SRT változatot abszolút referenciaként szolgáló teljesítménnyel ruházza fel: 0-100 km/h 5 másodperc alatt, 257 km/h csúcssebesség, féktávolság 100-ról 0 km/h-ra csak 35 méter.A nagyközönség a Red Vapor speciális sorozat mellett egy másik változatot is megcsodálhat: a zászlóshajó Grand Cherokee Summit változatát, amit a Gránit Kristály külső megjelenés, az új Dark Sienna bőr belsőtér, a 250 lóerős 3 literes turbodízel motor és a nyolc sebességes automata sebességváltó emel ki a szalon egyéb modelljei közül.


Új Wrangler Unlimited "X" speciális sorozat
A kiállítási területen szintén bemutatkozik a 284 lóerős, 3.6 literes benzin vagy a 200 lóerős 2.8 literes turbodízel motorral, öt sebességes automata váltóval és négykerékhajtással szerelt új Wrangler Unlimited "X" speciális kiadása. Az új Firecracker piros megjelenéssel az ikonikus márka új speciális sorozata megmutatja, hogy a kaland utáni vágyakozás a városi környezetben is teret nyerhet. És valóban, a színrefújt elemekből álló keménytetőt, a színrefújt hűtőrács fényes fekete betéteit is viselő exkluzív stíluselemeket, a dupla légbeömlős megemelt motorháztetőt és a 18 collos fényes fekete könnyűfém keréktárcsákat is felvonultató jellegzetes külső alatt a Wrangler sorozat legendás terepjáró képessége bújik meg.


Az új Renegade
A Párizsban bemutatkozó két különleges modellváltozat mellett a standon megtalálható lesz még az új Jeep Renegade három különböző modellje is, az első a Fiat Chrysler Automobiles járművei között, amelyikkel a márka belép a kis méretű szabadidő jármű kategóriába. Az előtérben az exkluzív "Opening Edition" látható, egy korlátozott számban gyártott változat, amelyik a modellt elsőként megrendelők számára kínál kedvező ár-érték arányt. Alpine White külső megjelenésével és fekete bőr belsejével a Párizsban bemutatkozó jármű 120 lóerős 1.6 literes Multijet II turbodízel motorral van szerelve és tartalmazza a háromdimenziós térképadatbázissal ellátott Uconnect™ navigációs rendszert 6.5” collos képernyővel, kétzónás automata légkondicionálót, kulcs nélküli ajtónyitó és indító rendszert, hátsó parkoló szenzorokat, sebességtartó automatát és egyedi tervezésű 18 collos keréktárcsákat.A Jeep Renegade Trailhawk szintén a kifutóra lép Párizsban. Ez a jármű a betetőzése a terepjáró képességeknek és felszereléseknek – amit a Jeep Active Drive Low állandó 4x4 rendszere biztosít . A jármű Detonator Yellow külsővel és fekete bőr belsővel büszkélkedhet és hatékony, 170 lóerő teljesítményű  2.0-literes turbodízel motor hajtja, amelyhez  kilenc sebességes automata sebességváltót társítottak. Mellette áll egy 140 lóerős 2.0 literes Multijet II Limited változat, amit az új Mopar kollekció néhány tartozékával szereltek fel, mint például a motorháztetőn és az oldalajtókon található "US Army" diszítés, az elegánsan csillogó fekete hűtőrács és a visszapillantó tükrök burkolata, tetőrudak, "Renegade stílusú” fényszóró sor és bővíthető tetődoboz. A felszerelést fekete prémium szőnyegek, Jeep logo-val ellátott küszöblécek, oldalsó fellépő csövek és Jeep logo-val ellátott szelepsapkák egészítik ki.


Wrangler Unlimited Rubicon “Stealth” bemutató
A Párizsi Autókiállításon megjelenő másik 'Moparizált' modell, a Jeep Wrangler Unlimited Rubicon "Stealth", 200 lóerős 2.8-literes turbodízel motorral és eredeti Mopar tartozékokkal van szerelve. Ez a változat a legkeményebb terepen történő használat által megkövetelt extrém műszaki módosításokra és a feltűnő megjelenésre példa, ahol a legkisebb részletre is odafigyeltek: a légbeömlős motorháztetőtől a fekete hálós hűtőrácson át egészen a vadonatúj LED-es lámpasorig.Mi több, az eredeti lökhárítókat egy pár Rubicon X tervezésű lökhárítóra cserélték és a tetszetős kerékdobokkal, oldalsó sínekkel, megemelt futóművel és a 37 collos kerékabroncsokkal a Rubicon Stealth egy igazi, feltartóztathatatlan  Jeep terepjáróvá vált. A visszapillantó tükör borítása és az üzemanyag tartály sapkája a Jeep logo-t viseli, az ajtók és a 17 collos keréktárcsák további olyan, a személyre szabás irányába tett lépések, amit a márka szerelmesei minden bizonnyal értékelni fognak.   Utoljára, de nem utolsósorban a Jeep, Mopar és a Centro Stile Fiat Chrysler Automobiles által közösen megálmodott stílus részletek teszik teljessé és abszolút egyedivé a bemutató autót. A külső megjelenés figyelemreméltó eleme az Iron Peltrox Iron texturált festés míg  az exkluzív beltérben a klasszikus stílusú bőrülések és kárpit tűnik fel a látogatók számára.


Új Cherokee
A Jeep Cherokee két modellje szintén megjelenik a francia szalon kifutóján (három modell a nagyközönség számára nyitott napokon). A Jeep márka középkategóriás szabadidő járműve új generációjának kecsesen hullámos, sima vonalakkal jellemzett innovatív formavilága, magasabb kategóriájú járművek országúti vezetési tulajdonságai és úttartása, legendás 4×4 képességei, finom kidolgozású belső tere, fejlett műszaki tartalma, a hatékonyság új szintje, fedélzeti szórakoztató rendszere és kényelme valamint az utasai ‘ötcsillagos’ biztonságát garantáló védelmi rendszerei a járművet az Euro NCAP minősítése szerint kategóriájának legbiztonságosabb szabadidő járművévé teszik.

A Mango Tango egyedi külső és fekete belső megjelenése mellett a nagyközönség megcsodálhatja az új kilenc sebességes automata váltóhoz társított, 272 lóerős 3.2-literes V6 Pentastar benzin motorral szerelt Trailhawk változatot is.

A második Jeep Cherokee az új kilenc sebességes váltóhoz társított 2.0-literes, 170 lóerő teljesítményű Multijet II turbodízel  motorral szerelt négykerékhajtású Limited változat. A Jeep Cherokee három különböző erőátviteli rendszerrel kapható - a Jeep® Active Drive I, a Jeep® Active Drive II és a Jeep® Active Drive Lock (ez utóbbi középső differenciál zárral) – amelyek a legkülönbözőbb vezetési körülmények között is mértékadó terepjáró képességeket biztosítanak. A Jeep Cherokee az első jármű amit a hátsó tengely meghajtását leválasztó rendszerrel szereltek fel, ezzel csökkentve az energiaveszteségeket és növelve az üzemanyag hatékonyságot azokban az esetekben, amikor nincs szükség a négykerékhajtásra.

A Jeep stand
A teljes Jeep sorozat bemutatására és kereskedelmi sikerének megünneplésére a márka úgy döntött, hogy erőteljes vizuális hatást gyakorló standdal jelenik meg a Párizsi Autókiállításon. A lényegre koncentráló tervezés kifejezi a márka kiegyensúlyozottságát és keménységét anélkül, hogy lemondana a márkát másoktól megkülönböztető eleganciáról. A részleteket tekintve, a finoman megmunkált természetes anyagokkal - mint a kő és a fa - borított széles felületek a terep és a városi környezet tökéletes kombinációját fejezik ki, miközben a parkettával fedett emelvény a kiállítási területnek kifinomult megjelenést kölcsönöz.

A márka technológiai és innovatív “lelkét” a hátsó panelen elhelyezett nagy LED falak hangsúlyozzák, amelyeken a modellválasztékot és a márkát bemutató filmek futnak. A standnak egy erre a célra elkülönített részén a Mopar®-ral - a Fiat Chrysler Automobiles által szerviz és vevőszolgálati feladatok ellátására, eredeti tartalék alkatrészek és tartozékok szállítására javasolt – márkával együttműködve gyártott exkluzív Jeep tartozékokat és eredeti alkatrészeket lehet szemügyre venni.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER