Címkék: Dacia | Dokker | Duster | Lodgy | Párizsi Autószalon | Stepway

2014. október 04. szombat, 17:19

 


Az elmúlt 2 évben a Dacia teljesen megújította termékpalettáját, és ennek a palettának lesz most a része 2 új Stepway verzió és 2 új limitált szériás modell.

Dacia 2014-ben még mindig Európa legfiatalabb termékválasztékát mondhatja magáénak, és a sztori nem áll meg, ugyanis 4 újdonsággal lepi meg a márka a piacot: a Lodgy és a Dokker modellek Stepway verziói, valamint a Sandero Blackline és a Duster Blackstorm limitált szériák reménység szerint ugyancsak sikeresek lesznek.



Lodgy Stepway és Dokker Stepway
A Sandero modelleken már megismert Stepway verzió hamarosan a Lodgy és a Dokker modelleken is elérhetővé válik.

A Lodgy Stepway  és Dokker Stepway: hatalmas térkínálat - strapabíró külsővel
A Stepway verziók külseje mindig jól jellemzi a Dacia robusztus mivoltát, hiszen a formavilág főbb elemei a crossoverek világából lehetnek ismerősek.

A jellemző külső dizájnelemek többek között:
- színre fújt lökhárítók elöl (a Lodgy esetében hátul is)
- szaténfényű első- és hátsó alvázvédő elemek
- szaténfényű, krómozott keretű ködfényszórók
- fekete védőelemek a kerékjárati íveken
- Dark Metal színű felületkezelés a tetőrudakon, a külső tükörházakon és az alufelniken
- fekete hűtőrács és díszcsík a Lodgy Stepway verzióján

A Lodgy Stepway és a Dokker Stepway ötféle fényezéssel érhetők el, többek között a vidám és feltűnő Azúrkék színben. A külső jegyek közül az első ajtókon található „Stepway” csíkozás koronázza meg ezt a – Sandero Stepway-ről már ismert - crossoverekre jellemző formát.

Magasan felszerelt belső tér
A Lodgy Stepway és a Dokker Stepway speciális, kék hímzéssel ellátott kárpitozást kapott. A műszerek és a levegőbeömlők keretei kék színt kaptak, csakúgy, mint a középkonzol egyes elemei. Ez a szín kiválóan harmonizál a sötét karbonszínű belső harmóniával és megadja az utastérnek a Stepway verziók dinamizmusát.
Az aktuális kínálat kiegészítőjeként a Lodgy és a Dokker Stepway verziók bőséges széria- és opciós felszereltséget kínálnak: MEDIA-NAV fedélzeti multimédia- és navigációs rendszert, klímát, tempomatot, tolatóradart. A mindennapokat megkönnyítő, az első ülések hátán található rakodóháló pedig új felszerelésként jelenik meg.
 

Sandero Blackline
A Sandero Blackline a Dacia 5 ajtós modelljének még stílusosabb és még felszereltebb megjelenési formája.



Dizájn
Az Arctic verzió alapjain a Sandero Blackline 8 színben kapható, amelyek közül az Meteorszürke új a kínálatban.
A Sandero Blackline 15”-os Dark Metal kerekeket kapott, a B oszlop és a külső tükörházak csillogó fekete burkolata pedig különösen elegáns megjelenést kölcsönöz az autónak.

Beltér
A belső térben is a csillogó fekete felületek dominálnak, rímelve a külső elemekre: a középkonzol, a könyöklő és a kormánybetét mind hasonló árnyalatúak. Az ajtókilincsek krómozottak.
A Dacia választék navigációs- és multimédia megoldása a MEDIA NAV is helyet kapott a Sandero Blackline limitált szériájában, csakúgy, mint a tempomat.

Duster Blackstorm
A Dacia Duster 2013. szeptemberi megújulása után a Duster Aventure limitált széria Genfi Szalonon történő 2013-as bemutatkozása után, a következő limitált széria a sorban a Duster Blackstorm, amely 4x2 és 2x2 verziókban is elérhető.
A Duster Blackstorm dizájnja a pilóták szélsőséges és sokak által irigyelt munkájának világát idézi meg, emellett természetesen nem feledve a terepjáróktól elvárt tudást és formavilágot.



Az Imperiál Sárga színű tükörházak remekül harmonizálnak a karosszéria színével, és igazán tetszetőssé teszik az autó külsejét.
A repülés világával kacsint össze a motorháztetőn, az autó oldalán és hátán található matricadekoráció, amely egy magasságmérőt idéz meg.
A legmagasabb felszereltségre építve a Duster Blackstorm négy színben kapható: Platinaszürke, Csillogó fekete, Meteorszürke és Gleccserfehér.

Vezetőhely
A részletek is nagyon fontosak, így a sárga keretekkel ellátott Soft Fekete kárpitozás, és a Titánfekete belső elemek (középkonzol, kormánybetét, ajtófogantyú) a legigényesebb pilótát sem hagyja majd hidegen. A szőnyegek diszkrét sárga szegést kaptak.



A külső matricadekor elemei belül is megjelennek, az ülések támláin a Duster márkajelzés alatt, valamint a kormánybetéten.
A MEDIA NAV-on és a tempomaton kívül a Duster Blackstormban a tolatóradar és az emelkedőn elindulást segítő rendszer is megtalálható.


Dacia garancia
A fent említett 4 új verzió is a 3 évre vagy 100 000 kilométerre szóló gyári garanciát kapja.



Értékesítési rekord

A 2004 óta Európában és a mediterrán térségben eladott 3 millió eladott autóval a Dacia igazi kereskedelmi sikertörténetnek számít.
A 2014-es év első fele kiválóan sikerült a Dacia számára, hiszen 2013 azonos időszakához képest 24,4%-os növekedést könyvelhetett el, ez 2014 június végéig 263 296 autót jelent.

Európában a Dacia márka fejlődése a legdinamikusabb. A választék megújulásának is köszönhetően 194 734 Daciát helyeztek forgalomba az idei év első felében, ez 2013-hoz képest 36,2%-os növekedést jelent a január-júniusi időszakban.

Néhány kiemelendő adat:
- Spanyolországban az eladások 72,1%-al növekedtek, és augusztusban a Dacia Sandero volt a piac legeladottabb modellje
- Olaszországban az eladások 35,5%-al növekedtek és a márka a piacon a 4. helyet foglalja el
- Az Egyesült Királyságban másfél évvel a bevezetés után az eladások 85%-al, a piaci részesedés 0,36%-al nőttek.


A Dacia márka már 43 országban van jelen, de a terjeszkedés nem áll meg, az év végén Izraelben kezdődik meg a forgalmazás.
A Dacia márka igazi kereskedelmi sikerként az európai piac 2,6%-át tudhatja magáénak, ez 2014 első feléhez képest 0,5 százalékpontos emelkedést jelent. Európa legdinamikusabban fejlődő márkája lett tehát a Dacia.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER