2012. június 19. kedd, 15:00

 

A Mitsubishi Motors számos jelentős premierrel készül a következő, 2012-es Párizsi Autószalonra* (“Mondial de l’Automobile*), tovább bővítve új generációs, globális és környezetbarát modelljeinek sorát. Az offenzíva élvonalában a most első ízben bemutatkozó, vadonatúj Outlander Plug-in Hybrid EV modell áll.

Az új Outlander Plug-in Hybrid EV (vagy PHEV) nem egy már meglévő, belsőégésű motorral (ICE) hajtott jármű adaptációja, de nem is egy kifejezetten plug-in hibridnek épített modell, hiszen felépítménye ugyanaz, mint a hamarosan bemutatkozó új Outlander ICE (belsőégésű motoros változat) – ez pedig már önmagában is mérnöki bravúrnak számít.
Mindez annyit jelent, hogy ez lesz az első olyan, jelentős autógyár által kínált modell, amit kezdettől fogva úgy terveztek, hogy mind az ICE, mind pedig a PHEV hajtáslánc befogadására alkalmas legyen.

mitsubishi-outlander-hibrid


Plug-in Hybrid EV
Az új Outlander PHEV további jellegzetességei:
A Mitsubishi Motors első plug-in hibrid modellje alapvetően elektromos hajtású jármű lesz; e technológiát kiválóan megalapozta már a vállalat által felhalmozott tudás és tapasztalat az elektromos hajtás és az elektronika területén. A hajtásláncot benzinmotor egészíti ki, ami jóval elfogadottabb a globális piacokon, mint a dízelmotor.

A Mitsubishi közismert négykerékhajtási tapasztalatát kiaknázó modell lesz az első sorozatgyártású elektromos hajtású jármű állandó összkerékhajtással.

Az új Outlander PHEV különleges hajtáslánca a következő elemekből áll: egy előre beépített elektromotor + egy hátra beépített elektromotor + az első kerekek hajtására szolgáló / generátorként működő benzinmotor. A hajtáslánc háromféle üzemmódot kínál:

Tiszta (összkerékhajtás két elektromotorral)
Soros (összkerékhajtás a generátor által táplált két elektromotorral)
Párhuzamos (hajtás a belsőégésű motorral, amit a két elektromotor összkerékhajtása egészít ki).
Az új Outlanderbe szerelve a Mitsubishi plug-in hibrid rendszere olyan nagy hatótávolság megtételét és olyan csekély károsanyag-kibocsátást tesz lehetővé, mint amilyet a Concept PX-MiEV II tanulmányautó szemléltetett: több mint 800 kilométernyi bevethetőséget és 50 g/km alatti CO2 értéket

Míg a belsőégésű motorral szerelt új Outlander még 2012-ben bemutatkozik a nyugat- és kelet-európai piacokon, addig az Outlander Plug-in Hybrid EV európai megjelenése később, 2013-ban várható.
Az új Outlander-család mellett a Mitsubishi további premierekkel is készül a Párizsi Autószalonra; ezekről a modellekről később közölnek részleteket.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER