2012. szeptember 15. szombat, 10:18

 

Az Audi SQ5 TDI 230 kW (313 LE) teljesítményével az Audi Q5-sorozatának új csúcsmodellje, egyben az első dízelmotoros S-modell a márka történelme során. Különleges dinamikájához hasonlóan kiemelkedő exkluzivitás párosul, az újdonság ugyanis a jövőben a quattro GmbH kisszériás sorozataként készülhet majd, amely a Párizsi Autószalon alkalmával az Audi SQ5 TDI exclusive concept tanulmánymodell formájában mutatkozik be.

A nagyteljesítményű SUV-modell utasterében új dizájn-megoldásokkal, valamint exkluzív külső színnel 2013 első negyedévétől mindössze 50 példányra korlátozott sorozatban szerepel a tervekben.

audi-sq5

Már megjelenése is első pillantásra egyértelművé teszi az Audi SQ5 TDI exclusive concept különleges státuszát, „Arakék kristály” külső színe kifejezetten e limitált példányszámú különleges modell számára készült, látványos térhatást keltő fényezés. Mint az Audi minden S-modelljén, a külső visszapillantó tükrök alumínium házzal készültek, a LED-technikájú nappali menetfénnyel kiegészített „Xenon plus” fényszórók pedig a szériafelszereltséghez tartoznak. Farát kipufogórendszere négy hangsúlyos végcsöve határozza meg.

Az Audi SQ5 TDI exclusive concept utasterét erőteljes kontraszt jellemzi. Multifunkciós, bőrbevonatú sportkormányán és váltókarja fekete finomnappa bőr mandzsettáján egyaránt „Hófehér” díszvarrások húzódnak, akárcsak a középső kartámaszán és műszerfala borításán. Igazi különlegességei fekete finomnappa bevonatú sportülései, amelyeket szintén „Hófehér” kontrasztvarrások, középső sávjukon pedig speciális fekete szőtt bőr tesz egyedivé. E különleges kidolgozás az Audi SQ5 TDI exclusive concept modellben jelenik meg első ízben.
Az Alcantara mennyezetkárpit, a tolótető fényvédő rolója és az ajtók kárpitbetétjei egyaránt „Hófehér” árnyalatúak. A dekorbetétek erezett kőris kivitelben készültek, amelyek természetes mintázata különösen jól érzékelhető a nyitott pórusú falemez felületén. Az ajtókárpitokon és a küszöbléceken „Audi exclusive” felirat tűnik fel.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER