2012. augusztus 30. csütörtök, 12:04

 

A környezetbarát, ugyanakkor nagyteljesítményű luxusautók gyártását célul kitűző Infiniti újabb jelentős lépést tett célja elérése felé az Infiniti LE teljesen elektromos Concept modell megalkotásával, amely minden ízében valódi Infiniti, mindössze egy dolog hiányzik belőle: a kipufogó.

elektromos-infiniti

A modell európai bemutatójára szeptember 27-én, a Párizsi Autószalon 1. csarnokának 224. standján kerül sor, ahol az LE Concept mellett megtalálható lesz a díjnyertes Infiniti EMERG-E sport koncepciójármű és a már forgalomba került M35h hibrid is - a „kompromisszummentes” nagyteljesítményű autózás képviselőiként.

infiniti-le

„Az Infiniti LE Concept tényleges gyártási céllal született koncepciójármű, a nagy része annak, amit itt lát, meg fog valósulni” - mondta Bernard Loire, az Infiniti Európa, Közel-Kelet, India és Afrika alelnöke. „Még túl korai lenne pontosan megmondani, mikortól lesz kapható, de mindenesetre nagy örömmel üdvözöljük az elektromos autókat népszerűsítő közelmúltbeli kezdeményezéseket - például azt, hogy a francia kormány autónként 5000 euróról 7000 euróra emelte a vásárlási támogatást. Így az LE Concept európai bemutatójára Párizsban kerül sor.”

„Az Infiniti a luxus jövőjét a fenntartható luxusban képzeli el, és továbbra is igyekszünk vezető szerepet játszani ezen elképzelés megvalósításában” - tette hozzá Bernard Loire.


Infiniti LE Concept
A zéró kibocsátást kimagasló vezetési élménnyel ötvöző, szemet gyönyörködtetően megformált, kompakt négyajtós, tisztán elektromos meghajtású LE Concept modell gyártása és forgalmazása az Infiniti tervei szerint egyes piacokon akár már két év múlva megkezdődhet. A forgalomba kerülő végleges modellen az LE Concepthez képest csak kisebb módosítások lesznek, a modern hajtáslánc mellett természetesen marad a sportos formaterv is - amely megjelenésében az „elektromos autó” helyett a „dinamikus luxust” hangsúlyozza.  Marad továbbá a lenyűgöző belső tér és a felhasználóbarát technológiai megoldások is - többek közt akár a forradalmian új, vezeték nélküli feltöltő rendszer is.

infiniti-le-utaster

A teljesen új formatervű, négyajtós szedán az eleganciát dinamizmussal ötvözi, ugyanakkor magán viseli az Infiniti jellegzetes jegyeit és legújabb formatervezési vonalát. A karosszéria jellegzetesen arányos és kiegyensúlyozott, a megemelt hátsó rész lendületet sugároz. Az autó elején találjuk a már megszokott Infiniti hűtőrácsot, amelynek közepén a világító Infiniti embléma alatt kapott helyet a töltő csatlakozója. A LED-fényszórók és hátsó lámpák jól illeszkednek az Infiniti legfrissebb design vonalához, csakúgy, mint az íves hátsó oszlop és a hullámzó mozgást sugalló erős övvonal. A sejtelmes háttérvilágítással kiemelt első és hátsó szpojlereknek és oldalsó légterelőknek köszönhetően a jármű légellenállási együtthatója mindössze 0,25 Cd.

A 4,70 méteres hosszával az LE Concept méretei gyakorlatilag megegyeznek az Infiniti G szedánéval, alátámasztva az Infiniti azon tézisét, hogy zéró kibocsátás nem feltétlenül jelent kis méretet, sőt a luxust sem kell nélkülözni: az LE Concept belseje a felsőkategóriás luxusautókat megszégyenítő kényelmet, és az elektromos hajtásnak köszönhetően sebességtől függetlenül teljes nyugalmat kínál. Az LE Conceptbe jövőt idéző műszerek és technológiai megoldások kerültek, de Infinitiről lévén szó, kiemelt figyelmet kapott az otthonosság és kényelemérzet is - ezt szolgálják a lágy fények, a tökéletes kilátás és hívogató nyitottság érzet is. 

Kompromisszumokról szó sincs sem a tágasság, sem a kényelem terén. A lítium-ion akkumulátorok a padlólemez alatt kaptak helyet, ami - amellett, hogy kompromisszum-mentes belsőtér- és csomagtér-kialakítást tesz lehetővé - az alacsony tömegközéppontnak köszönhetően javítja a jármű irányíthatóságát.

Az Infiniti inspiráló teljesítmény mottójához híven az LE Concept tervezői a járműnek a közlekedésben egyértelműen stimuláló és nem nyugtató szerepet szántak. Ebben segít a 100kW (134LE) leadására képes, 325Nm nyomatékú, elektromos motor. A mérnökök célja az volt, hogy a „lenyűgöző gyorsulást a hatótávolság feláldozása nélkül” érjék el - ami az LE Concept esetén várhatóan 160 km. Az ultramodern váltógombbal választhatunk a vezetési módok közül, a fedélzeti számítógép a központi képernyőn digitális és analóg kijelzőkön keresztül számos információt közöl a vezetővel.

infiniti-le-concept

A járművet a már jól bevált, 24 kWh teljesítményű laminált lítium-ion akkumulátor hajtja, amelyet a hozzá adott ChaDeMo DC50kW gyorstöltő 30 perc alatt 80 százalékra képes feltölteni. A tervezett feltöltési módok között szerepel még egy innovatív, otthoni, vezeték nélküli töltőrendszer is. A tekercset tartalmazó töltőpad indukciós elven működik majd. Az intelligens parkolássegítő rendszer (Intelligent Park Assist) a járművet automatikusan az optimális helyzetben állítja rá a töltőpadra, a vezetőnek pedig nem kell kábelek és csatlakozók bedugásával bajlódnia. A magasfrekvenciás, érintés nélküli töltő az autó kijelzőjén vagy okostelefonon keresztül is vezérelhető, gyermekekre és állatokra nézve teljesen biztonságos, és könnyen beszerelhető az otthoni garázsba.

„A vásárlók fenntartható luxusra vágyó, új generációjának készülő luxusautó teljesítmény terén nem köthet kompromisszumokat. A vevők környezetbarát autót szeretnének, de nem hajlandók jelenlegi luxusautójuk teljesítményéből és kényelméből egy jottányit sem engedni” - mondta Bernard Loire.

Az LE Concept zéró kibocsátása és kompromisszum-mentes luxusa új fejezetet nyit a kompakt prémium elektromos járművek piacán, ahol az Infiniti vezető szerepet kíván betölteni a 2014-re tervezett sorozatgyártást követően.


Infiniti EMERG-E concept
A Párizsi Autószalonon lesz az EMERG-E koncepcióautó első nyilvános megjelenése azóta, hogy aranyérmet nyert a Német Tervezési Tanács által szervezett, kiemelkedő jelentőségű, nemzetközi Autómárkák Versenyén (Automotive Brand Contest) a koncepcióautó kategóriában.
Az EMERG-E premierje az év eleji Genfi Autószalonon óriási siker volt, csakúgy, mint a teljesen működőképes prototípus bemutatója a Goodwoodi Sebesség Fesztiválon.

Az EMERG-E az Infiniti legújabb alkotása az inspiráló teljesítmény jegyében. Az autó középen elhelyezett két villanymotorja összesen 402 LE (300 kW) teljesítményt ad le, amelynek köszönhetően mindössze négy másodpercre van szüksége álló helyből a 100km/h sebesség elérésére, és 30 másodperc alatt 210km/h sebességre gyorsul fel. Az INFINITI EMERG-E felvonultatja mindazokat az izgalmas, új technológiákat, amelyeket a márka a nagy teljesítményű, hatásos megjelenésű, ugyanakkor fenntartható autók kifejlesztése során fog alkalmazni. Az új modell egyben az első olyan, középső motorelrendezésű sportautó, amelyen megjelenik az Infiniti friss formanyelve.

Infiniti M35 Hybrid
Az Infiniti standján az EMERG-E mellett - a kompromisszum-mentes megközelítés másik kiváló példájaként - ott lesz az M35h legújabb modellje is, amely mindössze 159g/km szén-dioxid kibocsátás mellett továbbra is 5,5 másodperc alatt gyorsul 100km/h sebességre, és ezzel a világ leggyorsabb hibrid szedánja a Guinness Rekordok Könyve alapján.

Infiniti FX Vettel Edition és RBR F1™ versenyautó
Párizsban az Infiniti kevésbé forradalmi meghajtású (420 lóerős, 5 literes V8 benzinmotoros), azonban hihetetlen nagy érdeklődésre számot tartó, legexkluzívabb crossover modellje is megjelenik a standon, a kétszeres Forma 1 világbajnok Sebastian Vettel közreműködésével kifejlesztett Infiniti FX Vettel Edition. A limitált szériás kiadásból mindössze 50 darab kerül a nyugat-európai piacra, és a 120.000 eurótól kezdődő (országonként változó) vételár ellenére már számos előrendelés érkezett.

infiniti-fx-vettel

A standon lesz még egy jármű, amin Sebastian Vettel neve szerepel: az Infiniti által támogatott Red Bull Racing F1™ versenyautó.

Infiniti G, EX és FX

A Párizsban kiállított Infiniti modellek sorát az FX30d luxus-terepjáró és az EX30d crossover extravagánsan felextrázott, prémium kivitelű modelljei zárják, mindkettő az Infiniti kimagaslóan hatékony és nagy nyomatékkal bíró 3.0 literes V6-os dízelmotorjával szerelve.
Az Infiniti G osztályt a kétajtós G37 Cabriolet sportkupé képviseli, amely alapáron minden extrát tartalmaz, így többek közt az erős és gyönyörűen duruzsoló V6-os motort és elektromosan nyitható keménytetőt a kabriózás szerelmeseinek.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER