2012. szeptember 17. hétfő, 19:37

 

A Chevrolet 75 éve, 1935-ben vezette be az SUV kategóriát a Suburban Carryall modellel. Szeptember 27.-én pedig a vadonatúj Chevrolet Trax ünnepli világpremierjét a Párizsi Autószalonon, mint a Chevrolet első autótípusa a gyorsan növekvő kis SUV szegmensben, hogy felsorakozzon a stílusos Captiva mellé.

chevrolet-trax

"A Chevrolet évtizedek óta ismert ügyes és megfizethető terepjáróiról. A Trax a hagyományos márkaértékek mellett többletet is ad: modern, sokoldalú és kis fogyasztású kis SUV, kezes, mint egy kiskocsi, mégis összkerékhajtású," mondta Susan Docherty, a Chevrolet Europe elnök-vezérigazgatója. "A Trax a modern kifejezése a Chevrolet egyik alapértékének, annak, hogy nagyszerű SUV modelleket épít és értékesít."

A 4,248 mm hosszú, 1,776 mm széles, 2,555 mm tengelytávú új, kis Chevrolet SUV erőteljes vonalai agilitásról és mozgékonyságról tanúskodnak. Markáns hűtőmaszkját az arany csokornyakkendő osztja ketté, erről azonnal felismerhető, hogy a Chevrolet család tagja a Trax.

Háromféle motor, igény szerinti összkerékhajtás
A Trax kényelmesen magas pozíciójú ülésein öten foglalhatnak helyet. Személyautóként vezethető, ugyanakkor terepjáróvá változik, ha kell.

A motorválaszték az 1.4-es benzines turbóból, az 1.6-os benzinesből és az 1.7 literes turbódízelből áll. Az elsőként említett gép teljesítménye 140 LE (103 kW), nyomatéka 200 Nm, erőátvitele hatfokozatú manuális sebességváltó. Összkerékhajtás ehhez, illetve a dízelhez rendelhető, amely 130 LE (96 kW) leadására képes és maximális nyomatéka 300 Nm. A manuális sebességváltójú kocsikban Start/Stop is van, de a dízel és az 1.4-es benzines* turbómotor hatfokozatú automatával is rendelkezésre áll.

uj-chevrolet-trax

Sok rakodóhely, online kapcsolat
A Trax belseje kifinomult és praktikus, műszerfalán mutatós műszerek és digitális kijelzők tájékoztatnak. Tárolóhelyben nincs hiány: a 358 literes csomagtartón kívül a középkonzol felett és két oldalán elhelyezett rekeszek és az ülés alatti tálca várják az úti holmit. Van rakodási lehetőség a poggyásztartó padlója alatt is. A hátsó üléstámla 60/40 arányban osztottan dönthető, de előre lehet fektetni az első utasülését is – összesen nyolcféle kombinációban rendezhető el a bútorzat.

A felsőbb felszerelési szinteken standard a Chevrolet MyLink, amely az okostelefon tartalmát jeleníti meg hétcolos, nagy felbontású, színes érintőképernyőn. Idén téltől kezdve navigációs alkalmazás lesz letölthető hozzá, a telefon által kidolgozott útvonalat a képernyőn mutatja.

Biztonsági felszereltség
Aktív és passzív biztonsági berendezések egész arzenálja védelmezi az utasokat: a Trax hat légzsákját elektronikus menetstabilizáló(ESC), emelkedőn elindulási asszisztens (HSA), kipörgésgátló (TC), blokkolásgátló (ABS) és elektronikus fékerő-elosztó egészíti ki. Utánfutó-stabilizáló (TSA) és lejtmeneti sebességszabályozó (HDC) az LT kivitelhez jár.



  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER