2013. február 14. csütörtök, 12:31

 

Márciusban, a 83. Genfi Autószalonon mutatkozik be Európának a teljesítményében, formatervében és kényelmi szolgáltatásaiban egyaránt megújult, továbbfejlesztett új, 2014-es Jeep Grand Cherokee.

A Grand Cherokee, amely eddig is a legtöbb elismerésben részesített nagyméretű szabadidőjárműnek számított, új, nyolcfokozatú automata sebességváltót kapott, amely a modellpaletta minden tagjához társítható. Az új erőátviteli egység alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást biztosít, miközben számottevően jobb gyorsítóképességet és tökéletesebb váltásokat eredményez.

jeep-grand-cherokee-2014

Az új külső és belső formai jegyek minden felszereltségi szinten mások és egyediek. Az új funkciók és megoldások között említést érdemel az új bi-xenon fényszóró LED nappali világítással, valamint az új külső/belső színkombinációk. A beltér exkluzív karakterét új, prémium anyagok (pl. Natura Plus bőr és kiváló minőségű fabetétek) alkalmazásával, továbbá egy új, háromküllős kormánykerék beépítésével fokozták. Az infotainment tartalom terén is újat nyújt a felfrissült modell, az új, 8,4 colos érintőképernyővel szerelt UConnect rendszertől a Jeep márkánál első ízben alkalmazott, testre szabható paraméterekkel rendelkező, 7 colos TFT műszerfali kijelzőig.

A legendás Jeep terepképességekről két rendszer: a Jeep Quadra-Lift légrugózás, valamint a Selec-Terrain tapadásszabályozó rendszer gondoskodik. Az új 2014-es Jeep Grand Cherokee emellett minden eddiginél modernebb aktív és passzív biztonsági szolgáltatásokat kínál, köztük az új Selec-Speed Control funkciót.

Az új 2014-es Jeep Grand Cherokee az olasz piacon, valamint Európában 2013 harmadik negyedévében mutatkozik be Laredo, Limited, Overland, Summit és SRT felszereltségi szinteken.

Új nyolcfokozatú automata sebességváltó
A Chrysler csoport új, nyolcfokozatú automata sebességváltója a 3,0 literes V6-os dízelmotorral, valamint a V6-os és V8-as benzinmotorokkal társítva jelenik meg a piacon. Az új sebességváltó alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és csekélyebb károsanyag-kibocsátást tesz lehetővé, ugyanakkor jobb gyorsítóképességgel ruházza fel az autót, pontosabban és finomabban vált a fokozatok között, valamint új szintre emeli az utazás minőségét. A 2014-es Jeep Grand Cherokee üzemanyag-fogyasztását az Eco üzemmód mérsékli tovább. Ez a funkció optimalizálja a fokozatváltásokat, illetve a V8-as modelleken a hengereket deaktiváló Fuel Saver rendszer működését. Amennyiben a vezető sportosabb vezetésre vágyna, a funkció a középkonzolon elhelyezett gomb megnyomásával kiiktatható. Az Eco üzemmód ezen kívül a Quadra-Lift légrugózási rendszer működését is befolyásolja (amennyiben az autó azzal fel van szerelve): a járművet egyedi magasságig süllyesztve tovább javítja a Grand Cherokee aerodinamikáját, és ezáltal üzemanyag-fogyasztását.

Új külső dizájn

A 2014-es Jeep Grand Cherokee hű maradt a modellt eredetileg világhírre emelő, kompakt és exkluzív formatervhez, stílusát tekintve azonban megújult. Az orron alkalmazott módosítások egy része határozottan még inkább prémium, sportosabb arculattal ruházzák fel a járművet, anélkül, hogy hátrányosan érintenék annak szabad hasmagasságát. A fölső hűtőmaszk minden modellváltozaton alacsonyabb, a fényszórók keskenyebbek, a homlokrész alulsó szegmense valamivel feljebb költözött, míg a ködfényszórókat magasabban, feltűnőbben helyezték el.
A far kialakítását is módosították: itt új, nagyobb lámpatesteket találunk LED fényforrásokkal. Nagyobb és aerodinamikailag hatékonyabb lett a légterelő, az újraformált csomagtérajtó jobb hátratekintést engedélyez, a hátfal alsó szakasza pedig mostantól minden modellváltozatnál eltérő.
A 2014-es Jeep Grand Cherokee dizájnját a következő jellemzők egészítik ki: új, bixenon fényszórók LED-es nappali világítással (minden kiviteli szinten alapfelszerelés), új rajzolatú keréktárcsák, továbbá új külső/belső színharmóniák, amelyek még tovább erősítik a Jeep zászlóshajójának prémium megjelenését.

jeep-grand-cherokee-muszerfal

Új beltéri kialakítás
A modell belterét új, kiváló minőségű anyagok (pl. Natura Plus bőr vagy fa) alkalmazásával tették még vonzóbbá. Azonnal szembeötlik az átdolgozott középkonzol, amelyen az új, 8,4 colos UConnect  érintőképernyő mellett a nyolcfokozatú automata sebességváltó új, bőrborítású, elektronikus fokozatválasztó karja is található. A 2014. modellévi Jeep Grand Cherokee minden kivitele egyedi, saját stílust kapott, hála a modellváltozatonként eltérően alkalmazott anyagoknak és színkombinációknak.

Summit felszereltségi szint: még exkluzívabb

A Jeep Grand Cherokee modellkínálatának csúcsán elhelyezkedő Summit kivitel a legkiválóbb minőséget nyújtja, a prémium Natura Plus bőr üléskárpitoktól az első tetőoszlopokat és a tetőlemezt borító exkluzív, nyersbőr-hatású anyagig. A Summit szint kiváltsága a tizenkilenc hangszórós, 825 wattos, nagyteljesítményű Harman Kardon surround audiorendszer. Az ultramodern rendszerhez tizenkét csatornás erősítő és három mélynyomó tartozik, és különlegesen részletgazdag zenei élményt biztosít az utasoknak és a vezetőnek.

Új UConnect rendszer 8,4 colos érintőképernyővel
A 2014-es Jeep Grand Cherokee-hoz megrendelhető az új UConnect rendszer, amelynek 8,4 colos érintőképernyőjéről tisztán és egyértelműen leolvasható minden, a vezetéshez szükséges, az utazás kényelmével kapcsolatos információ. A tökéletesen biztonságos és egyszerű működtetés érdekében a kormányról vezérelhető audio komponens és konnektivitási elemek mellett egy innovatív, hangvezérelt kihangosító rendszer is rendelhető. Ezen funkciók révén a vezetőnek nem kell elengednie a kormánykereket, mégis könnyen kezelheti az összes interfészt.

Új, háromküllős kormánykerék, és 7 colos kijelző a műszerparkban
A 2014- es Jeep Grand Cherokee másik fontos újdonsága az új, háromküllős bőrkormány, amelyet az Overland és Summit felszereltségi szinteken kiváló minőségű fabetétek díszítenek. Az optimalizált vezetési testhelyzetet nyújtó kormányról tökéletes biztonságban kezelhető a rádió, a sebességtartó automata, a telefon és a hangvezérlés funkció. Minden felszereltségi szinten alapfelszerelés a kormánykerék mögé szerelt váltófül. Végezetül a 2014-es Jeep Grand Cherokee műszerparkjában új, 7 colos, többfunkciós kijelző kapott helyet; a TFT folyadékkristályos monitoron megjelenített információkat a felhasználó konfigurálhatja.

Új Selec-Speed Control

A Selec-Terrain tapadásszabályozási rendszert az új Selec-Speed Control funkció bevezetésével fejlesztették tovább. Ez a funkció az Off-road terepcsomaggal karöltve lehetővé teszi, hogy a vezető emelkedőn vagy lejtőn haladva a gáz- vagy fékpedál helyett a sebességváltó fülek segítségével szabályozza a jármű sebességét.

jeep-grand-cherokee-uj

Új biztonsági rendszerek

Az új 2014-es Jeep Grand Cherokee eddig is széles körű biztonsági felszereltséggel büszkélkedhetett, kínálata azonban mostantól még gazdagabb. Az új funkciók sorában megtalálható a „Ráfutásos ütközésre figyelmeztető”, illetve azt „Ütközést elhárító” rendszer. Ez a berendezés radar segítségével ellenőrzi, hogy a Jeep Grand Cherokee nem közeledik-e túlságosan nagy sebességgel az elöl haladó járműhöz, és szükség esetén riasztja a vezetőt, hogy az közbeavatkozva elkerülhesse az ütközést. Amennyiben a vezető nem reagál a figyelmeztető jelzésre, az „Ütközést elhárító” rendszerrel kiegészített „Ráfutásos ütközésre figyelmeztető” rendszer automatikusan lelassítja a Grand Cherokee-t, elkerülve az elöl haladó autóval történő ütközést.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER