2012. június 29. péntek, 16:14

 

A BMW Group és a Toyota Motor Corporation megállapodott, hogy még magasabb szintre emelik közös tevékenységüket, a vállalatok szándéknyilatkozatot írtak alá az együttműködésről négy technológiai területen.

Akio Toyoda, a Toyota Motor Corporation (TMC) elnöke ma a BMW müncheni központjában találkozott Norbert Reithofer-rel, a BMW AG igazgatótanácsának elnökével, ahol közösen bejelentették, hogy a tavaly decemberben elkezdett együttműködést várhatóan további területekre is kiterjesztik. A két vezető szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy a két vállalat hosszú távú közös munkába kezd négy technológiai területen: az üzemanyagcellás rendszerek fejlesztése, a jövőbeli sportkocsik szerkezetének és részegységeinek közös fejlesztése, az elektromos hajtásláncok kialakítása és a könnyűsúlyú technológiák fejlesztése terén.



Reithofer és Toyoda urak ma írták alá azt a nyilatkozatot is, amelyben megerősítik, hogy elkötelezik magukat vállalataik stratégiai, hosszú távú együttműködésének kiterjesztése mellett.

Reithofer úr így nyilatkozott: “Szeretnénk még inkább versenyképes pozíciót kialakítani a jövőbeli fenntartható technológiák terén; ezért is írtuk ma alá ezt a szándéknyilatkozatot. A Toyota és a BMW Group stratégiai elképzelése  ezentúl közös lesz, a jövő fenntartható mobilitásával kapcsolatban. Az együttműködés hatalmas lehetőséget jelent arra, hogy továbbra is vezető szerepet töltsünk be az autóiparban.”

Toyoda úr hozzátette: “A BMW és a Toyota egyaránt arra törekszik, hogy minden idők legjobb autóit alkossa meg. Nagyon tiszteljük  egymást, így a következő lépést már együtt tehetjük meg a közös cél felé.” Majd így folytatta: “A Toyota nagy erőssége a környezetbarát hibrid és üzemanyagcellás technológiák… A BMW pedig kifejezetten erős a sportkocsik fejlesztésében. Nem csoda hát, ha izgatottan várom, milyen autók születnek majd együttműködésünk eredményeként.”

2012 márciusában a BMW Group és a TMC szerződést írt alá az új generációs lítium-ion akkumulátorcellák közös kutatásáról. Ezen túlmenően tavaly decemberben megállapodás született a BMW Group és a Toyota Motor Europe között arról, hogy 2014-es kezdettel a BMW Group rendkívül hatékony 1,6 és 2,0 literes dízelmotorokat szállít a Toyota Motor Europe részére.

A ma aláírt szándéknyilatkozat megerősíti ezt a tavaly decemberi megállapodást, s ennek alapján lehetőség nyílik egyéb lehetséges közös projektek kijelölésére és megvitatására is.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER