2012. április 11. szerda, 15:14

 

A Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) ma bejelentette, hogy megkezdődött a Yaris Hybrid gyártása. A szerelőszalagról elsőként legördülő jármű egy észak-franciaországi vásárló megrendelésére készült.

yaris-hibrid

A Toyota francia gyára 2001. szeptemberében kezdte meg működését. A TMMF a legelső franciaországi és európai gyártólétesítmény, ahol „B” szegmensbeli, full hybrid hajtású járművek készülnek. A jeles esemény a Toyota átfogó európai stratégiájának szerves része, hiszen a vállalat azt tervezi, hogy a 2020-as évekre termékpalettájának minden típusához kínál majd hibrid modellváltozatokat.

toyota-yaris-hibrid

Az első elkészült autót köszöntő ünnepségen a TMMF elnöke, Makoto Sano elmondta: “Büszkék vagyunk rá, hogy megkezdtük Európában a „B” szegmens első full hybrid modelljének gyártását. Szilárd elhatározásunk, hogy vásárlóink számára a legmagasabb szintű minőséget biztosítsuk. Azzal, hogy ez a modell itt készül, kiváló lehetőségek kínálkoznak a TMMF és a valenciennesi régió számára. Miközben a benzin ára egyre magasabbra emelkedik, mi egy tökéletes, üzemanyag-takarékos autót kínálunk a városi vásárlóknak.”

A Yaris Hybrid a harmadik generációs Toyota Yaris génállományát örökölte: az autó kompakt karosszériája tágas utasteret rejt, és rendkívül fürgén mozog a nagyvárosi forgalomban. A modellt a Hybrid Synergy Drive® HSD hajtáslánc kisebb méretű változata mozgatja, amelynek átgondolt kialakítása révén az autó hátsó üléssora és csomagtere ugyanolyan tágas, mint a hagyományos hajtású Yarisé.

toyota-yaris-hybrid

A kis fogyasztású, csekély károsanyag-kibocsátású és alacsony költségekkel fenntartható, különlegesen csendesen működő autó HSD rendszere garanciát jelent a környezetbarát és olcsó autózásra. A Yaris Hybrid CO₂-kibocsátása mindössze 79 g/km, üzemanyag-fogyasztása pedig 3,1 l/100 km a városi forgalomban, így az autó magasra helyezi a mércét a B-kategóriában.

Az észak-franciaországi Valenciennes-ben működő Toyota Motor Manufacturing France 2001-ben kezdte meg a Yaris gyártását és 2012. április 1-én a termelés átlépte a 2,1 milliós darabszámot. Az új full hybrid modell gyártásához a vállalat alaposan és körültekintően készítette fel az üzemet és a munkatársakat. A gyártósort részben átalakították, hogy alkalmassá váljon az új rendszerű váltómű, fékrendszer, inverter és akkumulátor-egységek beszerelésére. A présüzemben is új beruházások történtek. A gyártásban résztvevő alkalmazottak továbbképzésen vettek részt, ahol elsajátították a nagyfeszültségű részegységek kezelésének módját, valamint a legmagasabb szintű minőség biztosítását.

toyota-yaris-muszerfal

A Toyota mintegy 25 millió eurót fektetett be, hogy a TMMF felkészüljön a Yaris Hybrid gyártására, így a harmadik generációs Toyota Yaris gyártásához szükséges átállás teljes költségének összege eléri a 125 millió eurót.

A TMMF a világ azon öt Toyota-gyárának egyike, amelyek fenntartható működésű üzemnek minősülnek. A gyártáshoz szükséges víz 60 százalékát 2011 óta esővízből és újrahasznosított vízből nyerik. A tiszta gyártási folyamatok megvalósítása érdekében az üzem 2007-ben teljes hulladékkezelési folyamatát modernizálta.

A Toyota eddig több mint 400.000 full hybrid hajtású autót értékesített Európában és az eladások üteme folyamatosan gyorsul.




  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER