2012. június 15. péntek, 15:42

 

Várhatóan újabb lendületet vehetnek a Hyundai díjnyertes, új generációs i30 modelljének eladásai, mivel a márka a mai napon megkezdi a kombi karosszéria-változat gyártását a csehországi Nošovice-i üzemében.

A kombi megőrizte mindazon jellemzőket, amelyek ötajtós, ferdehátú testvérét hallatlanul sikeressé tették Európa-szerte – a minőséget, az ár-érték arányt, a stílusos formatervet, a gazdaságos üzemet és az élvezetes vezethetőséget –, és ezeket nagyobb hasznos terhelhetőséggel kiegészítve teszi teljessé.

hyundai-i30-wagon

Az új generációs i30-ra megjelenését követően alig néhány héten belül csaknem 60 000 megrendelés érkezett, és ezzel a (szintén Európában gyártott) ix35 kompakt szabadidőjárművet megelőzve 2012. legnépszerűbb Hyundai modellje lett az európai piacon. A Hyundai várakozásai szerint a kombi megjelenése tovább fogja növelni a modellcsalád eladásait; az új variáns várhatóan 30 százalékkal részesedik majd a teljes értékesített darabszámból.

„Az ötajtós kivitel rendkívül kedvező fogadtatását követően a kombi piaci megjelenésével az új generációs i30 európai bevezetése következő fázisába lépett. A kombi nem csak megfontolt választást jelent a vásárlók számára, de egyben a Hyundai európai formatervező, fejlesztő és gyártó létesítményeiben dolgozó kollégáink által végzett munka minőségét és jelentőségét is kihangsúlyozza” – nyilatkozta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke és ügyvezető igazgatója.

Az új generációs i30 – ötajtós kivitelében éppúgy, mint kombiként – hamisítatlanul európai karakterrel bír, hiszen a modellt Németországban, a Hyundai Motor Europe rüsselsheimi műszaki központjában tervezték és fejlesztették, kifejezetten az európai vásárlók igényeit szem előtt tartva.

Az alaphelyzetében 528, lehajtott ülésekkel 1642 liternyi csomagteret kínáló, új generációs i30 wagon változatlanul stílusos megjelenés mellett kínál fokozott praktikumot. A kombit a kezdetektől a ferdehátú kivitellel párhuzamosan fejlesztették, így a formatervezők kidolgozhattak egy olyan, koherens formavilágot, amely a Hyundai „folyékony szobrászat” formanyelvéből kiindulva erőteljes családi vonásokat mutat.

Amint egyre magasabbra kúszik az európai eladási ranglistákon, úgy részesül egyre több rangos elismerésben az új generációs i30. A díjak sorában külön említést érdemel az ötcsillagos Euro NCAP teszteredmény. Ezen a vizsgálaton az autó 90 százalékos részeredményt ért el a gyermek utasvédelem terén, a „18 hónapos” és a „3 éves gyermek” biztonsági ellenőrzéseket egyaránt maximális pontszámmal zárva.

Az új generációs i30-at a közelmúltban az „Év Autójának”, illetve a „Legjobb családi autónak” kiáltotta ki a nagyra becsült brit Carbuyer.co.uk internetes magazin, igazolva, hogy a modellt kifejezetten az európai vásárlók elvárásai szerint fejlesztették.

Az új generációs i30 modelleket az ix35 és ix20 típusokkal együtt, a Hyundai Nošovice-i üzemében gyártják. A csehországi gyárban 2011 szeptemberében vezették be a harmadik műszakot, amelynek kapcsán mintegy 900 új dolgozót vettek fel. 2012 első öt hónapjában az elmúlt év azonos időszakához képest 39 százalékkal nőttek a termelési darabszámok. Június elején egy második sebességváltó üzemet is felavattak a gyárban, amely további 97 munkahelyet teremtett.

Mint a Hyundai összes, újonnan bevezetett modellje, az új generációs i30 is alapfelszerelésként kínálja az ötéves Tripla 5 szolgáltatásai csomagot. Az autóiparban egyedülálló csomag ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garanciát, ötéves asszisztencia szolgáltatást és öt éven át igénybe vehető, évenkénti átvizsgálást foglal magába.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER