2013. szeptember 11. szerda, 16:42

 

A Hyundai Motorsport elvégezte első murvás tesztet a fejlesztés alatt álló 2014-es i20 WRC-vel. A nemrég leigazolt tesztpilóták közül mindhárman vezették az i20 WRC-t. Juho Hänninen, Bryan Bouffier és Chris Atkinson közreműködésével a csapat egész sor új alkatrészt próbált ki a 2014-es bemutatkozó évre készülve.

Sűrű hónapunk volt, az alapos tesztekkel rengeteget megtudtunk az új Hyundai i20 WRC képességeiről és potenciáljáról különféle körülmények között. Ahogy az első teszteken lenni szokott, adódtak megoldandó problémák, de épp ez a célja a próbáknak. Rászántuk a szükséges időt a hibák elemzésére és megértésükre. Három nagy tudású versenyzőt szerződtettünk a fejlesztési munkákhoz Juho, Bryan és Chris személyében. Mérleget vonva, a múlt havi teszteket rendkívül eredményesnek érzem”- hangsúlyozta Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke.




A csapat két külön tesztet végzett, amelyekben az aktuális i20 WRC-t alaposan próbára tették. Az elsődleges cél a versenyalkatrészek tesztelése volt a FIA rali világbajnokság körülményeit idéző környezetben.

„A legutóbbi két tesztre Dél-Franciaországba utaztunk, Lastours vára mellé és a pireneusokbeli Mazametbe. Mindkét terület változatos feltételeket kínált számunkra. Fontos, hogy adatokat gyűjtsünk durva, murvás, gödrös, és tempós, szépen ívelő utakon is. A Hyundai Motorsport fejlesztő és konstruktőrcsapata Alzenauban folyamatosan dolgozik az i20 WRC tökéletesítésén, így a legutóbbi tesztek segítenek véglegesíteni az autó fő mechanikus alkotóelemeit, így a sebességváltót és a futóművet. Alapjában véve a korábbi aszfaltos teszteken használt autó továbbfejlesztéséről van szó” – folytatta Nandan.

A csapat a tesztekkel saját működését is tökéletesítette, erősítette a kapcsolatot a csapattagok között és kialakította a feladatokat az év hátralévő tesztjeire.



„Temérdek feladatot kellett elvégeznünk rövid idő alatt, de érzem, hogy már most jól működik a csapategység. Fontos mérföldkőhöz értünk a murvás tesztek megkezdésével, de még bőven van teendőnk a bemutatkozásig, a jövő évi Monte-Carlo rali-ig hátralévő hónapokra. Eddig minden kitűzött célt elértünk és büszke vagyok csapatunk erőfeszítéseire. Bizakodóan várjuk a fejlesztés következő szakaszát” - összegezte Nandan.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER