2013. május 31. péntek, 01:19

 

Néhány hónapnyi intenzív felkészülést követően a Hyundai Motorsport kivitte a műhelyből az i20 WRC-t, hogy megkezdje a modell gyakorlati tesztprogramját.


A Hyundai i20 WRC sikerrel teljesítette első próbafutamát a Hyundai Motorsport németországi alzenaui központjának közelében fekvő tesztpályán. A teszteket a csapat műszaki stábja végezte, nem tapasztaltak semmilyen problémát. A tesztelés folyamata ezt követően felgyorsul, hogy az autó időben felkészülhessen a FIA 2014-es Rali Világbajnokságára.

hyundai-i20-wrc

A háromnapos, 550 kilométeres próbát követően kezdetét vette az autó első, teljes körű tesztje. Ennek során a mérnökök különféle beállításokat próbáltak ki, és értékes adatokat gyűjtöttek, amelyeket a Hyundai Motorsport létesítményében fognak kielemezni. Az autó teljesítményének minden fő mozzanatát kiértékelték, a program elsődleges szerepe az volt, hogy az i20 WRC 1,6 literes turbómotorjáról gyűjtsenek be minél több adatot.

Michel Nandan csapatfőnök: „El kell ismernem, megindító pillanat volt az i20 WRC-t először mozgásban látni. Az év hátralévő részében intenzív tesztek várnak ránk, Európa legkülönfélébb helyszíneire utazunk, hogy olyan, eltérő körülmények között, változatos talaj- és útviszonyok mellett tehessük próbára az i20 WRC-t, amelyek majd a jövő évben, a Rali Világbajnokságon várnak ránk”

hyundai-i20-rally

A Hyundai i20 WRC modellt a Hyundai Namyang K&F központja tervezte Dél-Koreában, az autót a Hyundai Motorsport alzenaui németországi központjában készítik fel a versenyre.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER