Címkék: Citroen | Citroën C3 | technológia

2016. június 29. szerda, 19:05

 

A Citroën ma bemutatja az új C3-at, megújítva legnépszerűbb modelljét, amelyből 2002 óta több mint 3,5 millió példányt értékesített.

 

Színes személyiségével, életteli, optimista megjelenésével fittyet hány az elcsépelt megoldásokra. Egyedi formájával messze kitűnik társai közül. A merész stílushoz gazdag személyre szabási lehetőségek társulnak. Az utastérben a kényelemé a főszerep: az új C3 fedélzetén az utazás kikapcsolódás is egyben. Természetesen a korszerű internetalapú technológiák sem hiányozhatnak: világpremiernek számít a ConnectedCAM Citroën™ beépített HD kamera, mellyel villámgyorsan megoszthatjuk a fényképeinket és videofelvételeinket.

Az új C3 érkezése felpezsdíti az autópiacot. A sztereotípiáktól mentes sokoldalú kisautó eleven, színes és lebilincselő egyéniségével emelkedik ki a versenytársak közül. 

„Az összes jellegzetes Citroën-stílusjeggyel rendelkező új C3 fantasztikus ütőkártya, amely új lendületet ad a márkának. Hatalmas lehetőség ez a népszerű modell számára, amelynek az európai Citroën eladások közel egyötöde köszönhető. Határozott egyéniségével és rendkívüli kényelmével a C3 számos új ügyfél meghódítására és egyben a márkaimázs megújítására is alkalmas.”
Linda JACKSON, a CITROËN vezérigazgatója

c3-eleje

Az új Citroën C3 is a Citroën hagyományos értékeire épít:

OPTIMISTA, merész dizájn jellemzi. A magas kialakítású, karizmatikus orr-rész és az erősen ívelt oldalvonalak erőteljes és energikus megjelenést kölcsönöznek az autónak. A letisztult formák, a jellegzetes grafikai elemek és a színek összjátéka korszerű, trendi autót eredményezett. Az egyedi karaktert tovább erősíti a számtalan személyre szabási lehetőség. Íme egy elérhető modell, amely sokak számára lehetővé teszi, hogy a saját személyiségét tükröző, karakteres autója legyen. Az új C3 két karosszériaszínt kombinál: a háromféle tetőszín a ködfényszórókon, a tükörházakon, a hátsó háromszögablakon és az Airbump® védőelemeken is visszaköszön. Ami az utasteret illeti, egyéni ízlésünktől függően négyféle belső kivitel közül választhatunk. A speciális kialakítású ülések és a vízszintes tagolású, letisztult műszerfal is hozzájárulnak a fantasztikus térérzethez.

EMBERKÖZELI, ezért páratlanul jó közérzetet biztosít. A Citroën Advanced Comfort® programot követve a tervezők újragondolták és korszerűsítették a kényelmi megoldásokat. A már ránézésre is kényelmes ülések, a kivételes fényviszonyokat biztosító panoráma üvegtető, az ötletes tárolóhelyek és a hívogató, tágas terek az első pillanattól kimondottan kellemes érzéssel töltik el az embert. A pozitív benyomást tovább erősíti a színek és a felhasznált anyagok összhatása. A C3 enteriőrje a lakberendezés és az utazás világából merít ihletet, és olyan életteret nyújt, melyben mindenki garantáltan otthon érzi magát. Az új C3 amolyan védőburkot von az utasok köré, mely hatékonyan kiszűri a külvilág zajait. A C3 használatát nagyban megkönnyíti a valamennyi funkciót magában foglaló 7” érintőképernyő és a szabad kezes nyitó- és indítórendszer. Az új C3 öt ajtóval rendelkezik, így visszafogott hosszmérete (3,99 m) ellenére praktikus autó.   

INTELLIGENS, hiszen a legkorszerűbb technológiákkal büszkélkedhet. Világpremier a tökéletesen integrált, csatlakoztatott HD kamera, a ConnectedCAM Citroën™. A nagy látószögű kamerával pillanatfelvételek és videók készíthetők, melyeket tetszés szerint megőrizhetünk, vagy a közösségi oldalakon azonnal megoszthatunk. Az új C3-at a vezető életét megkönnyítő berendezésekkel is gazdagon elláttál: hangvezérléssel működő, valós idejű 3D navigáció, tolatókamera, véletlen sávelhagyásra figyelmeztető jelzés, holttér-figyelő rendszer. Kiváló hatékonyság jellemzi az új C3 motorkínálatát is: a nagy teljesítményű, remek hatásfokú PureTech benzinmotorokhoz és BlueHDi dízelmotorokhoz legújabb generációs EAT6 automata sebességváltó is kérhető.

01 „OPTIMISTA”: MERÉSZ DIZÁJN JELLEMZI

1. Bámulatosan laza
Az új CITROËN C3 merész dizájnjával és jellegzetes karakterével első pillantásra felhívja magára a figyelmet. Fellépéséből frissesség, energia és egyben masszív erő árad. Azonnal ráismerni: a kategóriában uralkodó sztereotípiákat kerülve megőrizte elődje kerekded vonalait, ám még nagyobb dinamizmussal ruházta fel azt.

Az új C3 vérbeli Citroën: méretei és arányai egyedi, azonnal felismerhető sziluettet eredményeznek.
A megemelt orr-rész robusztus hatást kelt, és a karosszéria vonalvezetése kiegyensúlyozott összképet nyújt. Az egységes, minden agresszivitástól mentes, letisztult formákat erőteljes grafikus elemek teszik még hangsúlyosabbá.

A két szinten elhelyezett jellegzetes Citroën világítótestek kiemelik az autó „tekintetét”, és ráirányítják a figyelmet a magas motorháztetőre. A márkaemblémából kiinduló dupla krómcsík a gépjármű teljes szélességében egészen a LED-es nappali menetjelző lámpákig húzódik. A ködfényszórókat üde színfoltként színes betétek keretezik.

Oldalnézetben a fekete szélvédőkeret tartotta „lebegő” tető vonja magára először a figyelmet. A feszes tetővonalak dinamikusabbá teszik az autó sziluettjét. Az oldalablakok alsó pereme a megemelt motorháztető vonalát követi. Ez a formai egyensúly higgadtságot és nyugodt derűt kölcsönöz az autónak. A szelíd vonalakkal határolt, töretlen felületek a piac legnagyobb átmérőjű (640 mm) kerekeit rejtik.  A C3 egyedi jellegét erősítő nagy kerekek a kényelmet is növelik, hiszen még 17” változatban is megmarad az abroncs oldalfalának magassága. A kerékdobok – a crossover jelleget hangsúlyozandó – sárvédő-szélesítést is kaphatnak. A nagy ívű „izmos” hátsó sárvédőknek köszönhetően az autó minden tagja rajtra készen, energiával telten várja az indulást – s a kifejezetten rövid túlnyúlások pedig még tovább fokozzák ezt az érzést.

Az Airbump® betétek sajátos grafikai elemként nemcsak a karosszéria védelmét szolgálják, de a gépjármű stílusát is karakteresebbé teszik. A karcolásbiztos felület alatt rejlő légbuborékok ütéstompító hatással rendelkeznek. A hőre lágyuló poliuretánból (TPU) készült védőelemek ellenállnak a nap, a víz, az elöregedés vagy a karcolások jelentette mindennapi megpróbáltatásoknak. Az Airbump® védőelemek 6 levegőkapszulából állnak, és az ajtók – különösen városban sérülékeny – alsó részét védik. Az Airbump® elemeket a tető színétől függően függően fehér, vagy piros keretezés díszíti.

A hátsó rész a gépjármű szélességét hangsúlyozza. A sima felületek kiemelik a 3D hátsó lámpákat, és egyedi, csúcstechnológiás jelleget kölcsönöznek az új C3-nak. Az alsó védőzóna a mindennapi strapabírás jegyében fogant. Változott a C3 felirat: a hármas szám fekete színű, krómkeret szegélyezi, és a C4 Cactusszal bevezetett krómkeretes, fényes fekete márkaemblémára hajaz.

A komoly aerodinamikai fejlesztések eredményeként sikerült 0,63 m²-re csökkenteni az új C3 SCx értékét. Az előző generációhoz képest 4 cm-rel alacsonyabbra került a tető. Az orr-rész tervezésekor különös figyelmet fordítottak az optimális légáramlásra.

2. Igazi élettérként működő tágas utastér
Az új C3 utasterét a tervezők mintegy otthonunk meghosszabbításaként képzelték el, olyan helyként, ahol jól érezzük magunkat, és fel is tudunk töltődni. A beltér ennek megfelelően barátságos, modern, kényelmes és felhasználóbarát. A térkialakítás és az anyagválasztás tekintetében olyan területekről merít ihletet, mint az építészet, a belsőépítészet vagy a lakberendezés. Olyan élettér akar lenni, ahol jó közérzet, nyugalom és béke uralkodik, de a kikapcsolódás és a mindennapokból való elmenekülés illúziója is biztosított. Nem véletlenek tehát az utazás világára történő apró utalások, így például az utazótáskák fogantyúját idéző, más Citroën modellekről is ismerős ajtópántok.

A belső dizájnt letisztult terek, teljes egyöntetűség, szelíd, telt formák jellemzik. A térérzékelést azonnal meghatározza a jellemzően vízszintes tagolás, azon belül is a jármű teljes szélességében húzódó, egy tömbből faragott műszerfal, melynek letisztultsága a többi forma egyszerűségét visszhangozza. A különböző funkciók elérését megkönnyíti középső részébe finoman illeszkedő 7” érintőképernyő. A két szélen elhelyezkedő krómkeretes szellőzőnyílás még tovább szélesíti a látószöget.

A műszerfalat keresztirányban széles csík szeli ketté, ami tovább tágítja a teret, és egyedi karaktert kölcsönöz az utastérnek. Felületi kiképzése az ügyfél kívánságának megfelelően többféle lehet – fényezett, szövet, vagy műanyag borítású, díszöltéses, vagy sima, krómozott vagy színes dekorelemekkel díszített –, és nagyban hozzájárul az igényes belső kivitelhez. Az egységes hangulat és a minőségi hatás érdekében kiképzése mindig az ülések anyagához igazodik.

Mint a fedélzeti kényelem kulcsfontosságú elemeit, az új C3 üléseit úgy tervezték, hogy széles és kényelmes ülőhelyeket kínáljanak. A hangsúly a térérzet növelése és a kényelem fokozása érdekében itt is a szélességen volt. Ezt az érzést erősítik a jellemzően nem autós területekről kölcsönvett meleg hatású, ragyogó anyagok is. A legapróbb elem is szervesen illeszkedik a gondosan kidolgozott, egységes egészbe.

c3-oldal

3. A kategóriában példátlan személyre szabási lehetőségek
A társadalmi elvárásoknak megfelelően autója egyedi kialakításával mindenki szabadon kifejezheti a személyiségét és egyéni stílusát. Nincs még egy olyan kiskategóriás modell, amelyik a személyre szabási lehetőségeknek ilyen egységes és gazdag kínálatát nyújtaná. Az új C3 így jó eséllyel tudja megszólítani azokat az ügyfeleket, akik autójukban saját egyéniségüket szeretnék viszontlátni. A személyre szabás azonban nem merül ki néhány színfolt elhelyezésében. Az önkifejezést és a presztízsnövelést szolgáló minőségi megoldások egységes és átgondolt rendszeréről van szó, mely a gépjármű külsejét és belsejét egyaránt érinti. A tetszés szerinti mértékben modern vagy klasszikus, dinamikus vagy trendi külsőhöz barátságos és meleg vagy inkább dinamikusabb, high-tech jellegűbb belső hangulat választható.

Az új C3 külső színvilága kéttónusú: a kilencféle karosszériaárnyalathoz (hófehér, Perla nera fekete, Shark szürke, alumíniumszürke, rubintvörös, mandulazöld, kobaltkék, Orange Power és homokszín) háromféle tetőszín (opálfehér, fekete, ralipiros) társul, ami mintegy36-féle színkombinációt tesz lehetővé. Így a hagyományosabb árnyalatokat fel lehet dobni egy színes tetővel, vagy fordítva, egy divatosabb, feltűnőbb karosszériaszínt jól kompenzálhat egy visszafogottabb tetőárnyalat. A számtalan kombináció is része az új C3 modern, életteli stílusának.

Az egyedi kialakítás lehetősége azonban nem pusztán a két szín kiválasztására korlátozódik. A tető színe az egységes és karakteres megjelenés érdekében több helyen is visszaköszön az új C3 külsején. Elöl a ködfényszórók díszítőelemén, oldalt az Airbump® védőelemek kontúrjain, a tükörházakon és a hátsó háromszögablakon jelennek meg az ismerős színfoltok, melyek nagyban hozzájárulnak a gépkocsi egységes megjelenéséhez.

Az utastérben négyféle belső kivitel közül lehet választani. A különbség elsősorban a műszerfallal harmonizáló speciális üléskárpitokban keresendő. A színek és harmóniák játéka a legkülönbözőbb igényeket is kielégíti.

A szériakivitelt letisztult dizájn jellemzi, melyben sárga díszöltésekkel feldobott semleges színű kárpit dominál.
A Metropolitan Grey kivitel a világos utastér mellett teszi le a voksát. A világos, ragyogó színek és a műszerfalon is visszaköszönő meleg hatású textíliák olyan harmonikus egységet alkotnak, amelyet bármelyik lakberendező megirigyelhetne.
Az Urban Red kivitel a dinamizmus jegyében a sötét és élénk színek kontrasztjára épít. A műszerfalbetét bevonatán piros díszöltések láthatók, és körülötte is – a műszerfal teljes szélességében – piros szegély húzódik.
A Hype Colorado kivitel igényes, puha tapintású anyagaival és a speciális megmunkálással már a luxuskategória felé kacsintgat. Ehhez a kivitelhez kétszínű kormány tartozik.

2  „EMBERKÖZELI”: A JÓ KÖZÉRZETET ÁLLÍTJA KÖZÉPPONTBA

Az új C3 tervezői a Citroën Advanced Comfort® programnak megfelelően egységes, mindenre kiterjedő Citroën kényelem és a jó közérzet biztosítására törekedtek.

1. A jó közérzetet szolgáló belső kialakítás
A rendkívül kényelmes ülések, az utasteret fénnyel elárasztó panoráma üvegtető, a tekintélyes méretű tárolóhelyek és a hívogató, tágas terek az első pillanattól kellemes érzéssel töltik el az embert. A pozitív benyomást tovább erősíti a színek és anyagok összjátéka, mely a lakberendezés és az utazás világából merít ihletet. Az utasteret szelíd, telt formák és letisztultság jellemzik, és a dominánsan vízszintes műszerfalnak köszönhetően a rendelkezésre álló tér is nagyobb. A harmónia érzését az ajtók, az ülések és a műszerfal egységes kiképzése is erősíti. A meleg hatású, világos textil minőségi megjelenést és kivételes vizuális egységet biztosít. Az egységes dizájnnak köszönhetően az új C3 utasai igazi védőburokban érezhetik magukat, mely – akárcsak egy elegáns, ugyanakkor kényelmes ruha – az otthonosság érzetét nyújtja.

Az otthonosság érzetéhez a kivételes térélmény is hozzátartozik. Az új C3 olyannyira tudja ezt, hogy helykínálat szempontjából igazi referenciának számít a piacon. Plusz tér szabadult fel a műszerfal és az ülések speciális kialakításával: a vállaknál mért szélesség 1379 mm (2 cm-rel több, mint az előző generáció esetében). A hátsó utasok sem panaszkodhatnak: a második sorban is bőséges hely áll rendelkezésre térdmagasságban. Az első ülések kiképzése és a felfelé keskenyedő háttámla nemcsak az optimális kilátás miatt fontos, de az elül ülőkkel való kommunikációt is megkönnyíti, ami a jó hangulat záloga. A panoráma üvegtetőnek köszönhetően pedig minden hely egyformán fényárban úszik.

Az új C3 tervezői különösen nagy gondot fordítottak az ülőhelyekre. A széles, nagy ülések nemcsak rendkívül kényelmesek, hanem modern stílusukkal is kitűnnek. Kényelmes támaszt nyújtanak a deréknak, és a választott anyagoknak, valamint a rugalmasabb szivacsoknak köszönhetően komfortszintjük a legjobbakéval vetekszik. A vezető és az utasok több lépcsőben tapasztalhatják meg ezt a kényelmet: először az ülőlap puhaságát, majd az ülés formájából következő remek tartást élvezhetik. A puhább szivacsok egyben az út egyenetlenségeit is jobban szűrik, és nagyobb menetkényelmet biztosítanak.

10,7 m-es fordulókörével az új C3 rendkívül mozgékony autó. Kompakt méretei (3,99 m hosszú) különösen városban hálálják meg magukat. Az 5 ajtó és az 5 férőhely minden helyzetben praktikus használatot biztosít.

2. A mindennapi életet megkönnyítő megoldások

A kényelemhez a felszerelések ergonomikus kialakítása és a különböző gépjárműfunkciók magától értetődő használata is hozzátartozik. A Citroën Advanced Comfort® alapelvétől vezérelve az új C3 nagy hangsúlyt fektet a vezérlőszervek ergonómiájára, az ötletes és bőséges tárolóhelyekre, a vezetési információk megjelenítésére és a felhasználóbarát technológiákra.

Az új C3 fedélzetén egyszerű az élet. A tárolóhelyek kialakítása a lehető legpraktikusabb, ugyanakkor a belső harmónia sem szenved csorbát. Az ötletesen elhelyezett középső rakodóhelynek köszönhetően maximális hely áll rendelkezésre az első sorban, a kesztyűtartónál pedig nincs nagyobb a kategóriában (6,25 l).  Az első ajtókban hatalmas ajtózsebek találhatók. Belső felületük világos színe praktikus módon elüt a bennük elhelyezett tárgyakétól, így gyerekjáték megtalálni őket. Az új C3 a csomagok tekintetében sem ismer kompromisszumot: közel 300 literes csomagterében bőven jut hely mindennek.

c3-hat

A fedélzeti kényelem szempontjából a berendezések magától értetődő használata, az interaktivitás és a gyors működés is fontos. E kritériumoknak a valóságos vezérlőközpontként működő 7” érintőképernyő tökéletesen megfelel. A különböző vezérlőszervek nem foglalnak feleslegesen helyet a műszerfalon, mert az érintőképernyő – korszerűen és ösztönösen használható módon – minden funkciót magában foglal.  A képernyő kapacitív típusú, ami gördülékenyebb és gyorsabb használatot tesz lehetővé. Az alsó részen kialakított bordán a vezető praktikusan meg tudja támasztani a kezét.  

A szabad kezes nyitó- és indítórendszerrel a beszállás is könnyebb. A funkciónak köszönhetően a vezető a kulcsot a zsebében tartva tudja reteszelni, ill. kireteszelni a zárakat, és indítani az autót. A gépjármű így már akkor felismeri, amikor még csak közelít az autóhoz.

03 „INTELLIGENS”: ÉLENJÁRÓ TECHNOLÓGIÁKAT ALKALMAZ

1. ConnectedCAM Citroën™
Az új C3-on világelsőként kerül bevezetésre a ConnectedCAM Citroën™. A Citroën által kifejlesztett technológiai újdonság a társas érintkezés és a lelki nyugalom szempontjából egyaránt hasznos. A csatlakoztatott, nagy látószögű (120°), 2 millió pixeles, full HD kamera GPS-szel és 16 GB memóriával rendelkezik. A közvetlenül a belső visszapillantó tükör mögött elhelyezett eszköz – mintegy tanúként – felveszi, amit a vezető maga előtt lát. A látottak megörökítését két fő funkció teszi lehetővé:

A vezető egy gombnyomással lefényképezheti, amit lát, és a fotót biztonságosan megoszthatja a közösségi oldalakon. Különleges tájak, naplementék stb. képei tárolhatók így el a memóriában. A gomb hosszan tartó lenyomásával max. 20 másodperces videofelvétel készítésére is lehetőség van, amelyet a gépjármű leállítását követően szintén meg lehet osztani. A továbbítás a fotók és videofelvételek fogadására és megosztására szolgáló ingyenes ConnectedCAM Citroën alkalmazás segítségével közvetlenül történik.
Ütközés esetén a felvétel automatikusan elindul, és összesen 1,5 percnyi anyag rögzítését teszi lehetővé (30 másodpercig előtte, 1 percig utána). A rendszer hasznos lehet egy közlekedési incidens megítélésében, és akár bizonyítékul is szolgálhat.
A ConnectedCAM Citroën alkalmazás egy másik előnye, hogy a földrajzi helymeghatározás funkciónak köszönhetően el lehet menteni a gépjármű GPS-koordinátáit, és így könnyebb megtalálni.

2. Hasznos technológiák   
Az új modell a PSA csoport „A” padlólemezének tökéletesített változatára épült. Ennek eredményeképp az új C3 egyszerre kompakt és tágas, a platform minden jó tulajdonságát élvezi. Kiemelt figyelem jutott a kényelemnek: a jól bevált futóműrendszer (pszeudo-McPherson típusú, deformálódó kereszttartóval) továbbfejlesztett lengéscsillapítót kapott. Az új kombináció kivételesen jól szűr, és a Citroën modelleknél megszokott módon kis kilengések esetén hagyja „lélegezni” a karosszériát. Kiváló a hangszigetelés, és a biztonság sem hagy kívánnivalót maga után: az ülések alatt új H alakú kereszttartó húzódik, ami ütközés esetén nagyobb védelmet biztosít.

Az új C3 erőforrásai között hatékony és gazdaságos, legújabb generációs PureTech benzinmotorok és BlueHDi dízelmotorok találhatók. A háromhengeres PureTech 68, 82 és 110 (Stop & Start) benzinmotorokhoz és a BlueHDi 75 (Stop & Start), ill. 100 (Stop & Start) dízelekhez is kézi váltó társul. A maximális vezetési élmény és kényelem érdekében nem sokkal a bevezetést követően az automata EAT6 váltó is megjelenik majd a kínálatban.

c3-muszerfal

A kiváló motorokon felül az új C3 számos hasznos vezetéstámogató, biztonsági és kényelmi berendezéssel, ill. szolgáltatással is rendelkezik, melyek megkönnyítik a mindennapokat és hozzátesznek a vezetési élményhez:

Vezetéssegítő technológiák:  

CITROEN CONNECT NAV NAVIGÁCIÓS RENDSZER: az új generációs navigációs rendszer hangvezérléssel vagy a 7” érintőképernyőn keresztül működtethető. A CITROËN Connect Nav rendszerhez olyan internetalapú szolgáltatások kapcsolódnak, mint a TomTom Traffic, amely valós idejű forgalmi információkkal szolgál, helymeghatározást tesz lehetővé, tájékoztat a töltőállomások és a parkolók árairól, a várható időjárásról vagy a közelben található szolgáltatóegységek (fontos helyek = POI) elhelyezkedéséről. Várhatóan nagy népszerűségnek örvend majd a veszélyes területek opció is, amelyik út közben vizuális és hangjelzésekkel figyelmeztet a balesetveszélyes, ill. kockázatos területekre. Még szorosabb kapcsolatot teremt az új C3 és utasai között a hangfelismerés, amellyel a navigációs, telefonos és médiafunkciók is vezérelhetők.

MIRROR SCREEN: a Mirror Screen technológia jóvoltából a csatlakoztatott okostelefon a központi képernyőre tükrözhető. Így elérhetővé válik a multimédiás tartalom, és a vezető az érintőképernyőn keresztül közvetlenül és egyszerűen tudja vezérelni az okostelefonját és a funkcióval kompatibilis alkalmazásokat. A funkció Apple CarPlayTM, Android Auto (2017 elejétől) és MirrorLink® protokollal működik.

TOLATÓKAMERA parkolássegítő érzékelőkkel: hátramenetbe kapcsoláskor a gépkocsi mögötti terület képe megjelenik a központi képernyőn. Az esetleges akadályoktól függően különböző színű jelölések segítik a tájékozódást. A kamera által szolgáltatott kép megkönnyíti a parkolási manővereket.  

VISSZAGURULÁS-GÁTLÓ: a rendszer a lejtős talajon történő indítást segíti. Emelkedőn a fékpedál felengedésekor megakadályozza a gépjármű nem kívánt elmozdulását, és 3%-osnál meredekebb lejtőn 2 másodpercre egy helyben rögzíti a gépjárművet.

A biztonságot szolgáló technológiák:

VÉLETLEN SÁVELHAGYÁSRA FIGYELMEZTETŐ JELZÉS: a rendszer 60 km/h sebesség fölött sikeresen küzd a figyelemlankadás, ill. a pillanatnyi figyelemkiesés ellen. Ha a gépjármű az irányjelzők használata nélkül átlép egy hosszirányú felfestést, a rendszer vezérlőegysége riasztást küld. A vezetőt sípoló hang és vizuális jelzés figyelmezteti a sávelhagyásra.

HOLTTÉRFIGYELŐ RENDSZER: a rendszer a visszapillantó tükrökben kigyulladó piktogrammal figyelmezteti a vezetőt a gépkocsi holtterében tartózkodó járművekre. A tolatóradarokhoz hasonlóan működő funkció jelentősen növeli a biztonságot, és különösen városi autópályákon hasznos.

FÁRADTSÁGFIGYELŐ RENDSZER: a rendszer figyelmezteti a vezetőt, ha ideje szünetet tartania. A riasztás kétórányi – 70 km/h fölötti sebességgel megtett – út után lép életbe. Ha a vezető nem tart pihenőt, a figyelmeztetés óránként megismétlődik.

MŰSZAKI ADATOK:
Hosszúság: 3,99 m
Szélesség: 1,75 m
Magasság: 1,47 m
Tengelytáv: 2,54 m
Csomagtartó űrtartalma: 300 l

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER