Címkék: Citroen

2015. január 16. péntek, 06:13

 

2015. január 16-án nyitja meg kapuit a 93. Brüsszeli Autószalon, a Citroen pedig ismét izgalmas programokkal készül a látogatók érkezésére. A 4-es pavilon csaknem fele áll a márka rendelkezésére ahhoz, hogy bemutassa kínálatát, a személygépkocsiktól a haszongépjárműveken át egészen a technológiát a kényelem szolgálatába állító megoldásokig.

Világpremier: A Megújuló C4
A közönség az idei Brüsszeli Autószalonon találkozhat első ízben a megújuló Citroen C4-gyel. A 2010-ben bemutatkozott modellből már több mint 450.000 példány kelt el. A modellfrissítés – az elegáns formavilág, a jól ismert kényelem és a remek menettulajdonságok megőrzése mellett – vadonatúj világítótesteket, új fedélzeti szolgáltatásokat és új motorkínálatot hoz, melyek révén a Citroen C4 továbbra is az élhető, kellemes, kiváló minőségű kompakt ötajtós modellek egyik iskolapéldája lehet.



- Az egyedi világítás a LED égős nappali menetjelző lámpákkal szerelt fényszórókkal még kifejezőbbé teszi a gépjármű elejét, a 3D hatású lámpákkal pedig dinamikusabb jelleget kölcsönöz a hátsó résznek. Az utasteret új kárpitválaszték és a 7 colos érintőképernyő jóvoltából letisztultabb műszerfal teszi modernné.
- A C4-ben továbbra is kiemelkedő jellemző a kényelem. A Citroen C4 egyik fő vonzereje a remek úttartás, amely a vezetési élményt sem csorbítja. A kiváló hangszigetelés, a kényelmes ülések, a masszázsfunkcióval rendelkező vezetőülés és az elektromos működtetésű árnyékolóval ellátott panoráma üvegtető még kényelmesebbé teszi az utazást.
- A C4 használatát olyan hasznos technológiák könnyítik meg, mint a kulcs nélküli nyitó- és indítórendszer (ADML) és az összes média- és navigációs funkciót egyesítő 7 colos új érintőképernyő.
- A legújabb generációs motorok, melyeknél a vezetési élmény és az alacsony fogyasztás volt a fő szempont. A háromhengeres PureTech benzinmotorok és a BlueHDi dízelmotorok egyaránt teljesítik az Euro 6 szabvány előírásait.


Felfrissített modellek
A brüsszeli stand egyik sztárja minden bizonnyal a Citroen C4 Cactus lesz. A Citroen teljes megújulását szimbolizáló modell számos fontos díjat kapott már, Belgiumban például – a VAB autóipari szövetség döntésével – az Év Családi Autója lett. Nagy-Britanniában a BBC Top Gear magazin választotta az év hatchbackjének, Spanyolországban az ABC magazin szavazásán, Franciaországban pedig a TF1 szerint lett az év legjobb autója. Szlovákiában Arany Kormányt nyert, és bejutott a nemzetközi Év Autója választás döntőjébe is.
A brüsszeli közönség az alapmodellek mellett megcsodálhatja a Citroen C4 Cactus Aventure tanulmányautót is. A megnövelt hasmagasság, a terepgumik, az alvázvédő borítás, a plusz fényszórók és a tetőbox a kalandtúrára tervezett autók közismert attribútumai – nem véletlenül kerültek az eleve nagyon optimista természetű C4 CACTUS különleges változatára. Az Aventure koncepcióautó egyértelműen a XXI. század gyermeke: az utazás legszebb pillanatait fedélzeti kamerákkal rögzíthetjük.



Szintén a tavalyi év újdonsága volt a vadonatúj Citroen C1. A laza és tűzről pattant városi kisautó 3 és 5 ajtós verzióban is létezik, izgalmas újdonságként pedig egy vászontetős, ún. Airscape változattal is előáll. Az új Citroen C1 pompásan illeszkedik az új Citroen trendbe: karakteres, optimista, pozitív válaszokat ad a közlekedés aktuális kérdéseire, a modern technológiát és a kényelmet egy olyan apró karosszériában kínálja, amelyben gyerekjátékká válik a nagyvárosi manőverezés.

Igazi sikertörténetté vált a Citroen számára az új C4 Picasso: a bevezetés óta eltelt másfél évben 170.000 ezer példány kelt el a márka új öt- és hétszemélyes egyterűjéből, és ezzel az eredménnyel vezeti a kategória európai piacát. (2014. november végi értékesítési adatok szerint.)
Az ügyfelek kifejezetten értékelik a modell expresszív formáit és vonalvezetését, az egyedi fényszórómegoldásokat, de természetesen a C4 Picasso utolérhetetlen kényelmét és menettulajdonságait is, melyeket jórészt az új EMP2 moduláris platformnak köszönhet. A C4 Picasso másik ütőkártyája a derűs utazás szolgálatába állított csúcstechnológia: a 7 collos érintőképernyős vezérlés, a 12 collos panorámakijelző, az első ülésekhez masszázsfunkciót és lábtámaszt kínáló Lounge csomag, a parkolóasszisztens vagy a kulcs nélküli nyitás-zárás és indítás.


Kishaszongép járművek
A Citroen teljes kishaszongépjármű-kínálata bemutatkozik a standon, de a rivaldafény java nyilvánvalóan az új Jumpernek jut majd, annak a rendkívül sikeres, bevezetése óta közel 800 000 példányban elkelt modellnek, amelynek számára 2014 áprilisában kívül-belül új korszak kezdődött. A Citroen mérnökei szaktudásukat ezúttal a dizájn, a biztonság és a hatékonyság harmóniája javára kamatoztatták. Az új Jumper határozottan modern, ugyanakkor funkcionális formavilága, példátlan kényelmi szolgáltatásai, a biztonságos munkavégzést segítő berendezései, kifogástalan minősége és alacsony fenntartási költségei minden bizonnyal további hosszú évekre bebiztosítják a Citroen hagyományosan erős pozícióját a kishaszongépjárművek piacán.


Túraautó VB: Nyerő év után
A Citroen mindig is vonzódott az autósporthoz: e vonzalom legújabb bizonyítéka a C-Elysée WTCC indulása a túraautó-világbajnokságban. A Citroen története első pályaverseny-szezonja során 23 futamból 17 győzelemmel nyerte el a konstruktőri világbajnoki címet. Ráadásként az egyéni verseny első három helyén a márka pilótái, José-María López, Yvan Muller és Sébastien Loeb végeztek. López összesen 10 futamgyőzelemmel lett világbajnok, így 57 év (Juan Manuel Fangio Formula-1-es sikerei) után újabb autós világbajnoki címet szerzett Argentínának.
A 93. Brüsszeli Autószalon 2015. január 15-től várja a szakma és a sajtó képviselőit. A nagyközönség pedig január 16-tól látogathatja a rendezvényt – és a Citroen 4-es pavilonban található standját.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER